Cepelică
0 aprobate

stransiunitiinjurulconducatorului@iu.bit
81.18.84.243
Cine nu este cu noi, este împotriva noastră. Deci „binele” general este oarecum o …imanență ancorată temeinic în subconstientul, sau mai bine zis în inconștiența maselor largi. Remember „consensul si unitatatea” în jurul despootului auto-„luminat” din România anilor 90. Acum se fac că-l caută pentru a fi tras de răspundere. Încă o dovadă de funcționare…ireproșabilă a sistemului de acum care este exact cel de atunci , doar că a fost re-cosmetizat în spiritul epocii, după cerințele cuceririlor ideologice revolutionare, in speță și în sens larg cele ale neo-marxismul …biruitor. Și birurile probabil că le plătim cotidian.
Dacă acest marș triumfator către progres și …prosperitate va continua, vom asista, mai devreme sau mai târziu, la apariția unei alte ideologii, mai progresistă, pusă și ea evident in slujba…omului. Și evident că birurile se vor resimți in consecință. Și poate că nu sunt prea departe vremurile când, precum societatea descrisă de Gianni Rodari în cartea sa „Avenurile lui Cipollino”, indivizii umani vor trebui să plătească un impozit pentru aerul respirat, evident in vederea interesului lor suprem, ca și bucata de cârpă pe care am arborat-o, în semn de total consens la oul gândirii partidului unic iubit și mult stimat.
In cultura secolului XX , exemple precum autorul italian, mai sus citat sunt numeroase, și fiindcă tot trăim în vremurile progresul tehnologic triumfător ar fi poate indicat si comod a aminti de filmele lui Chaplin sau deFunes. Cine vrea o imagine a omului modern nu are decât să-și reîmprospeteze memoria prin vizionarea acestor marturii despre epoca modernă/ post-modernă. Sau sa mediteze la constatarea lui Emil Cioran( mai putin exact reprodusă, esența conteaza însă ) : De abia ieșit în stradă asist la această parodie a infernului. Parcă Hugo era și mai tranșant când afirma că iadul este pe pământ. Cine sunt artizanii acestor mirifice peisaje, evident noi rezidentii acestor locuri, cu toții răspundem prezent , intr-o măsura sau alta, la apelul pentru con-sens. Occidentul de acum vreo 10 ani era intr-o frenetică ideologizare a progresului si dezvoltării…durabile, în Romania nu prea au avut curaj fiindcă românul de rând, dorea și încă mai dorește toate „fericirile” vieții de occidental, fericiri pe care mass-media occidentală de atunci le incrimina. Ei bine, la numai câțiva anișori balonul de săpun s-a cam dezumflat iar guvernele vor să aducă din nou la loc de cinste…minerii. Sau poate că n-am înțeles noi ce înseamnă durabil; avem acum ocazia să aprofundăm? : conflicte armate la nesfârșit, control medical agresiv( brevetarea ființei umane) și cireașa de pe colivă : nu vom mai deține nimic și vom fi fericiți. Poate că Prea Înalt Profeticul voia să spună vom muri fericiți. Mai ales că sunt țări care de ceva timp pun la punct industria suicidului, la propriu vorbind. Dacă binele economic o cere… . Bolsevicii din tara prietena de acum ceva decenii erau mai sfiosi, ei puteau folosi acest gest in scopuri propagandistice: s-a sinucis pentru cauza partidului( pentru cine-si aminteste de piesa de teatru Sinucigasul , in care protagonistul principal este savuros interpretat de catre domnul Horațiu Mălăele ).
Și la urma urmei cum să susținem astfel de teorii „infame” , riscăm să iște o ideologie/religie care să ne propovaduiască de a nu deține nimic și totuși să fim fericiți. Da, însă, doar strânși uniți în jurul partidului unic și a conducătorului iubit. Eventual printul Lămâie din povstea autorului Gianni Rodari. In treacăt fie spus poliția gândirii din actuala Rusie democraticâ a inclus această poveste pe o listâ „dăunătoare” pentru publicul de sub 12 ani( 2012 ). Știu ei ceva fiindcă actualii copii sunt viitorii adulți. Dacă ar fi fost subtili ar fi lăsat-o sâ circule cu mențiunea ” aceasta poveste nu are nimic în comun cu realitatea actuală”. Și totuși vom putea fi fericiți fără a deține nimic? nu se stie, deși se găsesc puncte comune cu creștinismul, ce este mai probabil in această eventualitate este inanția sau hipotermia pe timp de iarna, căci nu-i așa Prințul Lămâie ne va mustra părintește: Nu aveți nimic, de ce nu sunteți fericiți. Sau cum chipurile una dintre reginele britanice, afland ca poporul este nemulțumit fiindcă nu are păine ar fi intrebat intrigata gealații săi : Și de ce nu le dați cozonac. Pofta bună dar nu este mai bine să nu aveți nimic și să fiti fericiți ; de o manieră DURABILĂ.