[singlepic id=22 w=240 h=344 float=] [singlepic id=23 w=250 h=344 float=]

Țuțerul este un evreu care se ține după rabin și orice ar face sau ar spune rabinul, acel evreu are mereu același comentariu: Țî, țî, țî, ce rabi deștept avem!… Domnul deputat Aurel Vainer nu este rabin. Și asta pentru că nu vrea!
Dacă ar vrea, ar fi și rabin! Ar fi orice! Numai reprezentantul evreilor în Parlamentul României nu reușește să fie! Drept care mă adresez Federației Comunităților Evreiești din România cu întrebarea explicită: dl Aurel Vainer are mandat din partea Dumneavoastră să sprijine politica anti-românească a UDMR? Imediat după ce am publicat textul intitulat AUREL VAINER ȘI ANTI-SEMIȚII DE LA YAD VASHEM, țuțerul de serviciu al domnului deputat a sunat la Yad Vashem, convins că citatul produs de autor, adică de subsemnatul Ion Coja, precum că la Yad Vashem nu există nicio dovadă a amestecului lui Ion Antonescu în tragedia de la Iași, din iunie 1941, este un fals, încă unul din mulțimea de falsuri produse de Ion Coja de-a lungul carierei sale de anti-semit îndrăcit. Nu știu ce răspuns au primit de la Yad Vashem Aurel Vainer & comp. Dar, ca să fiu în regulă cu normele publicisticii, revin asupra subiectului și public prin scanare articolul de la Yad Vashem despre Mareșal. Textul este în ivrit, în ebraica modernă. Are cine să i-l traducă lui Aurel Vainer. Dacă am găsit eu!…

Dar dacă, totuși, din întâmplare, traducătorul de care se va folosi dl Vainer va constata că am mințit – n-ar fi prima oară!, atunci mă ofer eu să găsim un traducător – mai exact spus o traducătoare care să știe mai înainte de orice să citească ca lumea, adică de la dreapta spre stânga… Cazul dlui Vainer mi-aduce aminte de o vorbă din anii 70-80, când tot mai mulți evrei de soi plecau, care în Israel, care într-o lume și mai bună: „fiecare țară are evreii pe care îi merită!”… Păi dacă ne merităm conducătorii, pe un Boc sau Băsescu, bașca alde Constantinescu, sigur că ne merităm și evreii de care avem parte! Inclusiv Michael Schapira… Voi reveni asupra individului! Să nu-și facă iluzii!

Ion Coja