CD
344 aprobate
denitsoc@gmail.com
75.57.36.95
De pe Internet
UN DISCURS MEMORABIL
Pentru ca inca nu avem un lider de o charisma si anvergura care sa atraga magnetic masele sis a le ofere discursuri lamuritoare si capabile sa le inregimenteze la lupta activa, atunci macar sa vedem un discurs inspirat si bine ancorat in realitate.
Un fragment din excepţionalul discurs al lui Victor Orban la recentul congres al Fidesz, la care a fost reales președinte al partidului:
”Ca și când epidemia și imigranții nu ar fi suficiente, avem și o rețea internațională condusă de la Bruxelles care vrea să impună taxe brutale pentru proprietăți și pentru automobile, mascate ca măsuri pentru protecția mediului. Vor să amenințe nu securitatea financiară a marilor multinaționale care distrug mediul, ci securitatea financiară a oamenilor simpli.
Situația este îngrijorătoare peste tot în Europa, dar în Ungaria este și mai gravă, pentru ca aici vor avea loc alegeri, iar oponenții noștri cred în Bruxelles și vor să slujească Bruxellesul, nu interesele Ungariei. Încălziți-vă mai puțin, folosiți mai puțină apă, conduceți mai puțin, iar dacă nu faceți asta, atunci plătiți mai mult. Ne întoarcem în comunism, când Kadar spunea că nu chiflele sunt mai mici, ci fălcile sunt mai mari.
Entuziasmul nostru legat de comunitatea din care facem parte s-a prăbușit, iar UE este o umbră, o umbră în culorile curcubeului, a ceea ce a fost odată. Dacă va continua așa, va ajunge un peisaj selenar. Nu este suficient să ne apărăm în fața Bruxellesului, trebuie ca Bruxellesul să sereformeze.
Și chiar și această reformă nu va fi suficientă. UE trebuie să se reînnoiască total, dacă nu vrea să se dezmembreze. De aceea susținem inițiativa polonezilor și a președintelui Kaczynski de a reorganiza toată dreapta europeană.
O GERMANIE EUROPEANA, NU O EUROPA GERMANA
Am aderat la UE pentru ne-au recomandat să ne integrăm. Părea o ofertă bună. Integrarea însemna să faci lucrurile împreună, în colaborare și cu prietenie. Am căzut de acord ca doar anumite lucruri să fie decise la nivelul UE, restul rămânând de competența statelor. Nu vrem să fim înjugați de o altă dictatură, de data aceasta una occidentală.
Este evident că drepturile ne sunt luate încetul cu încetul de o nouă specie, homo bruxellicus.
Nu trebuie să acceptăm pasiv toate planurile și proiectele Bruxellesului. Nu a fost vorba să renunțăm la părți importante din cultura noastră și din istoria noastră pentru niște presupuse ideologii și principii mai înalte.
În trecut, regiunea noastră a fost amenințată în special de Est, însă acum nu avem un conflict Est-Vest. Este un conflict Vest-Vest. Trăim acest conflict și situația este îngrijorătoare. Nu vom renunța la dreptul de a ne apăra frontierele. Nu vom renunța la dreptul de a spune nu imigranților. Și insistăm că, în Ungaria, căsătoria implică un bărbat și o femeie, tatăl este bărbatul, iar mama este femeia, iar copiii noștri trebuie lăsați în pace.
Vrem să fim suverani, nu să ne trezim în niște State Unite ale Europei. Integrare, da. Fuziune, nu. În trecut, niște republici libere au fost încorporate într-o alianță a Rusiei. Acum trebuie să cântăm imnuri de slavă Germaniei.
Statele baltice ne pot spune bine cum au arătat Statele Unite ale Estului, adică URSS. Sper că guvernul ce se formează acum în Germania își dorește o Germanie europeană, nu o Europă germană, unde Berlinul le spune celorlalți ce să facă.
