Text primit de la dl Dumitru GUDOVAN Today at 10:42 AM
To
Dumitru GUDOVAN
Message body
Discursul lui Viktor ORBAN este prezentat și pe Active News (prezentarea e mai jos, inclusiv audio).
Discursul (ținut de Viktor ORBAN cu ocazia zilei naționale a Ungariei) se află pe site-ul http://ichircu.blogspot.ro/2016/03/atac-furibund-viktor-orban-da-semnalul.html ; e reprodus, în traducere, integral de D-ul Ionel CHIRCU. Am inclus și prezentarea făcută de D-ul Ionel CHIRCU.
http://www.activenews.ro/stiri

http://www.activenews.ro/externe/Viktor-Orban-discurs-fulminant-E-interzis-azi-sa-spui-ca-Bruxelles-ul-absoarbe-tot-mai-mult-din-suveranitatea-statelor-membre-si-birocratii-lucreaza-la-planul-Statelor-Unite-ale-Europei-pentru-care-nimeni-nu-si-a-dat-acordul-131352
Viktor Orban, discurs fulminant: E interzis azi să spui că Bruxelles-ul absoarbe tot mai mult din suveranitatea statelor-membre și birocrații lucrează la planul Statelor Unite ale Europei, pentru care nimeni nu și-a dat acordul!

DE ȘTEFANIA BRÂNDUȘĂ / EXTERNE / Publicat: Luni, 21 martie 2016, 17:16 / Actualizat: Luni, 21 martie 2016, 17:45 /

https://www.youtube.com/watch?v=EbINrdyAXlE&feature=youtu.be
https://youtu.be/EbINrdyAXlE
În discursul rostit la 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, premierul Viktor Orban a vorbit despre criza migranților, denunțând „puterile obscure” care controlează valurile de refugiați și doresc să transforme Europa într-o ruină. Unitatea Europei trebuie restabilită, a spus premierul maghiar, declarând că liderii UE și cetățenii europeni nu mai pot trăi în două lumi separate, iar migranții amenință cultura și tradițiile creștine.

„Astăzi, Europa este fragilizată și slăbită, precum o floare mâncată de un vierme. Azi, la 168 de ani de la marile războaie de independență ale popoarelor europene, Europa, casa noastră comună, nu mai este liberă. Pentru că libertatea începe prin spunerea adevărului. Dar astăzi în Europa este interzis să spui adevărul. Chiar dacă e din mătase, o botniță rămâne o botniță. E interzis să spui că toți cei care vin în Europa nu sunt refugiați și că Europa este amenințată de valul de migrație. E interzis să spui că imgrația aduce în țările noastre infracțiuni și teroare. Și că toți cei care vin acum în Europa și aparțin unor alte civilizații pun în pericol modul nostru de viață, cultura și obiceiurile noastre creștine. Este interzis să spui că acesta nu este un lanț accidental de consecințe, ci o operațiune bine pregătită și orchestrată, aceea a unei mase de oameni direcționată spre noi”, a spus șeful guvernului de la Budapesta.

Orban spune că nu ai cum să nu observi că, „pe măsură ce imigranții „capătă spațiu”, europenii „rămân fără spațiu”. Iar scopul final este redesenarea componentelor de natură religioasă, culturală și etnică ale Europei, eliminând ultima barieră în calea internaționalismului: statele-națiuni. „E interzis să spui că Bruxelles-ul absoarbe azi tot mai mult din suveranitatea statelor-membre și tot mai mulți birocrați lucrează pentru planul Statelor Unite ale Europei, pentru care nimeni nu și-a dat măcar acordul”, a continuat Orban.

Premierul ungar a mai explicat că în prezent nu se mai folosesc aceleași tactici de intimidare ca în epoca stalinistă. „Nu ne mai bagă în pușcării, nu ne mai duc în lagăre de concentrare și nu ne mai trimit tancurile peste noi. Astăzi, bombardamentele artileriei media, denunțările, amenințările și șantajul sunt suficiente. Sau, cel puțin, erau suficiente până acum”, a declarat Orban.

