From: Dumitru Munteanu
To:
Sent: Sunday, May 17, 2015 8:14 PM
Subject: De ce se scandalizeaza unii?
Un ONG numit „Nostra Silva”,al proprietarilor de paduri si terenuri,protesteaza impotriva Legii vanatorii,care urmeaza sa fie adoptata de catre parlamentarii nostri.Strainii vor avea dreptul de a vana oriunde vor „muschii lor””.Strainii nu se multumesc doar cu padurile vor si pe „locuitorii” lor! Vor sa extermine viata salbatica,cu concursul direct al celor pe care romaniii-au ales sa voteze legi de protectienu de distrugere. In comunicatul SOR (Societatea Ornitologica Romana) sunt lucruri care te ingrozesc: vanatorii de ciocarlii (italieni),macelaresc barbar sarmanele pasarele. AVETI PUTEREA DE A OPRI ACEST MACEL AL CIOCARLIEI SI A CELORLALTE PASARI CANTATOARE DIN ROMANIA, CERAND PARLAMENTARILOR SA VOTEZE IMPOTRIVA LEGII VANATORII, CARE ESTE REEXAMINATA DE PARLAMENT IN ACESTE ZILE. DACA VA FI VOTATA IN FORMA PROPUSA, ACEASTA NOUA LEGE VA TRANSFORMA ROMANIA in Paradisul Vanatorii pentru straini,care vor putea vana fara oprelisti, pe proprietati private,fara acordul proprietarilor.
 „Pasarile vor fi haituite si vanate cu cruzime, in perioada imperecherii si cresterii puilor… Un adevarat macel, in conditiile in care Romania e si asa una din ultimile tari din UE, care mai permit vanatoarea pasarilor cantatoare. Ciocarlia principala specie amenintata ( noul proiect de lege , de o lasitate extrema, permite vanarea a peste 600.000 de exemplare anual!), mai e vanata doar in 6 tari!” , se mai spune in comunicatul amintit. Intr-o cronologie a groazei , aflam ca,in 2001, politia italiana a capturat nu mai putin de 12 tone (?!) de pasari cantatoare aduse din…Romania . In 2009 ,in Balta Mare a Brailei, un braconier italian a fost prins cu peste 2000 de ciocarlani. In 2010,tot in Braila 15 braconieri italieni au fost prinsi cu mii de ciocarlii, ciocarlani si prepelite.In 2011,vamesii unguri au interceptat un transport de 11.000 de ciocarlii vanate in Romania. In 2013,un alt italian a fost prins in Ialomita cu 54oo de ciocarlii braconate.Intrebarea este: unde au fost autoritatile romane? Cine le-a permis acestor salbatici sa impuste de capul lor? Dupa cum aflam, senatorii si deputatii transpartinici, ataca insasi fiinta noastra nationala!
 Pana nu este prea tarziu,opreste barbaria, SALVEAZA CIOCARLIA ! Poti semna pe site-ul de mai jos si trage de maneca pe deputatul din circumscriptia ta !
       Mai multe detalii gasiti pe site-ul campaniei: www.salveazaciocarlia.ro. (intrati pe Google si tastati adresa si dati cautare).