Prieteni, UE așa cum arată astăzi este ruinată. Scopul nostru este să facem diferența. Nu vor scăpa ușor de noi. Vom rămâne în UE și vom cere schimbarea. Trebuie să ne opunem unificării mascate, pentru că nu este în interesul popoarelor Europei, ci doar în interesul elitelor, politicienilor, ideologilor, birocraților și liderilor marilor multinaționale.
Asta este lumea unchiului Gyuri Soros. Asta este armata lui. Ne opunem creării unei noi rase europene, care este politically correct, multiculturală, care spune că nu există diferențe de gen.
Asistăm aceste experimente pe oameni, iar fiecare țară are dreptul de a sta departe de ele.
NE CER SA RENUNȚAM LA OPORTUNITAȚI DE CARE EI AU PROFITAT DEJA
După Europa, haideți să aruncăm o privire asupra întregii lumi. Modul în care economia lumii își mută centrul de greutate de la Vest spre Est are un impact decisiv asupra competiției dintre țări. Cei care nu s-au identificat cu propria țară, ci cu Vestul, au probleme în acest moment. Ungurii nu au făcut această greșeală. Ne-am considerat unguri, iar dacă aparținem Vestului este pentru că suntem unguri. Sunt ungur, deci sunt european, spunea Jozsef Antal.
În urmă cu 15 ani, 80% din toate investițiile din lume aparțineau Vestului și doar 20% erau cu capital din Est. Acum, după 15 ani, 70% sunt investiții din Est și doar 30% sunt din Vest. Nu ne bucurăm că țările vest-europene și SUA își pierd treptat rolul economic, însă aceasta nu reprezintă pentru noi o problemă de identitate, ci o sarcină. Sarcina este complicată de faptul că suntem membri NATO, condusă de SUA, care se luptă cu puterile emergente din Asia, în special cu China.
SUA vor ca UE, inclusiv ungurii, să-și reducă relațiile comerciale cu China.
Însă comerțul cu China este o mare afacere pentru toata lumea, proporțional cu forța economic a fiecărei țări. Prieteni, anul trecut, SUA au avut schimburi cu China mai mari decât cele ale UE, iar asta înseamnă că americanii ne cer să renunțăm la o oportunitate de afaceri de care ei profită din plin.
Cred că ar trebui să ne opunem acestei solicitări. În schimb, ar trebui să urmăm exemplul SUA și să construim cele mai bune relații economice cu Asia și cu China. 2019 a fost anul în care cele mai multe investiții nu au mai venit din Germania. Au venit din Est, din Coreea de Sud, iar în 2020 au venit din China.
Acum, în 2021, din nou, Coreea de Sud și China își dispută primul loc.
Prieteni, dacă toată lumea face asta, atunci de ce ne torturează pe noi?
O fac pentru că noi expunem ipocrizia Vestului, care critică China, și Rusia, desigur, însă fac mari afaceri cu aceste țări – vedeți cazul Nord Stream.
Interesul Ungariei este reprezentat de respect reciproc, de relații diplomatice bune, de investiții mai mari, de comerț intensificat. Nu avem motive să ne abatem de la această linie. Suntem unguri, nu proști care să servim interese străine, așa cum vrea opoziția.”
Aceasta este atitudinea corecta !
Așa arată un premier care ține cu țara lui!!! Bravo lor!!!
-„Remarcabil!” … & … -Începe lumea să se trezească! _ Vine „Dimineața!” _ Isaia 2021/(1-9),11-16.
…
= Cu stimă. -Mesia.
DE PARTEA CUI SA FII?
De Eamon McKinney
China, și într-o măsură Rusia au demonstrat că America poate fi respinsă, iar exemplul lor a încurajat alte țări să facă alegeri pe care nu le-a putut face înainte.