„Popoarele Europei au înțeles în sfârșit că le este în joc viitorul. Nu doar prosperitatea și locurile de muncă, ci securitatea și ordinea. Au înțeles că princiipiile pe care a fost clădită Europa sunt în pericol de desființare. Și că acest pericol nu vine de la declanșarea unor războaie sau din dezastre naturale. Fenomenul migrației este ca un șuvoi de apă care erodează constant un țărm. Sub pretextul unei crize umanitare, se ascunde adevăratul scop: ocupația unor teritorii. Nu-i vom lăsa pe alții să ne spună pe cine să lăsăm în casa noastră și în țara noastră. Nu vom permite altora să spună cine trebuie lăsat în casa noastră și în țara noastră”, a declarat Viktor Orban.

Șeful guvernului de la Budapesta a arătat cum, la început pentru imigranți „s-au deschis câteva sute de uși. Apoi au fost una, două mii, pentru ca acum niciun lider european să nu-și ia vreun angajament că numărul imigranților nu va crește la zeci și sute de mii”.

Dacă vrem să stopăm acest val de migrație, trebuie să oprim mai întâi Bruxelles-ul.
Adevăratul pericol pentru Europa nu vine de la cei care vor să ajungă aici, ci de la internaționalismul fanatic al Bruxelles-ului. Nu trebuie să permitem Bruxelles-ului să se plaseze deasupra legilor, consideră prim-ministrul ungar. El a cerut Bruxelles-ului să controleze exodul celor din Orient spre Europa, subliniind că Ungaria nu va accepta „criminalitatea, terorismul, homofobia, incendiatorii de sinagogi și propagatorii anti-semitismului” și nu va accepta să se formeze „bande care să ne vâneze soțiile și fiicele”. Premierul maghiar afirmă că nu va accepta să fie amenințat sau șantajat și descrie procesul de absorbție a imigranților ca unul în doi pași: mai întâi ungurii vor fi forțați să accepte imigranții, iar apoi „îi vor servi de străini în propria noastră țară”.

Orban a declarat că „a venit timpul să tragă alarma” și să „adune aliați”, pentru a preveni distrugerea Europei. Pentru Orban, unitatea Europei trebuie restabilită, premierul maghiar declarând că liderii UE și cetățenii europeni nu mai pot trăi în două lumi separate.

„De atunci, din 1848, 168 de ani ne-am adâncit această idee. Legile noastre, viața noastră de zi cu zi de azi, dorim să se adapteze la ceea ce înseamnă libertatea pentru noi, aici, în această coroană desenată de bazinul carpatic. Nimeni nu poate contesta constituționalitatea drepturilor noastre, nimeni nu poate pune cumpăra de la noi școlile noastre și nimeni nu va putea să ne trimită fiii în războaie străine. Vreau să servesc cauza libertății și supraviețuirii maghiare, deoarece asta am învățat de la pașoptiști: o singură inimă, o minte, un singur acord. Trăiască libertatea maghiară, Trăiască patria!”, a încheiat premierul ungar.
http://ichircu.blogspot.ro/2016/03/atac-furibund-viktor-orban-da-semnalul.html
miercuri, 23 martie 2016
Ionel Chircu, lider activ al Societatii Civile

Atac FURIBUND: Viktor Orban dă semnalul de RĂZBOI al Ungariei pentru ELIBERAREA de Uniunea Europeană! Budapesta vede ca principal aliat anti-UE Varșovia

Cu ocazia zile naționale a Ungariei, premierul maghiar Viktor Orban a rostit de 15 martie un discurs incendiar, în care afirmă că Europa amenință suveranitatea națională a țării sale, că valul de imigranți este pus la cale de forțe oculte, pentru a distruge modul de viață creștin al Europei, că UE este o instituție a minciunii, de care popoarele trebuie să se elibereze etc.

Discursul lui Orban, perfect conceput, în fraze scurte, simple, scandate, în care Bruxelles-ul este comparat cu Imperiul Habsburgic și Uniunea Sovietică nu a fost deloc comentat la summit-ul UE – Turcia din 17-18 martie, când s-a parafat înțelegerea care, în viziunea Bruxelles-ului, ar trebui să pună capăt crizei imigranților.
Nici o declarație politică, nici o relatare de presă nu a vorbit despre o opoziție majoră a Budapestei față de acest acord.
Reproducem mai jos textul integral al discursului lui Orban din 15 martie.

