Valter Roman, asasinul eroilor Moța și Marin

2024-01-13T19:31:17+02:0013 ianuarie 2024|Doctrină naţionalistă, Legionarii în eternitate|

Valter Roman, asasinul eroilor Moța și Marin

Cine a fost asasinul de la Majadajonda, care a îndoliat întreaga Țară?
3 iunie 2016de Ion Coja Legionarii în eternitate 25 comentariiEdit
*

http://maidanul.blogspot.ro/2015/08/o-informatie-putin-cunoscuta.html

Maidanul
dimanche 30 août 2015
O informație puțin cunoscută.

E vorba de Walter Roman născut Ernő Neuländer, prezentat de fiul său ca un mare erou anti-fascist!

Înainte să vină în România pe tancurile sovietice pentru a impune „Dictatura proletariatului“, Walter Roman Neuländer, a fost comisar politic în Spania în timpul războiului civil (1936 – 1939).

Iată ce scrie în memoriile sale („Disciplina Dezordinii“ editura Mașina de Scris, București 1998) Titus Popovici, prietenul si confidentul lui Walter Roman:

În ianuarie 1937, Madridul, ținut de forțele republicane, din care facea parte Walter Roman, era asediat de naționaliștii sub comanda generalului Emilio Mola.

Atunci, la radio, la lidera comunistă Dolores Ibàrruri a lansat prima dată faimosul slogan: „¡No Pasaràn!“.

Pâna la urmă, „¡Pasaràn aunque! “; căci în martie 1939 Madridul a cazut în mâinile naționaliștilor.

La naționaliști, la Majadahonda, în nordul Madridului, în cadrul Legiunii Străine Spaniole (El Tercio de Extranjeros), luptau și cei 7 legionari români voluntari.

În tranșeele din față, W. Roman a auzit vorbind românește; a comunicat imediat coordonatele bateriei de artilerie celei mai apropiate.

În bombardamentul ce a urmat, au pierit Ion Moța și Vasile Marin. Ei au devenit eroi ai Mișcării Legionare și li s-a ridicat un monument la Majadahonda pentru că vorbeau româneste și pentru că Walter Roman era vigilent.

*

Nota redacției: Dacă am înțeles bine, informația ne vine de la Titus Popovici. Fost membru CC al PCR, bun prieten al multor kominterniști. Dar capabil să se detașeze de aceștia și să nu lase uitării fapte interesante și semnificative din activitatea „revoluționară” a acestora. Am stat de vorbă cu Titus Popovici o singură dată, la Casa Scriitorilor, când ne-a povestit cu ce s-a ocupat Brejnev în timpul gloriosului Război pentru Apărarea Patriei: a organizat trupe de diversiune, soldați sovietici care se deghizau în militari germani („steaguri false”) și organizau în spatele frontului represalii asupra populației civile, făcându-i pe bieții ruși să creadă că autorii unor crime fără sens erau germanii. Aceste diversiuni erau organizate mai ales în zonele în care populația civilă ajunsese să se împace cu ocupația germană, ba chiar să-i guste avantajele…
Asemenea diversiuni au fost organizate și în România, în timpul guvernării legionare: evreii din PCR, cu sprijinul lui Eugen Cristescu, șeful Siguranței și înrăit dușman al legionarilor, organizau echipe îmbrăcate în uniforme legionare care molestau și jefuiau evrei pentru a-i reclama apoi pe legionari că se comportă ca niște infractori. (Vezi Matatias Carp, Cartea Neagră, vol. II)

Cât privește isprava lui Walter Roman, ea denotă sentimente profund anti-românești pe care WR le-a păstrat toată viața, ca pe moștenirea cea mai de preț pe care o are de lăsat după o viață trăită în minciună. Nu s-a limitat la sentimente, s-a implicat și-n activități anti-românești de gravitatea cea mai mare: după 1944 a fost liderul grupului de așa ziși comuniști care au făcut tot ce au putut ca Moscova să admită ruperea Transilvaniei de România și înființarea unui stat Transilvania. Teză cominternistă care nici azi nu a fost definitiv abandonată.(Conform unor documente descoperite la Moscova de Gheorghe Buzatu după 1990.)
Personal, citind atent amintirile lui W(V)alter Roman, primite în 1990 de la fiul său, am rămas cu convingerea că Valter Roman a transmis de la Moscova la Budapesta informații care puteau să ne coste Transilvania.
Pretenția sa că ar fi inginer, cu studii universitare făcute în Cehoslovacia, o suspectez a fi tot o minciună! În Wikipedia scrie: Potrivit unor relatări, recrutarea sa în mișcarea comunistă ar fi fost făcută în 1931 de Nicolae Goldberger, care l-a ajutat să plece în URSS, tranzitând Cehoslovacia. Așadar și-a făcut studiile „tranzitând Cehoslovacia”!…
Este cunoscut faptul că fiul său, Petre Roman, a fost prins cu minciuna de nenumărate ori!… Pot să depun mărturie!
Ce naște din pisică…
Nota bene: Regret că nu am încotro și fac aceste aprecieri, mai cunosc câteva persoane din familia Romna, pentru care am toată prețuirea. Sper să mă înțeleagă…

Ion Coja

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top