În 1956, Allen Dulles, directorul de atunci al CIA, se adresa unei reuniuni în Asia a națiunilor nou formate nealiniate. NAN a fost format aproape în întregime din țări care au fost anterior colonii ale puterilor occidentale. După ceea ce a fost în multe cazuri secole de opresiune occidentală, ei au fost intenția de a obține independența și suveranitatea națională. În momentul în care s-au separat rândurile în războiul rece de inspirație americană împotriva Rusiei, niciunul dintre membrii NAN nu a mai vrut să-și implice țările în ostilitățile occidentale, s- au declarat neutri.
Dulles a explicat clar situația, „neutralitatea este un concept învechit”. În viziunea alb-negru americană asupra lumii, trebuia să alegi o parte.
Mai tarziu in 2001 și în perioada imediat următoare de 9 / 11, George Bush a spus lumii, „fie ești cu noi, sau ești cu teroriștii”. Dilema ar fi putut prilejui o pauză de gândire în rândul liderilor multor națiuni, dar mulți au ales să meargă împreună cu SUA. A făcut acest lucru pentru a justifica cele șapte războaie planificate din Orientul Mijlociu. Aceasta nu a fost o decizie morală, ci despre supraviețuirea propriilor națiuni. Acum douăzeci de ani, nicio națiune nu putea rezista presiunii americane.
Din 4 iulie 1976, America a invadat 70 de țări, a intervenit în alegerile din peste 70 de țări și a lansat mult mai multe revoluții color. Acestea sunt fapte bine cunoscute de toate națiunile. În urmă cu 120 de ani, președintele de atunci, Teddy Roosevelt, a explicat abordarea sa față de politica externă, „să vorbească usor și să poarte un băț mare”. America poartă încă un băț mare, dar de mult a încetat să vorbească usor. Chiar și iubitorul de razboi imperialist Teddy ar roși astăzi, la fata ce America o arată lumii. Trump, Mike Pompeo, John Bolton sunt toate stereotipuri extreme ale „Urâtului american”. Acești mincinoși beligeranți și agresori sunt fața Americii.
Trebuie să concluzionăm că Americii nu-i mai pasă ce crede lumea despre ea. Retorica lor belicoasă este destinată exclusiv publicului american intern.
De la prăbușirea Uniunii Sovietice, America a fost singura superputere. Din fericire pentru umanitate nu mai este cazul. China, Rusia și Iranul se opun individual Americii. Toți trei au fost sub asaltul necruțător al Imperiului de ani de zile. Acest lucru i-a obligat pe toți să dezvolte capacități militare puternice, mult mai avansate decât poate america. America a jucat scenarii de război împotriva tuturor celor trei națiuni, le pierde pe toate, rapid. În absența conflictului nuclear, armata Americii nu mai este amenințarea omnipotentă pe care a fost cândva luată în considerare.
China, Rusia și Iranul cooperează în multe domenii, în special în domeniul tehnologiei și al comerțului. Nu există nici o alianță militară formală între ele, cu toate acestea, un atac de Vest pe unul, poate fi bine văzută ca începutul al doilea război mondial. În acest eveniment de neconceput, așteptați-vă ca răspunsul unit să fie dramatic.
Într-o revenire nostalgică la trecutul Cowboy al Americii, reprezentanții americani au făcut înconjurul lumii rotunjind o „propaganda” pentru a merge după Bad Guy – Baiatul Rau, iar Bad Guy de jour este China. Țările sunt din nou forțate să aleagă, dar de data aceasta este diferit. Tony Blinken și Kamala Harris au facut turnee in mai multe țări asiatice, cautand aliați pentru a se înfrunta cu China. Nu a mers bine, Vietnamul, i-a arătat politicos lui madam Harris ușa, iar Malaezia și Singapore i-au spus lui Blinken să nici sa nu se mai deranjeze să vină. Toți vecinii Chinei au beneficiat enorm de pe urma creșterii Chinei și apreciază politica sa de neintervenție. Acest lucru este puternic în contrast cu relațiile cu SUA, care se așteaptă să fie în măsură să dicteze totul. Recentul acord comercial RCEP unește 15 națiuni asiatice în cel mai mare bloc comercial din lume. El nu include America, spre ciuda lor. Acest lucru ar fi fost de neconceput acum câțiva ani.
