Veteranii de război îşi anunţă sprijinul pentru Maia Sandu

 

2 Noiembrie 2016

 

Veteranii războiului pentru independenţa şi integritatea Republicii Moldova şi cei ai războiului din Afganistan îşi anunţă sprijinul pentru candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu.

 

Într-o conferinţă de presă la IPN, aceştia au făcut publică o declaraţie în care menţionează că în scurta sa carieră politică Maia Sandu a dat dovadă de integritate, verticalitate, perseverenţă, profesionalism şi corectitudine în acţiunile sale.  Veteranii afirmă că alegerile din 13 noiembrie pentru funcţia de preşedinte sunt de o importanţă crucială pentru destinul Republicii Moldova. „Avem două opţiuni şi trebuie să o alegem pe cea corectă. Ori îl susţinem pe socialistul-comunist cu apucături oligarhice, Igor Dodon, care intenţionează să denunţe Acordul de Asociere cu UE şi să semneze un acord cu inexistenta Uniune Vamală Euroasiatică, ori o susţinem necondiţionat pe Maia Sandu, care poate fi ultima speranţă în crearea unui viitor prosper, democratic, liber de corupţie şi oligarhie”, a citat din declaraţie, Gheorghe Slutu, directorul executiv al Uniunii Naţionale a Veteranilor de Război pentru Independenţă.

 

Preşedintele Uniunii veteranilor de război din Chişinău, Mihai Tomacinschi, a declarat că acum ţara se află într-un moment crucial, când cetăţenii trebuie să-şi apere cu demnitate istoria şi să ia o decizie corectă ca apoi să fie mândri de ţarăLocotenent-colonelul de poliţie, Chiril Moţpan, unul dintre liderii Platformei Demnitate şi Adevăr, a declarat că decizia pe care o va lua fiecare va influenţa situaţia internă. „Vom decide dacă vom avea de suportat patru ani un susţinător al clanurilor oligarhice, pe cineva aflat în buzunarul lui Plahotniuc, pe cineva care, în Parlament, a votat de fiecare dată în felul în care i-a fost comod oligarhului şi păpuşarului principal sau vom avea pe cineva care a declarat război făţiş celor care ne-au capturat statul”, a declarat Chiril Moţpan.

 

Prezent la conferinţă, ex-ministrul apărării, Vitalie Marinuţa, a îndemnat tinerii să contribuie la dezvoltarea de mai departe a acestui pământ. În opinia sa, acum este momentul când cetăţenii, în special tinerii, trebuie să spună un „da” ferm pentru un viitor mai bun şi un „nu” ferm pentru un viitor „roşu”, să spună „da” unui viitor european, prosper şi să spună „da” în favoarea Maiei Sandu.

 

Constantin Boiştean, un alt membru al Uniunii Naţionale a Veteranilor de Război, a declarat că veteranii trebuie să fie un exemplu pentru generaţiile tinere, pentru că ei sunt cei care au luptat pentru integritatea şi independenţa Republicii Moldova. Veteranii au îndemnat cetăţenii să iasă la vot şi să facă o alegere corectă – să voteze pentru Maia Sandu. Aceştia se declară siguri că candidata unică, în calitatea sa de preşedinte, va face tot posibilul ca Republica Moldova să devină un stat cu adevărat democratic, să fie acceptată în marea familie europeană şi să îmbunătăţească relaţiile cu partenerii de dezvoltare, inclusiv cu Federaţia Rusă şi alte state post-sovietice.

 

Timpul.md