Mihai
413 aprobate

mihai@yahoo.com
81.18.84.32

 

Washington Post: „Netanyahu protejează Hamas.

Premierul israelian a oprit orice încercare de a îndepărta grupul militant palestinian din Gaza, a declarat un istoric pentru ziar. Benjamin Netanyahu a avut o „simbioză ciudată” cu gruparea militantă palestiniană Hamas, care a condus Gaza în deceniile în care a fost prim-ministru al Israelului, a informat duminică Washington Post (WaPo), citând o serie de experți în Israel.
Politicianul a considerat că Hamas este util pentru a opri procesul de pace israeliano-palestinian și pentru a perturba înființarea statului palestinian, susține ziarul.
Netanyahu, care a condus neîntrerupt guvernul israelian între 2009 și 2020 și apoi a revenit la putere în decembrie 2022, a promis în repetate rânduri că va distruge Hamas pe tot parcursul mandatului său, dar a urmat în schimb politici care au ajutat grupul să-și mențină controlul asupra enclavei, a raportat presa americană. Cabinetele prim-ministrului au fost de acord cu transferuri de bani din Qatar folosite pentru a plăti salariile publice în Gaza, pentru a îmbunătăți infrastructura locală și, se presupune, chiar și pentru a finanța operațiunile Hamas, a spus acesta, adăugând că, sub Netanyahu, Israelul a aprobat, de asemenea, eliberarea periodică a prizonierilor care se presupune că au beneficiat și pentru grup.

Citește mai mult – Netanyahu trebuie să plece – liderul opoziției israeliene
„În ultimii zece ani, Netanyahu a lucrat pentru a bloca orice încercare de demolare a Hamas în Gaza”, a declarat pentru WaPo istoricul israelian Adam Raz, care a studiat relațiile dintre prim-ministru și gruparea militantă, numind-o o „alianță ciudată” care ar putea avea s-a încheiat cu atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului și operațiunea militară israeliană ulterioară din Gaza.

VIOLENTA HAMAS vs CRIME DE RAZBOI ISRAELIENE.
Partizani-terorişti iubiţi de Gaza, sionişti protejaţi de Haga CPI şi SUA
Scopul politicii lui Netanyahu a fost acela de a diviza palestinienii, lăsând Hamas să conducă Gaza și lăsând rivalii săi din Autoritatea Palestiniană să controleze Cisiordania. Conflictul dintre cele două grupuri a făcut imposibilă o soluție negociată cu două state, a susținut WaPo, adăugând că i-a permis, de asemenea, premierului să renunțe la problema palestiniană.

Scurtă încetare a focului, luptă lungă – Israel
„Fără o conducere unificată, [Netanyahu] a putut spune că nu poate merge mai departe cu negocierile de pace”, a declarat Dahlia Scheindlin, un sondaj israelian și analist politic. „I-a permis să spună: „Nu există cu cine să vorbească”. În schimb, el s-a concentrat asupra conflictului Israelului cu Iranul și asupra dezvoltării economice, a adăugat Post, citându-l pe biograful Netanyahu, Anshel Pfeffer.

Ostaticii Israelului Acord cu Hamas după ce a atins Ținta genocidului și diasporei din Gaza.

„Netanyahu a simțit întotdeauna că conflictul palestinian a fost o distragere a atenției, fiind folosită ca o problemă de pană în Israel”, a spus Pfeffer pentru ziar. Potrivit Post, prim-ministrul în special a căutat să prevină orice reconciliere între Hamas și Autoritatea Palestiniană pe fondul unei aparente apropiere în 2018. Totuși, nu a oferit detalii despre această problemă.

Uriașul spectacol de groază al lui SIONIST FÜHRER.

ONU: „Bombardamentul israelian asupra taberei de refugiați Jabalia este o posibilă crimă de război”
Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR) a declarat că bombardarea Israelului asupra taberei de refugiați palestinieni din Jabalia, Fâșia Gaza, ar putea constitui o crimă de război. „Având în vedere numărul mare de victime civile și amploarea distrugerilor în urma atacurilor aeriene israeliene asupra taberei de refugiați Jabalia, avem serioase îngrijorări că acestea sunt atacuri disproporționate care ar putea echivala cu crime de război”, a scris agenția ONU pe X.

Amploarea tragediei din Gaza este „fără precedent”.

Acest lucru a fost reiterat de comisarul general al agenției ONU pentru refugiații palestinieni (UNRWA), Philippe Lazzarini, după ce a vizitat Fâșia pentru prima dată de la atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie. A fost „una dintre cele mai triste zile ale muncii mele umanitare”, a adăugat Lazzarini într-o declarație citată de The Guardian. Aproximativ 420 de copii uciși sau răniți în Gaza zilnic
În medie, aproximativ 420 de copii sunt uciși sau răniți în fiecare zi în atacurile Israelului asupra Fâșiei Gaza, a declarat Fondul Internațional de Urgență pentru Copii al Națiunilor Unite (UNICEF) pentru Al Jazeera.

Netanyahu ca regele Erode în masacrul inocenților.
UNiCEF: 3342 de copii uciși în Gaza. Israel: „Fără anchetă privind atentatul la spital”
„Se pare că au fost uciși peste 3.450 de copii; uimitor, acest lucru crește semnificativ în fiecare zi”, a spus el. „Gaza a devenit un cimitir pentru mii de copii.”
Philippe Lazzarini, comisarul general al Agenției Națiunilor Unite pentru Ajutorare și Lucrări pentru Refugiații Palestinei din Orientul Apropiat (UNRWA), a declarat marți că femeile și copiii reprezintă aproximativ 70% dintre cei uciși în Fâșia Gaza de la escaladare și acest lucru nu poate fi. considerate „daune colaterale”.

Sfârșitul civilizației occidentale spre dictatura NWO.

Chiar și președintele rus Vladimir Putin a condamnat acest holocaust.
Acest lucru s-a întâmplat după ce ministrul spaniol Ione Belarra a învinuit genocidul palestinian, numindu-l pe domnul Bibi, prim-ministru al regimului nazi-sionist israelian, „un criminal de război”.
„UE devine complice la genocidul criminalului de război Netanyahu”.
Ministrul spaniol Blames. Belarra: „Fără îndoială, să-l ducem pe Netanyahu în fața Curții Penale Internaționale, ca să poată fi judecat pentru ceea ce este, un criminal de război.”
Abonați-vă la Newsletter-ul Gospa News pentru a citi știrile imediat ce sunt publicate
Spania este una dintre cele două națiuni UE, alături de Portugalia, care a votat rezoluția ONU aprobată de 120 de țări pentru un armistițiu umanitar imediat în Gaza. Paisprezece țări, printre care Austria, Ungaria, Statele Unite, Croația, Israel, Cehia, au votat împotrivă și 45, inclusiv Germania, Georgia, Grecia, Finlanda, India, Italia, Japonia, Țările de Jos, Polonia, Serbia, Ucraina, s-au abținut. Ministrul spaniol al Drepturilor Sociale, Ione Belarra, a cerut liderilor europeni să ia măsuri imediate împotriva Israelului, inclusiv ruperea legăturilor diplomatice și impunerea de sancțiuni economice, pe fondul intensificării bombardamentelor și operațiunilor terestre extinse împotriva militanților Hamas din enclava palestiniană asediată. Ea a cerut, de asemenea, ca prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu să fie urmărit penal pentru presupusele crime de război comise împotriva civililor din Gaza.