Multi suntem filoamericani insa numai intr-un mod special, ne place America din anii 1960- 1999. Mai mult nu ne putem permite. Dupa 9/11, 2001 America a intrat intr-un proces de descompunere si este greu sa o recunosti astazi dupa 20 de ani, imbatranita, uzata si abuzata. Ne place doar America din muzee si amintiri, dar suntem filoamericani…
Traiesc in America de peste 30 de ani si tot nu pot sa ma impac cu ideea ca America a devenit in ultimii 20 de ani, opusul a tot ceea ce a fost si pentru care a fost, admirata si invidiata.
Visul American a reusit sa inspire si alte popoare, un merit binemeritat, insa Visul American nu mai exista azi, aici la el acasa, e greu sa stii ce fel de vis mai are America astazi.
Dupa 245 de ani de existenta si 233 de ani de razboi aproape continuu, doar 12 ani de pace in aceasta existenta, a obosit moral cat si ca resurse aceasta federatie de state care la inceput au fost 13 colonii apoi s-a extins cat a putut si dupa ce au mai exterminat ceva indieni/piei rosii si au mai cumparat de la francezi si rusi teritorii au reusit sa ajunga la Pacific insa in drumul lor i-au mai impins spre sud si pe mexicani.
Traditia razboinica de care americanii sunt mandri, isi trimit fii la armie cu toata increderea ca este datoria fiecarui barbat sa cunoasca lumea, nu ca turist ci ca soldat, deci aceasta traditie a inceput sa paleasca si nu din cauza regretelor pentru milioanele de crime savarsite ci pentru ca nici armata nu mai este ce a fost. Homosexualii si transgendarii care au fost admisi in armata au adus o faima proasta si tinerii nu mai vor sa mearga in armata asa cum era traditia.
Acum armata are soldati din restul lumii, tineri din America de Sud sau Asia care daca stau in armata 4 cicluri de peste un an au sansa sa devina cetateni americani in mod legal. Pe de alta parte tinerii care intra ilegal in SUA sunt selectionati si o parte merg in armata iar ceilalti sunt trimisi acasa.
Sunt vremuri triste de care sunt contienti si sufera doar cei trecuti de 60 de ani, ceilalti mai tineri n-au cultura si educatia necesara sa priceapa ce a fost America la vremea ei si nici sa realizeze ceea ce se intampla in America zilelor noastre. Civilizatia a cazut odata cu caderea statului si cu cresterea discrepantei dintre bogati si saraci, America nu mai are o clasa mijlocie reprezentativa, a ramas numai cu extremele, care nu sunt reprezentative in nici un fel si apoi, sa reprezinte ce?
Ultimul Imperiu al Hyperimperialismului Global n’a avut o viata lunga ca precedentele imperii si nici nu se stie unde o sa ajunga. Civilizatia aproape ca a disparut inainte de destramare imperiului, oare ce va mai ramane, oare ce era necesar sa mai ramana?
Filoamerican suna deja nostalgic si romantico-sentimental, am iubit si dansat Rockul, am iubit si cantat folkul, am iubit si urmarit Hollywoodul … acum nu se mai produce, canta si danseaza ceva de valoare, totul este o lume de oglinzi in care forte oculte incearca sa insele si sa propage …propaganda. Propaganada de razboi pentru ca fortele cabaliste au descoperit ca alte tari se fac vinovate de dezastrul ce are loc in SUA. Podurile se prabusesc, barajele se rup si soselele se desfunda pentru ca tari „dusmane” au atacat cibernetic firme mari americane si populatie trebuie sa fie plina de ura si razbunare, gata sa raspunda la strigarea de razboi. Asa cel putin spera cabalistii.

*

Nota redacției – Cacealmaua alegerilor din 2020 a pus capăt așteptărilor noastre. De unde să mai sperăm că poate veni modelul salvator?! Nu avem decât o singură cale: REGĂSIREA DE SINE!