nicu cohen
150 aprobate
nickcohen777@gmail.com
24.244.23.127
.
.
Am vazut citiva pe aici care se simnt deranjati de opiniile lui Iulian Mares. Cu ce v-o fi deranjat opiniile lui , n-am inteles . Omul este sincer si direct . Din partea mea, chapeau!
Totusi , nu-i impartasesc anti-rusismul. Am trait si eu in Franta. Sunt filo francez pasionat. Am avut si o gagica frantuzoaica , m-a inebunise de cap cu accentul ei marseillez . Si acum , cind aud pe strada o femeie vorbind franceza tresar .
Dar am trait si in mediu rusesc , interactionez cu rusi zilnic si un lucru pot sa spun, nu exista suflet mai generos ca sufletul slav . Niste oameni de o prietenie si de o bunatate iesita din comun. Un prieten italian a carui tata a fost pe fron in Rusia , mi-a povestit cum tatal lui a dezertat de la Stalingrad si a mers pe jos pina in Italia . In Rusia , taranii mujici ii dadeau mancare si il ascundeau sa nu fie capturat de militarii rusi care l-ar fi impuscat .
In anii lui Ceausescu eram pro-american, ca tot naivul timpurilor , dar dupa ce vazut cite parale fac americanoizii , am inceput sa ii tratez pe rusi mai cu indulgenta . Nu zic sa intram in componenta Federatiei Ruse , dar dintr-o relatie de buna vecinatate cu Rusia , am avea numai de cistigat , chiar mergind pina la iesirea din NATO , care numai organizatie defensiva nu este. Se vede clar ca vor sa ne sacrifice pentru interesele lor , ale vesticilor .