COMUNICAT DE PRESĂ
14 martie 2017

primit de la liderul Grupului parlamentar al PMP, domnul deputat Eugen Tomac

*

Ziua de 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România este, oficial, sărbătoare națională
.

Proiectul de lege iniţiat de deputatul Eugen Tomac, preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară, privind instituirea zilei de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România, ca zi de sărbătoare națională a fost adoptat marţi, 14 martie, de plenul Camerei Deputaților.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată cu majoritate de voturi de către deputați.
„Unirea Basarabiei cu România este unul dintre cele mai importante evenimente ale istoriei noastre şi avem obligaţia s-o onorăm cum se cuvine. Mă bucur că şi deputaţii, indiferent de partidul politic din care fac parte, au înţeles acest lucru. Este un gest firesc, care contează foarte mult. Votul de astăzi este istoric, un pas care ne aduce mai aproape de Unire. Cu atât mai mult cu cât la anul vom sărbători centenarul Unirii”, a declarat Eugen Tomac.
Potrivit proiectului de lege, în fiecare an, la 27 martie, de Ziua Naţională a Unirii Basarabiei cu România, va fi arborat drapelul României de către autorităţile şi instituţiile publice, vor fi organizate evenimente şi manifestări publice şi cultural-ştiinţifice, iar Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune şi Agenţia Națională de Presă AGERPRES, în calitate de servicii publice, vor include în programele lor emisiuni sau materiale cu caracter cultural dedicate acestei sărbători.

*
NR O veste minunată. Fără