„Mi-aș dori ca noi, ungurii, să avem mai mult respect de sine”

2

Pe când în România există o competiție națională pe supușenie, față de stăpânii occidentali, care „ne dau bani” și „ne fac autostrăzi și centrale nucleare”, cum scrie presa vândută, țări din spațiu fost comunist, cu guverne conservatoare sau naționale, precum Polonia sau Cehia, dar mai ales Ungaria, poartă adevărate războaie cu elita birocratică și progresistă instalată la Bruxellles, pe teme precum imigranții sau legislația proprie.

La adresa lor Bruxellesul practică cel mai nesimțit șantaj, condiționând schimbarea politicii interne și externe de acordarea unor ajutoare financiare. Birocrații europeni sunt sprijiniți în interior și exterior de câte o coloană a cincea, caii troieni și „idioții utili” instruiți în spălătoriile de creiere europene, finanțate în special de Soros, care spun că aceste țări  nu au dreptul să se opună politicilor promovate de Bruxelles, deoarece primesc finanțări importante de la Uniunea Europeană.

„Spun că primim bani de la Uniunea Europeană. Primim pe naiba!”, a răspuns față de acestea premierul ungar Viktor Orban la postul de radio Kossuth.

„Nu primim bani de la Uniunea Europeană: recuperăm o parte din banii scoși din Ungaria de către occidentali”, a continuat liderul de la Budapesta.

„Îmi doresc cu adevărat ca ungurii să nu privească fondurile UE ca pe ceva ce primim de la popoare care sunt mai bogate și mai puternice decât noi, ci să vadă poporul ungar ca pe unul care s-a alăturat altor țări mai norocoase, după ce am trecut prin patruzeci de ani de comunism”, a mai spus Orban.

„Le permitem să își aducă bunurile aici fără a le impune taxe vamale protecționiste. Le permitem să investească aici și să ne oblige să intrăm în competiție cu ei, în ciuda faptului că noi am intrat în cursă cu un tur în urma lor. Am semnat toate aceste acorduri și în schimb așteptăm de la ei să ne dea înapoi o parte onestă din profiturile afacerilor lor – deoarece este a noastră și noi am muncit pentru ea”.

„Am acceptat să intrăm în cursă în condiții inegale, iar în schimb avem dreptul la un fel de compensații financiare care să egalizeze condițiile”, a precizat Viktor Orban. „Așa ar fi adecvat să fie văzută situaţia”, a concluzionat premierul maghiar.

Orban a mai adăugat că „un fost comisar european responsabil cu afacerile economice a calculat că aproximativ 70-80% din banii primiți de la UE sunt de fapt utilizați pentru a cumpăra produse fabricate de întreprinderile occidentale și pentru investiții implementate de companiile vestice”, concluzionând că liderii UE nu acționează din milă și bunătate, atunci când acceptă transferul de sume importante de bani către țările foste comuniste. Prin urmare, atunci când dă „ajutoare financiare”, UE sponsorizează indirect companiile occidentale din aceste țări.

„Și ei profită de pe urma acestor finanţări. Deci este, deopotrivă, umilitor și neadevărat să prezinți fondurile UE ca pe o condescendență a Uniunii de a da niște bani pentru central-europenii mai săraci”, a arătat Orban.

„Mi-aș dori ca noi, ungurii, să avem mai mult respect de sine”, le-a transmis el concetățenilor unguri.

Pe când vom auzi noi vreun lider politic român spunându-le românilor asta și pe când vreun politian român de top îi va ajuta pe români să înțeleagă aceste lucruri?!