.

Orban, apărătorul valorilor europene: Islamul nu

aparține spiritual Europei! În Ungaria, decidem

noi înșine dacă vrem sau nu. Și nu vrem!

EXTERNE   /   Publicat: Vineri, 16 octombrie 2015, 16:53   /   Actualizat: Vineri, 16 octombrie 2015, 17:31   /   1 comentarii

Islamul „nu aparține spiritual Europei” afirmă premierul ungar Viktor Orban.

Islamul „nu aparține spiritual Europei” și stabilește reguli „dintr-o altă lume”, susține premierul ungar Viktor Orban, adeptul unei poziții dure în dosarul privind migrația, într-un interviu care va apărea sâmbătă în revista germană Focus, relatează vineri France Presse.
„Islamul nu a aparținut niciodată Europei, s-a autoinvitat”, a declarat Orban, justificând opoziția sa față de primirea de către UE a sute de mii de solicitanți de azil veniți în majoritate din țări musulmane prin dorința de „a apăra valorile culturale” europene.
Premierul ungar a recunoscut totuși că lucrătorii turci veniți să furnizeze forță de muncă economiei germane în anii 1960-1970, chiar dacă în majoritate de religie musulmană, „aparțin istoriei Germaniei și, prim urmare, și a Europei”.
„Însă spiritual, islamul nu aparține Europei. Este un corpus de reguli dintr-o altă lume”, a afirmat Orban, criticând faptul că „nu are dreptul de a pune la îndoială”, în fața germanilor sau a francezilor, posibilitatea unei societăți multiculturale. „În Ungaria, decidem noi înșine dacă vrem sau nu. Și nu vrem”, a adăugat el.