1. De la  RADU

 

Cea mai mare prosteala pe care au inghitit-o romanii:
Ponta a venit la putere in urma unei motiuni de cenzura cu care a darimat guvernul Ungureanu si care avea ca principala critica gazele de sist si dezastrul ce urma sa se faca la Rosia Montana.
Ne amintim ca atunci USL era in minoritate si n-ar fi putut trece motiunea fara votul UNPR care a primit ordin pe unitate sa treaca in barca USL-ului.
Trei mari promisiuni au facut atunci USL-istii:
-Sa stopeze operatiunile la gazele de sist.
-Sa nu dea voie cu cianuri la Rosia Montana .
-Sa scape tara de Basescu ,operatiune ratara in vara referendumului.

Cu aste trei promisiuni a prostit romanii si le-a FURAT 70% din voturi.
De ce zic FURAT ? pentru ca imediat dupa ce au luat puterea au batut palma cu Basescu si au dat legi speciale care sa-i favorizeze pe cei de la Chevron si Gabriel Resurse ,in detrimentul cetatenilor romani.
Si acum va rog sa faceti un exercitiu de imaginatie:
-Sa zicem ca intr-o seara va bate la usa un om care va cere gazduire.
In buna traditie romaneasca il primiti in casa ,il puneti la loc de cinste ,il ospatati ,ii asterneti sa doarma si apoi mergeti linistiti cu totii la culcare multumit ca ati facut o fapta crestineasca.
Dar musafirul ,in timp ce dumneavoastra cu toata familia dormiti linistiti va ia din casa butelia de aragaz si caseta cu bujuterii si pleaca pe furis cu ele ,nu inainte de a varsa cosul de gunoi in mijlocul casei,semn ca nu da doi bani pe ospitalitatea dumneavoastra.
Ei bine daca un asemenea lucru s-ar intimpla,faptuitorul ,excroc si hot ar fi aspru pedepsit de lege.
O lege care sa-i pedepseasca pe cei care excrocheaza un intreg popor si-i fura increderea si avutiile pingarindu-i si saracindu-i tara nu exista in codul penal.
Legea asta va trebiu s-o facem si sa le-o aplicam noi. E o lege simpla si o gasim in decalogul crestin.
-Sa nu minti! si
-Sa nu furi!
Daca mai sintem inca un popor,daca mai sintem crestini ,daca mai tinem la tara al carei pamint ne rabda, va trebui sa-i izgonim pe hoti si pe excroci din fruntea tarii si sa-i judecam pentru faptele lor.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!!

 

2. De la MS  Patriotul Român

Pe langa dezastrele enumerate in Apel, mai trebuie subliniat unul, cel mai grav: stratul de roca pe care sta relieful Romaniei va fi sfaramat si tot ce vedem acum, natura si asezari omenesti, va fi amenintat cu distrugerea. In America o intreaga zona s-a scufundat cu 50 m. Acolo insa se lucreaza in puncte indepartate unul de altul si in zone nelocuite, pe cand la noi se are in vedere intreg teritoriul tarii. Va imaginati exploatarea gazelor de sist la Miami? Noi insa ne putem sacrifica Litoralul, Baile Felix, Putna – acesta fiind doar inceputul, continuarea insemnand tot!

Patriotul roman
09:52:21, 02 Dec 2013 10
Situatia este mult mai grava decat se spune in articol. Intrati pe Net si ascultati/vedeti TV Pungesti.Ce-am notat pana acum de la Radio TV Pungesti de la taranii care povesteau: (B1 a mani *editat* t, a spus ca taranii au fost agresivi!) – o batrana de 70 de ani a fost batuta si i s-a spart ochelarii ptr simplu motiv ca a iesit la poarta – jandarmii dau amenzi daca apari la poarta, iar daca nu semnezi amenda te baga in duba si te bat – taranii au fost haituti prin padure si batuti. Jandarmii au intrat in curti si au batut oamenii. – au zvarlit in sant carutele – nu ii lassa pe copii sa se duca la scoala – au instalat garduri pe proprietatile private si ii tin pe sateni in 3 sau patru tarcuri ca pe vite. Circulatia intr-o zona de 1.5 km este interzisa – bataile au avut loc noaptea ca sa nu fie martori – accesul presei este interzis in zona – sunt intre 800-1000 de jandarmi adusi din toata tara – jandarmii fac propaganda Chevron, le spun taranilor ce bune sunt gazele de sist – liderii protestelor din 16 octombrie sunt arestati si nu se poate lua legatura cu ei – Chevron isi instaleaza fara probleme utilajele.
(Comentariu in Cotidianul)