Sararu Marius
To:
ionzcoja@yahoo.com

Nov 11 at 8:46 PM

Stimate domnule profesor,

În legătură cu Traian Boeru există pe același site Scribd mai multe documente în legătură cu acuzațiile ce i s-au adus cu privire la asasinarea lui Nicolae Iorga și Virgil Madgearu.

Traian Boeru a scos o revistă numită “Întâmpinare”, între decembrie 1963 – septembrie 1964.

Ar fi multe de scris dar, pe scurt: pe lângă acel Juriu de Onoare (format din Gen. Ion Gheorghe, Col. Ion Tomoroveanu, Prof. George Uscătescu, Av. Alexandru Mârza, Virgil Mihăilescu și Dr. Nicolae Guguianu) care a redactat un Protocol în care scrie clar că Traian Boeru nu este vinovat de asasinarea celor doi, mai sunt publicate diverse scrisori ale lui Boeru către Horia Sima, prin care îi cere acestuia să spună adevărul, pentru că-l cunoaște foarte bine, către Pr. Ștefan Palaghiță etc.
Bineînțeles, Comandantul a scris o carte “Cazul Iorga – Madgearu”, în care-l acuză! Mai mult, a mai pus și pe alții să acuze: pe Gheorghe Costea (broșura Răspunderile lui Traian Boeru…) și pe Pamfil Șeicaru.
În fine, în această revistă “Întâmpinare”, Traian Boeru publică mai multe scrisori ale unor legionari care cunoșteau adevărul și-l acuzau pe Horia Sima de minciună!
Dacă acel Juriu de Onoare ar fi să nu-l luăm în considerare (din el făcând parte și ne-legionari) atunci îl acuzăm de minciună pe Ilie Gârneață? (scrisoarea din 30 martie 1962) Pe Gheorghe Racoveanu? Pe V. Comanescu? Pe Aureliu Răuță? Pe Ion Fleșeriu? Pe Nicolae Arnăutu? Pe Nicolae Guguianu?
Cu siguranță, au fost mulți legionari în exil care au cunoscut adevărul…

Citeam pe site-ul dumneavoastră că familia lui Boeru a primit pașapoarte și a plecat în Germania fără probleme. Există chiar un film, un interviu realizat de către Mugur Vasiliu cu Mircea Nicolau, în care se afirmă că băiatul lui Traian Boeru a primit rapid pașaport…
Se pune întrebarea: care facțiune legionară îl acuză pe Traian Boeru de asasinarea celor doi profesori? Facțiunea Sima? Se pune întrebarea: cine a lansat ideea că în exil legionarii și-au impus interdicția de a mai sta de vorbă cu Traian Boeru, izolându-l? Facțiunea Sima?
În interviul realizat de către Mugur Vasiliu, Mircea Nicolau nu afirmă că Boeru ar fi fost agent sovietic, pentru că nu deține documente concrete, însă “sunt elemente care conduc la această ipoteză…”.
Deși, Mircea Nicolau știa că Traian Boeru e nevinovat!
Însă nu-l putea contrazice pe Horia Sima…

În cartea lui Liviu Vălenaș, intitulată ”Convorbiri cu Mircea Dimitriu. Mișcarea Legionară – între Adevăr și mistificare”, Mircea Dimitriu, un alt locotent al Comandantului, afirmă fără echivoc faptul că Traian Boeru era asasinul celor doi. O altă minciună venită să întărească cele afirmate de Horia Sima!
Aduce însă ceva nou, faptul că Traian Boeru ar fi încercat să-l răpescă pe Horia Sima!
Mai țineți minte episodul Rostock, cu schingiuirea unor camarazi care, vezi Doamne! ar fi fost în slujba lui Antonescu și ar fi încercat să-l asasineze pe Comandant! Bineînțeles, așa și-a justificat Comandantul fuga în Italia… Lucruri cusute cu ață albă!
Ceea ce este interesant însă, este redat într-o notă de subsol, și anume: „După Ion Popa, soţia lui Traian Boeru a reuşit de fapt să vină cu mare greutate în Occident, fiind cumpărată cu valută, după ce a făcut mulţi ani de închisoare, stând în celulă cu Maria Antonescu. Venită în RFG, nu s-a putut acomoda şi după câţiva ani s-a sinucis, aruncându-se de la etaj. În schimb copiilor lui Boeru nu li s-a permis să vină niciodată în Germania, ei aflându-se şi în prezent în România. Pe de altă parte, în revista lui Adrian Păunescu, „Totuşi iubirea”, a apărut informaţia, că Securitatea (SRI) ar deţine dosarul lui Traian Boeru, din care ar rezulta că acesta ar fi fost agent NKVD. În lipsa accesului la acest dosar, ne îndoim deocamdată de această aserţiune”.
Iată că afirmația cum că regimul de la București ar fi înlesnit pe repede înainte plecarea familiei lui Boeru în Germania este dezmințită!

Îmi place comentariul lui Nicu Pîrîu! Ițele duc la Organizația legionară din Prahova! Horia Sima a acoperit pe alții pentru a se acoperi pe el! Cum comentam la un alt articol, Boeru e victima colaterală!

Dacă nu se vrea adevărul, atunci nu se vrea! Mai mult, ce să mai zic!

Cu stimă,
Marius

*

Nota redacției: Viorel Patrichi a fost coleg de servici cu fiul lui Traian Boieru și de la domnul Patrichi am aflat cât au fost autoritățile românești și germane de prompte în eliberarea pașaportului și a vizei de intrare solicitate de fiul lui Traian Boieru ca să asiste la înmormîntarea lui taică-su! Voi reveni asura acestui subiect.