Peste 140 de țări au făcut deja alegerea și s-au alăturat Inițiativei „Belt and Road” – “Drumul Matasii” al Chinei. Atragerea investițiilor și a dezvoltării cu o politică strictă de non-interferență este o alternativă atractivă la modelul insidios al FMI occidental. Deja mai mult de 11 trilioane dolari prin comerț au trecut de-a lungul BRI care se extinde ajunge prin Asia, Eurasia și Africa. Acest lucru a provocat o mare consternare la Washington, iar încercările de a-l perturba au fost evidente în manevrele de sufocare a BRI prin propaganda ipocrita privind drepturile musulmanilor din Xinjiang și, cel mai recent, interventia colorata din Kazakstan. Cu toate acestea, BRI se rostogolește mai departe imperturbabil și numărul țărilor participante continuă să crească. Fiecare tara plus este o palmă pe fața Washingtonului.
Dun mare semnal de alarmă este influența Chinei în creștere în regiunile ce America le considera domeniile sale exclusive. La un summit recent China-Arab au fost semnate peste 270 de acorduri majore cu țările arabe din statele din Golf, multe legate de BRI. O preocupare deosebită este relația din ce în ce mai strânsă a Chinei cu Arabia Saudită. Relațiile americano-saudite au fost fractioase de când MBS a preluat puterea. Petrolul saudit și dominația sa asupra OPEC sunt cele care subscriu petrodolarul. Se știe că MBS este furios pe America pentru tipărirea necruțătoare a banilor și pentru devalorizarea rezultată a deținerilor considerabile de dolari sauditi in bancile SUA.
Conservarea petrodolarului este prioritatea nr.1 a Americii, ce permite aventurile sale militare și recuzita economiei SUA, în ciuda faptului că este în faliment funcțional de mai bine de cincizeci de ani. Orice încercare de a contesta sau de a se îndepărta de dolar este întâmpinată cu măsuri extreme, după cum au descoperit Saddam Hussein și Gahdafi cu viata lor.
Lovind și mai aproape de casă, implicarea recentă a Chinei în America Latină, o zonă pe care America o tratează ca pe propria plantație privată de mai bine de 150 de ani. Dominată de oligarhi prietenoși cu Occidentul datând de la cucerirea spaniolă, America Latină a rămas relativ subdezvoltată și a fost jefuită periodic de FMI și Banca Mondială.
China are acum acorduri în vigoare cu mai multe țări, printre care Venezuela și Nicaragua. Alte țări din America Latină și-au exprimat interesul serios față de BRI, în special Brazilia. Ideea ca „China comunistă” să fie în curtea Americii de Sud trebuie să fie un motiv de panică la Washington.
America nu are aliați și nici cei pe care îi numește prieteni nu au încredere în ea. Nemții pot vedea valoarea acestei prietenii, deoarece sunt lăsați să înghețe în această iarnă, deoarece America nu vrea ca ei să cumpere gaz rusesc atât de necesar.
Australia a fost forțată să se sinucidă economic făcând ură cu China și înstrăinându-și cel mai mare client. Marea Britanie și Canada au fost obligate să renunțe la 5G-ul Huawei, pierzan mai multi ani de dezvoltare tehnologică și irosind investițiile considerabile deja făcute. America exercită încă un control considerabil asupra lumii neo-liberale occidentale, toate dovezile sugerează că își va trage prietenii în jos cu ea în declinul său inevitabil.
China, și într-o măsură Rusia au demonstrat că America poate fi respinsă decisiv, exemplul lor a încurajat alte țări să facă alegeri ce nu a putut fi facute înainte. Ele aleg perspective de investiție si de creștere și non-interferență.
Pentru prima dată, țările sunt capabile să facă alegeri în beneficiul poporului lor si nu al clasei de capital occidental genocidar.
Sursa: https://www.strategic-culture.org/news/2022/01/20/picking-sides
Traducerea: CD