Maia Sandu Preşedinte, după alegerile din 2024.
Că de alogeni ne-am săturat, sper.
Oare cum s-ar vedea ca un preşedinte al Moldovei (R.), să ajungă preşedinte al României? AUR ar da lovitura!
A mai candidat si Mircea Druc. Acum Moldova acceptă dubla cetăţenie.

mi-am luat textul din articol:

Cei de la Alianţa pentru Unirea Românilor anunţă că Partidul Liberal din Republica Moldova se alătură proiectului AUR. Co-preşedintele Claudiu Târziu e sigur. AUR va ajunge în Parlament şi la Chişinău.

AUR, alianţă importantă în Basarabia

AUR a transmis luni că, după ce formaţiunea Uniunea Salvaţi Basarabia (USB) a anunţat că aderă la proiectul AUR, iar Partidul Popular Românesc (PPR) şi-a unit forţele, prin transformare, cu Alianţa pentru Unirea Românilor, luni, Partidul Liberal se alătură Alianţei pentru Unirea Românilor.

Preşedintele Partidului Liberal din Republica Moldova, Dorin Chirtoacă, a declarat într-o conferinţă de presă, că necesitatea opţiunii unioniste în buletinul de vot este absolut necesară.

„Am decis ca noi, cei din Partidul Liberal, să facem front comun cu Alianţa pentru Unirea Românilor, care a obţinut un rezultat excepţional în cadrul alegerilor parlamentare din România. Necesitatea opţiunii unioniste în buletinul de vot este absolut necesară.

Ajunge cât am mizat pe votul util. Păstrându-ne identitatea liberală, noi, membrii Partidului Liberal am decis să participăm la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie prin alăturare la proiectul AUR.

Unirea este obiectivul fundamental pe care-l avem de înfăptuit. Sunt sigur că unirea o vom face sub flamura AUR”, a declarat preşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă.

Liberalii, alianţă cu AUR

La rândul său, preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, liderul unionist Vlad Bileţchi, a transmis că asistăm la un moment istoric.

„Cel mai important lucru pe care-l putem face acum este să dăm dovadă de unitate în jurul aceluiaşi ideal. Alianţa pentru Unirea Românilor nu este un proiect la Bucureşti şi altul la Chişinău, ci este un proiect pan-românesc, care nu recunoaşte hotarul nedrept de pe Prut.

Noi nu ne propunem să participăm la alegeri de dragul participării, dar suntem ferm convinşi că prin unitatea noastră, a tuturor celor care pledează pentru această cauză naţională, putem obţine un rezultat de cel puţin 10% în acest timp foarte scurt. Fac apel repetat către liderul PUN, Octavian Ţîcu, pentru ca toate forţele unioniste să fie împreună”, a afirmat Vlad Bileţchi, conform news.ro.

Liderul Uniunii Salvaţi Basarabia (USB), Valeriu Munteanu, a declarat că AUR a reuşit, într-un timp foarte scurt, să pună bazele reunificării printr-un proiect politic care va scrie istorie la Chişinău.

„A venit timpul ca Basarabia să ajungă acasă – în România. Cauza reunificării este tot mai aproape de realitate, întrucât acum avem şansa istorică să aducem Unirea pe agenda atât a Parlamentului de la Bucureşti, cât şi a Parlamentului de la Chişinău. În ceasul al 12-lea, unioniştii se trezesc şi conştientizează că uniţi suntem puternici”, a precizat liderul USB, Valeriu Munteanu.

De asemenea, co-preşedintele AUR, Claudiu Târziu, a afirmat că Alianţa pentru Uniunea Românilor va ajunge în Parlament şi la Chişinău.

„AUR va intra în Parlament. AUR va fi la guvernare şi la Chişinău, şi la Bucureşti. AUR va face Unirea. Sunt sigur de acest lucru.

Nu avem voie să ratăm şi am certitudinea că noi vom învinge. Am scris istorie în România, atunci când Alianţa pentru Unirea Românilor a fost surpriza de proporţii la alegerile parlamentare şi vom scrie istorie şi în Republica Moldova, cel de-al doilea stat românesc.

În prezent, AUR este al doilea partid din România după ratingul de creştere a popularităţii şi a reuşit acest lucru într-un timp record. Sunt sigur că la alegerile anticipate din 11 iulie, AUR va avea un rezultat remarcabil”, a transmis Claudiu Târziu.

La alegerile parlamentare din România, din decembrie 2020, Alianţa pentru Unirea Românilor a acumulat aproximativ 60 de mii de voturi ale românilor din Republica Moldova, contribuind astfel la accederea în Parlamentul României a unui număr de 47 de deputaţi şi senatori ai Alianţei, dintre care șase sunt originari din Republica Moldova, precizează formaţiunea.

*

Nota redacției – În 2024 s-o vedem pe Maia Sandu aleasă la București ca președinte al României? Ideea este excelentă! Maia Sandu președinte, iar George Simion prim ministru!