Destinul ungurilor este legat de cel al națiunilor europene și a devenit în asemenea măsură o parte a Uniunii încât astăzi nici un singur popor – inclusiv poporul maghiar – nu poate fi liber dacă Europa nu este liberă.
Iar Europa de astăzi este fragilă, slabă și bolnavă ca o floare mâncată de un vierme ascuns. Astăzi, la 168 de ani după marile Războaie de Independență ale popoarelor europene, Europa, casa noastră comună, nu este liberă!
Doamnelor și domnilor, Europa nu este liberă. Pentru că libertatea începe cu rostirea adevărului. Astăzi, în Europa, este interzis să spui adevărul. Chiar dacă este făcută din mătase, o botniță rămâne o botniță.
Este interzis să spui că cei care vin nu sunt refugiați, ci că migrația este o amenințare pentru Europa.
Este interzis să spui că zeci de milioane (de imigranți – n.r.) sunt gata să se îndrepte spre noi.
Este interzis să spui că imigrația aduce crime și teroare în țările noastre.
Este interzis să arăți că masele de oameni care sosesc dintr-o altă civilizație pun în pericol felul nostru de viață, cultura noastră, obiceiurile noastre și tradițiile noastre creștine.
Este interzis să arăți că cei care au ajuns aici mai întâi și-au construit deja propria lor lume, separată, numai pentru ei, cu legi și idealuri proprii, mult deosebite de structura veche de un mileniu a Europei.
Este interzis să arăți că nu este un lanț accidental și neintenționat de consecințe, ci o operațiune planificată și orchestrată dinainte; o masă de oameni s-a îndreptat către noi.
Este interzis să spui că în Bruxelles se pun la cale planuri pentru a aduce străinii aici cât mai repede posibil și a-i așeza printre noi.
Este interzis să arăți că scopul instalării oamenilor aici este de a transforma peisajul religios și cultural al Europei și de a-i construi fundațiile etnice – eliminând astfel ultima barieră a internaționalismului: statele națiuni.
Este interzis să spui că Bruxelles-ul devoră în mod invizibil din ce în ce mai multe felii din suveranitatea noastră națională și că la Bruxelles mulți lucrează acum la un plan pentru Statele Unite ale Europei – pe care nu l-a
autorizat nimeni.
Doamnelor și domnilor, dușmanii de astăzi ai libertății sunt croiți altfel decât conducătorii regali și imperiali din trecut sau decât cei care au condus sistemul sovietic; ei folosesc un set de instrumente diferit pentru a ne aduce la supunere.
Astăzi, nu ne mai bagă în închisori, nu ne mai deportează în lagăre de concentrare și nu mai trimit tancuri să ocupe țările dornice de libertate.
Astăzi, artileria presei internaționale, bombardamentele, denunțurile, amenințările și șantajul sunt suficiente – sau au fost, până acum.
Popoarele Europei se trezesc încet, se adună, și în curând vor câștiga teren.
Grinzile Europei care se sprijină pe suprimarea adevărului scârțâie și se frâng. Popoarele Europei par să fi înțeles în sfârșit că viitorul le este amenințat: nu doar prosperitatea, viețile confortabile, slujbele le sunt amenințate, ci însăși securitatea noastră și ordinea pașnică a vieților noastre este amenințată.
În sfârșit, popoarele Europei, care au moțăit în abundență și prosperitate, au înțeles că principiile vieții pe care Europa le-a construit sunt în pericol de moarte.
De data aceasta, pericolul nu ne amenință așa cum o fac războaiele sau calamitățile naturale, trăgându-ți brusc covorul de sub picioare. Imigrația în masă este un curent lent de apă care erodează tenace țărmurile noastre. Este mascat sub o cauză umanitară, dar adevărata lui natură este ocuparea de teritorii. Iar teritoriul câștigat de ei este pierdut de noi. Mulțimi de apărători ai drepturilor omului obsedați simt nevoia irepresibilă de a ne pune la punct și a ne acuza. Susțin că sunt xenofobi înrăiți, dar adevărul este că istoria națiunii noastre este una de ospitalitate și de întrepătrundere a culturilor.
Cei care s-au gândit să vină aici ca membri noi ai familiei, ca aliați sau ca refugiați care se temeau pentru viețile lor au fost primiți și lăsați să-și facă un cămin nou.
