ledpanel
4 aprobate

ledpanel@yahoo.com
86.124.182.149

 

La romani e resemnare de voie, de nevoie, si nu voia Domnului. Sclavi mereu, s-a oscilat intre tiranie, lasitate, si tiranie lasa, adica pentru unii muma, pentru altii ciuma. Turma de proverbe stravechi arata ca damnarea neamului e de secole cel putin. Si ca, daca alte popoare nu au aceleasi mesaje in proverbe, nu inseamna ca erau aerieni, inconstienti. Proverbele, ca invatatura milenara, sunt o palma pe umar pentru generatiile care vor urma sa ia taurul de coarne. O lasitate transmisa intergenerational.
Voia Domnului n-o pot cunoaste oamenii, deci e cel putin mandrie perversa in a declara ca o cunoastem. Poporul asta trebuia sters de pe fata pamantului complet, si cladit altul, de la zero. Nu cu mesaje pentru tinerele generatii, din partea mereu a unor batrani cu ochii sticlind de rautate, abia asteptand sa-si infunde si nenoroceasca pana si proprii copii. Nu va fi vreodata altfel decat tradare si batjocura, dispretul celor din jur samd. Prostia va fi sau nu slavita, dar omul ala muncitor care de paine nu duce dor nu va fi iertat in veci. Ca ce munceste nu vinde, si daca vinde nu vinde pe taraba noastra, e irelevant.
Lumea de dincolo e cel mai bun pansament pentru un popor ticalos care-si sacrifica copiii cu sadism; ca si cu legislatia rutiera, necunoasterea problemei nu absolva de vina! Daca in alte tari se mai iese in strada, ca in Canada sau Franta, aici se asteapta mila Domnului, care-i va pedepsi odata pe raufacatori. Cei cu mentalitatea asta ar trebui sa se sterilizeze, pentru ca copiii nu au nici o vina pentru delirul schizofrenic al parintilor, delir care pare colectiv. Nici macar nu e o religie, crestina sau nu, ci un mix dement de crezuri, credinte pagane, gandire magica si mistica delirante, aruncate printre dinti ca vorbe inteligente, pardon, de duh. Aia inteligentii nu stiu saracii ce fac-dupa cum sustin primitivii „crestini” de aici.
Asa a „supravietuit” biserica in comunism-de fapt era moarta de multa vreme. Fiind o institutie a statului, trebuia sa se prostitueze ideologic in fata sistemelor politice, si sa legitimeze si ea filozofia de perdant etern, cu un discurs pagubos pe masura. E, deci, mare „pacat” ca se mai nasc si eroi, genii, oameni inteligenti in tara asta; e o eroare sistemica. Ar trebui sa fie o cloaca de sacrificabili care sa se vaicareasca la unison cand fulgera, fiind vorba de mania Domnului. Inca exista multi care si-ar da viata pentru ideea ca lumea are 7000 si ceva de ani vechime.
Popor nu crestin as zice, ci al diavolui, pentru ca in prezent se lupta unii cu altii mai vartos ca niciodata; astfel se consuma energiile alea pentru proteste, autoorganizare samd.
Am putea s-o luam asa…pe o scala de la minus X pana la plus X…De la satanisti, cu trecere printre cei care fac magie neagra, apoi spre rockeri, care se distreaza dar nu sunt musai satanisti, spre atei, apoi spre liber cugetatori, spre simpatizanti ai crestinismului si in final spre credinciosii aia funamentalisti care ar arde ei de vii pe pacatosi. Religia fiind astfel bata razbunarii legitime in mana unor lasi. Pe scala mai sus prefigurata, cei care merg la biserica pentru a-si observa semenii, a le critica macar prin mimica tinuta, postura la rugaciune…sunt mai diavoli decat satanistii, adica lupi in piele de oaie. Si daca satanistii din extrema ailalta nu au nici o sansa, au totusi o sansa peste zero, multi neavand vreun contact cu religia! Cei care insa au ganduri „dracesti” in interiorul bisericii, au sanse nule de „mantuire”. Am auzit ca mantuirea e un tel la care nu se ajunge, dar toti spera. Ca si in comportamentul politic al cetatenilor, tot speranta moare ultima. Deci delirul sperantei e colectiv, exceptie cei care parasesc tara satui de atata sacrificiu, si alungati nu doar de clasa politica, ci de toti cei cu mentalitate primitiva.
Din disperare insa, unii care au negat formele de manifestare ale religiei crestine la romani, au cazut in alte capcane, tip New Age, religii orientale, devenind sclavi ai altor idei delirante, de genul „daca vrei cu adevarat, universul se rasuceste sa-ti indeplineasca dorintele”. Prin urmare, sclavii au inventat alte forme de sclavie. Si fie nu se vrea schimbare, fie se vrea, dar sa intre altul la inaintare, care va fi turnat, tradat si omorat exemplar. Persoanele trecute de o varsta invoca mereu nesimtirea tinerilor. Uita de acea nesimtire cand le cer sa faca ei ce n-au reusit batranii. Poporul asta va fi cu adevarat fericit cand vor reusi toti sa se infunde unii pe altii aproape in egala masura.
Din nefericire, voia Domnului nu aduce cataclisme, catastrofe care sa reseteze macar jumatate de ora acel freaca grija de aproape, de vecini, adica urmasii caprei vecinului. Chinezii mergeau tacuti, nemiscati in metrou, cu apa pana la brau. Daca erau romani, urlau unii la altii in trafic, ca nu s-a acordat prioritate etc, deci pentru banalitati. Un cataclism ar arata cum se calca pe cadavre la propriu, intr-o forma absoluta de crestinism manifest. Nu va mai fi nimeni atunci sa le bata obrazul de fatarnici si „mironositi”, de habotnici care una-doua invoca blasfemii peste tot.
Poporul asta n-avea nevoie de cateva zeci de genii pe secol, ci de caralii perfecti, care sa-l tiranizeze mai bine.

*

Nota redacției – Textul de mai sus ar fi mai convingător dacă autorul nu ar fi ales anonimatul. Avem totuși nevoie și de un astfel de punct de vedere.