ȘTIRI DE SĂNĂTATE
Mai multe vesti bune despre Ivermectin
De Joseph Mercola 6 ianuarie 2022 Actualizat: 6 ianuarie 2022mai mare mai mic Imprimare

Când vine vorba de tratamentul COVID-19, multe națiuni occidentale au fost împiedicate de politizarea medicinei. Pe parcursul anului 2020, mass-media și mulți experți în sănătate publică au avertizat împotriva utilizării hidroxiclorochinei (HCQ), în ciuda faptului că mulți medici practicanți lăudau capacitatea acesteia de a salva pacienții . Majoritatea au fost reduse la tăcere prin cenzură online. Unii și-au pierdut chiar slujba pentru „păcatul” de a-și împărtăși public succesele cu drogurile.

Un alt medicament antiparazitar vechi de zeci de ani, care poate fi chiar mai util decât HCQ este ivermectina. La fel ca HCQ, ivermectina se află pe lista de medicamente esențiale a Organizației Mondiale a Sănătății, dar beneficiile sale sunt, de asemenea, ignorate de oficialii din sănătatea publică și îngropate de mass-media.

Ivermectina este un medicament pentru dirofilaria care s-a demonstrat că inhibă replicarea SARS-CoV-2 in vitro. În SUA, Frontline COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC) a cerut adoptarea pe scară largă a ivermectinei, atât ca profilactic, cât și pentru tratamentul tuturor fazelor COVID-19.

În videoclipul de mai sus, Dr. John Campbell o intervievează pe Dr. Tess Lawrie despre medicament și utilizarea acestuia împotriva COVID-19. Lawrie este medic și Ph.D. cercetător care a lucrat mult în Africa de Sud.

Ea este, de asemenea, directorul Evidence-Based Medicine Consultancy Ltd., care are sediul în Marea Britanie, și a ajutat la organizarea grupului britanic de dezvoltare a recomandărilor pentru ivermectina (BIRD) și a Conferinței internaționale Ivermectin for COVID, care a avut loc pe 24 aprilie 2021.

Ivermectina utilă în toate etapele COVID
Ceea ce face ivermectina deosebit de utilă în COVID-19 este faptul că funcționează atât în ​​faza virală inițială a bolii, când sunt necesare antivirale, cât și în stadiul inflamator, când încărcătura virală scade și antiinflamatoarele devin necesare.

Potrivit dr. Surya Kant, un medic din India, care a scris o carte albă despre ivermectină, medicamentul reduce replicarea virusului SARS-CoV-2 de câteva mii de ori. Lucrarea lui Kant a determinat mai multe provincii indiene să înceapă să utilizeze ivermectina, atât ca profilactic, cât și ca tratament pentru COVID-19, în vara anului 2020.

În videoclip, Lawrie trece în revistă știința din spatele recomandării ei de a utiliza ivermectina. În concluzie:

O analiză științifică a dr. Andrew Hill de la Universitatea Liverpool, finanțată de OMS și UNITAID și publicată pe 18 ianuarie 2021, a constatat că ivermectina a redus decesele cauzate de COVID-19 cu 75%. De asemenea, a crescut clearance-ul viral. Această constatare s-a bazat pe o revizuire a șase studii randomizate, controlate, care au implicat un total de 1255 de pacienți.
Meta-analiza lui Lawrie, publicată pe 8 februarie 2021, a constatat o reducere cu 68% a deceselor. Aici, 13 studii au fost incluse în analiză. Aceasta, explică ea, este o subestimare a efectului benefic, deoarece au inclus un studiu în care brațului de control i s-a administrat HCQ. Deoarece HCQ este un tratament activ care s-a dovedit, de asemenea, că are un impact pozitiv asupra rezultatelor, nu este surprinzător faptul că acest studiu special nu a evaluat ivermectina ca fiind mai bună decât tratamentul de control (care a fost HCQ).
Adăugând două noi studii controlate randomizate la analiza ei din februarie care au inclus date despre mortalitate, Lawrie a publicat o analiză actualizată la 31 martie 2021, care arată o reducere cu 62% a deceselor. Când patru studii cu risc ridicat de părtinire au fost eliminate în timpul unei analize de sensibilitate ulterioare, au ajuns la o reducere cu 72% a deceselor. Analizele de sensibilitate sunt efectuate pentru a verifica și verifica rezultatele.
Medicii îndeamnă acceptarea ivermectinei pentru a salva vieți
După cum sa menționat mai devreme, în SUA, FLCCC a cerut, de asemenea, adoptarea pe scară largă a ivermectinei, atât ca profilactic, cât și pentru tratamentul tuturor fazelor COVID-19.