Însă cei care au venit aici cu gândul de a ne schimba țara, a o schimba după propria lor concepție, cei care au venit cu violență și împotriva voinței noastre au fost întotdeauna primiți cu ostilitate.
Doamnelor și domnilor, la început au vorbit despre câteva sute, o mie sau două mii de oameni relocați. Însă nici un singur lider responsabil european nu ar îndrăzni să jure că aceste două mii nu vor crește pentru a ajunge în final zeci sau sute de mii.
Dacă vrem să oprim această imigrație în masă, trebuie mai întâi să oprim Bruxelles-ul. Principalul pericol pentru viitorul Europei nu provine de la cei care sosesc aici, ci de la internaționalismul fanatic al Bruxelles-ului.
Nu trebuie să permitem Bruxelles-ului să se plaseze deasupra legii. Nu vom importa în Ungaria crima, terorismul, homofobia și anti-semitismul care dă foc la sinagogi.
Nu vor fi cartiere în care legea să nu poată fi aplicată, nu vor fi dezordini în masă.
Nu vor fi revolte de imigranți aici și nu vor fi bande care să ne amenințe femeile și fiicele.
Nu le vom permite altora să ne spună pe cine trebuie să luăm pentru a deveni apoi noi înșine străini în țara noastră.
La sfârșit, ne vom trezi că ni se va spune să ne facem bagajele și să plecăm
de pe propriul nostru pământ. De aceea, respingem planul forțat de reinstalare și nu vom tolera nici șantajările, nici amenințările.
A venit vremea să tragem clopotul de alarmă.
A venit vremea opoziției și a rezistenței.
A venit vremea să ne adunăm împreună cu aliații noștri.
A venit vremea să ridicăm steagul națiunilor mândre.
A venit vremea să împiedicăm distrugerea Europei și să-i salvăm viitorul.
În acest scop, indiferent de simpatiile politice, chemăm toți cetățenii din Ungaria să se unească și toate națiunile din Europa să se unească. Liderii și cetățenii Europei nu mai trebuie să trăiască în două vieți diferite. Trebuie să restaurăm unitatea Europei.
Noi, popoarele Europei, nu putem fi libere individual dacă nu suntem libere împreună. Dacă ne unim forțele, vom reuși: dacă tragem în direcții diferite, vom eșua. Împreună suntem puternici, dezbinați suntem slabi. Fie toți împreună, fie deloc – aceasta este legea de astăzi.
Maghiari, în 1848 era scris în cartea destinului că nimic nu se poate face împotriva Imperiului Habsburgic. Dacă atunci ne-am fi resemnat, soarta ne-ar fi fost pecetluită, iar marea germană i-ar fi înghițit pe unguri. În 1956, era scris în cartea destinului că trebuie să rămânem o țară ocupată și sovietizată, până când patriotismul se va fi stins în fiecare maghiar. Dacă atunci ne-am fi resemnat, soarta ne-ar fi fost pecetluită, iar marea sovietică i-ar fi înghițit pe unguri.
Astăzi este scris în cartea destinului că forțe mondiale ascunse, fără chip precis, vor elimina tot ce este unic, autonom, tradițional și național. Vor amesteca culturile, religiile și populațiile, până când mândra noastră Europă, cu multe fețe, va sfârși lipsită de sânge și docilă.
Și dacă abdicăm de la crezul nostru, soarta ne va fi pecetluită, și vom fi înghițiți în
enormul pântece al Statelor Unite Europene. Sarcina care le revine poporului maghiar, națiunilor central-europene, celorlalte națiuni europene care nu și-au pierdut încă bunul simț este să înfrângă, să rescrie și să transforme soarta care ne este hărăzită. Noi, ungurii și polonezii, știm cum să facem asta. Am fost învățați că numai
cine poate privi primejdia în față poate fi numit brav. De aceea, trebuie să scoatem vechea virtute a curajului din mâlul uitării. Mai întâi, trebuie să turnăm oțel în coloanele noastre vertebrale și să răspundem clar, cu voce suficient de puternică pentru a fi auziți de departe celei mai importante, singurei întrebări cu adevărat importante pentru soarta noastră.
Întrebarea de care depinde dacă viitorul Europei rămâne în picioare sau se prăbușește este aceasta:
„Vom fi sclavi sau oameni liberi?” – Aceasta este întrebarea, răspundeți-mi!
Înainte Ungaria, înainte unguri!