Votați DAN PURIC!

Domnule profesor ION COJA, cu cine votăm duminică?

Vă spun exact cu cine: cu publicul lui DAN PURIC! Am fost miercuri seara la lansarea cărții lui Dan Puric, provocator intitulată SĂ FII ROMÂN! Lansare precedată de o conferință, o așa zisă conferință a lui Dan Puric, în fapt un spectacol de 2 ore și jumătate, cu Dan Puric pe scenă! Singur!… Mai spre sfârșit și-a făcut apariția și un scaun… Nu zic nimic de spectacol. Mai văzusem câteva înregistrări cu maestrul Puric și știam la ce am venit să văd!

Surpriza cea mare a fost însă publicul. Un public care a umplut „până la refuz” sala mare de la Palatul Pionierilor” de odinioară. Peste o mie de persoane care au plătit bilet ca să asiste la o lansare de carte de filosofie și etno-psihologie!… Nu-i de colo! Eu n-am mai pomenit așa ceva!…

Un public care a vibrat la demonstrația făcută de Dan Puric cum că suntem și noi, românii, una din minunile lumii! O demonstrație făcută cu umor, cu mult haz de necaz, cu rîsu-plânsu, mucalit și subtil, iar publicul s-a dovedit a fi de o calitate superioară celui care asistă la premiera unei montări la Național, să zicem. Mulți tineri printre spectatori. M-am simțit bine să văd un tineret naționalist plin de voie bună, sensibil la subtilitățile textului și ale interpretării. Unii tineri și-au adus și bunicii, cât am văzut eu!… Sentiment net că electortul român își trimisese reprezentanții pentru a se orienta cum să-și dea votul de duminică!

DAN PURIC candidează pe vreo listă?

Candidează prin fiecare candidat propus de ALIANȚA NOASTRĂ ROMÂNIA. Dan Puric și-a anunțat mai mult decât candidatura, și-a anunțat atașamentul la ideile Alianței, faptul că se regăsește în persoana lui MARIAN MUNTEANU și a celorlalți candidați. Aplauzele îndelungi stârnite de Dan Puric sunt, la rândul lor, semnul atașamentului la ideile lui Dan Puric, implicit ale Alianței! Iar pentru mine a fost stranie senzația finală, cum că publicul din sală ar merita să fie pe o listă de candidați ca să avem și noi cu cine vota! Senzația că votând cu A N R – ALIANȚA NOASTRĂ ROMÂNIA, voi vota cu minunatul public care a fost la lansarea cărții SĂ FII ROMÂN!

Prin deducție strict logică: Fii român și votează ALIANȚA NOASTRĂ ROMÂNIA!

Doamne, ajută!