Președintele FLCCC, dr. Pierre Kory, fost profesor de medicină la Centrul Medical St. Luke’s Aurora din Milwaukee, Wisconsin, a depus mărturie despre beneficiile ivermectinei în fața unui număr de paneluri COVID-19, inclusiv Comitetului Senatului pentru Securitate Internă și Afaceri Guvernamentale din Decembrie 2020 și Panelul Ghidurilor de Tratament COVID-19 al National Institutes of Health 6 ianuarie 2021. După cum a menționat FLCCC:

„Datele arată capacitatea medicamentului Ivermectin de a preveni COVID-19, de a-i împiedica pe cei cu simptome precoce să progreseze la faza hiperinflamatoare a bolii și chiar de a ajuta pacienții în stare critică să se recupereze.

Dr. Kory a mărturisit că Ivermectina este efectiv un „medicament miracol” împotriva COVID-19 și a cerut autorităților medicale guvernamentale… să revizuiască de urgență cele mai recente date și apoi să emită linii directoare pentru medici, asistente și asistenți medicali pentru a prescrie Ivermectina pentru COVID -19 …

… numeroase studii clinice – inclusiv studii randomizate controlate evaluate de colegi – au arătat beneficii mari ale ivermectinei în profilaxie, tratament precoce și, de asemenea, în stadiul avansat al bolii. Luate împreună… zeci de studii clinice care au apărut acum din întreaga lume sunt suficient de substanțiale pentru a evalua în mod fiabil eficacitatea clinică.

… datele din 18 studii controlate randomizate care au inclus peste 2.100 de pacienți … au demonstrat că ivermectina produce un clearance viral mai rapid, un timp mai rapid până la externarea din spital, un timp mai rapid până la recuperarea clinică și o reducere cu 75% a ratelor mortalității.”

Un rezumat de o pagină al dovezilor din studiile clinice pentru Ivermectin poate fi descărcat de pe site-ul web FLCCC. O revizuire mai cuprinzătoare, de 31 de pagini, a datelor din studii a fost publicată în revista Frontiers of Pharmacology.

O listă a tuturor studiilor cu Ivermectin efectuate până în prezent, cu link-uri către studiile publicate, poate fi găsită pe c19Ivermectin.com.

Protocolul COVID-19 al FLCCC a fost inițial denumit MATH + (un acronim bazat pe componentele cheie ale tratamentului), dar după mai multe modificări și actualizări, protocolul de profilaxie și tratament ambulatoriu precoce este acum cunoscut sub numele de I-MASK+, în timp ce tratamentul spitalicesc a fost a fost redenumit I-MATH+, datorită adaosului de ivermectină.

Cele două protocoale sunt disponibile pentru descărcare pe site-ul FLCCC Alliance în mai multe limbi. Motivul clinic și științific al protocolului spitalicesc I-MATH+ a fost, de asemenea, revizuit de colegi și a fost publicat în Journal of Intensive Care Medicine la jumătatea lunii decembrie 2020.

Conferința internațională Ivermectin pentru COVID
În perioada 24 – 25 aprilie 2021, Lawrie a găzduit prima conferință internațională Ivermectin pentru COVID online. Doisprezece experți medicali din întreaga lume și-au împărtășit cunoștințele în timpul acestei conferințe, revizuind mecanismul de acțiune, protocoalele de prevenire și tratament, inclusiv așa-numitul sindrom al transportatorului lung, constatările cercetării și datele din lumea reală.

Toate prelegerile, care au fost înregistrate prin Zoom, pot fi vizualizate pe Bird-Group.org. În discursul ei de încheiere, Lawrie a declarat:

„Povestea Ivermectinei a evidențiat că ne aflăm într-un moment remarcabil în istoria medicală. Instrumentele pe care le folosim pentru a vindeca și legătura noastră cu pacienții noștri sunt subminate sistematic de dezinformarea necruțătoare.

Povestea Ivermectinei arată că noi, ca public, am greșit încrederea în autorități și am subestimat măsura în care banii și puterea corupă.

Dacă Ivermectin ar fi fost angajat în 2020, când colegii medicali din întreaga lume au alertat pentru prima dată autoritățile cu privire la eficacitatea sa, milioane de vieți ar fi putut fi salvate, iar pandemia, cu toate suferințele și pierderile asociate acesteia, ar fi putut să se încheie rapid și în timp util.

Odată cu politicienii și alți indivizi nonmedicali care ne dictează ceea ce avem voie să prescriem bolnavilor, noi, ca medici, am fost puși într-o poziție astfel încât capacitatea noastră de a susține jurământul lui Hipocrat este atacată. ”

În timpul conferinței, Lawrie a propus ca medicii din întreaga lume să se unească pentru a forma o nouă Organizație Mondială a Sănătății, centrată pe oameni. „Niciodată până acum rolul nostru de medici nu a fost atât de important pentru că niciodată până acum nu am devenit complici în a provoca atât de mult rău”, a spus ea.

Referințe
Cercetare antivirale iunie 2020; 178: 104787