Rațiunea euroscepticismului  nostru

Ştim despre vectorul pro-Uniunea Europeană al alianței conducătoare din R.Moldova. Însă avem foarte mulţi euro-sceptici moldoveni, a caror atitudine nu are legătură cu filorusimul Coloanei a V-a.  Euroscepticismul nostru  reiese din instinctul național de autoapărare. Aceşti moldoveni eurosceptici  nu pot să nu fie de acord cu opiniile părintelui român Gheorghe Calciu Dumitreasa, care, în anul 2000, scria:

În timp ce România, prin guvernanţii săi este gata să-şi vândă nu numai suveranitatea, dar şi teritoriul şi bogăţiile şi fii, alte ţări mult mai mici decât ţara noastră, îşi menţin demnitatea şi caracterul de independenţă faţă de Europa Unită şi de euro, o afacere masonică de distrugere a independenţei naţionale a popoarelor europene  pentru a le subordona unor cercuri politice profitoare”.

La conducerea României, scria preotul Dumitreasa, se află „o parte din oameni  fără de suflet, fără dragoste de ţară, fără credinţă, urmărind numai avantaje personale pe spinarea poporului, promovând o corupţie fără egal în ţara noastră şi scufundând tot mai mult poporul în deznădejde, foame, necinste şi servilism faţă de un Occident corupt de putere şi de ideea unei deznaţionalizări generale spre a putea conduce fără opoziţie popoarele amorfe” .

Rațiunea formării și menținerii Imperiului UE este profitabilă pentru anumite structuri occidentale, pentru slujnicii lor din periferie și extrem de periculoasă pentru toate țările ce nu aparțin nucleului capitalismului dezvoltat.

Cum știm, Țările Române aparțin ariei capitalismului colonial-mafiotic periferic. Care sunt avertismentele euroscepticismului în țările capitalismului de periferie? Iată câteva argumente ale euroscepticismului românesc din stânga Prutului, argumente care scot din  ambalajul propagandistic strălucitor esența subjugării prin eurointegrare a  statelor românești.

  1. Impunerea prevederii vânzării către occidentali a pământurilor naționale. Pământuri românești, pentru păstrarea cărora au luptat și au vărsat sânge generații de strămoși, trebuie oferite străinilor ! În România, deja circa o treime din terenurile agricole au fost cumpărate de străini!!! Doar numai conducera Ungariei a pus piciorul în prag, declarând că țara nu are pământ de vândut străinilor. Ungurii nu vând pământul lor și structurile apusene pot să dea în clocot de ciudă. Însă nu clocotesc, fiindcă își vor scoate pârleala cumpărând la prețuri derizorii pământurile noastre, mult mai calitative.

2.Impunerea privatizării nejustificate de interesul național  a întreprinderilor mari și mijlocii.

3 Dezindustrializarea Țărilor Române și trântirea la pământ a agriculturii – pentru a reduce decisiv producția autohtonă și a cumpăra masiv mărfurile apusenilor.

4.Limitarea independenței României, în comparație cu Epoca socialistă.

5.Intrarea în groapa datoriilor externe față de băncile apusene – procedeu ce ne va falimenta.

  1. Nimicirea aproape totală a industriei românești de apărare și reducerea serioasă a contingentului Armatei Române, ce o pune în incapacitatea de autoapărare față de oricare din tradiționalii inamici din vecinătate.

7.Impunerea  deprofesionalizării cadrelor didactice prin forțarea  aderării la ”procesul de la Bologna”.

  1. Impunerea ”reformei curriculare” , cu efect de îndepărtare de școală a unor largi segmente de copii.

9.Impunerea ”învățământului incluziv”, cu efecte de  sporire a uzuriii psiho-emoționale profesionale ale pedagogilor, cu reducerea nivelului instruirii elevilor ”normali”, creșterii complexării sărmanilor copii cu dizabilității psiho-motorii, pierderea îngrijirilor avute de aceștea în școlile-internat specializate.

10.Îndatorate până peste urechi la apuseni, guvernele Țărilor noastre sunt condiționate de stăpânii  Imperiului UE să ia măsuri antinaționale.

  1. Intrarea Moldovei de Est în UE va fi urmată de trimiterea militarilor molodoveni pe câmpul de luptă departe de patrie, să-și verse sângele și să moară pentru interese străine.

12.La intrarea Moldovei de Est în UE, aflată  în războire economică cu Rusia, ni se va  cere ca să ne aliniem la blocada economică a Rusiei, pas păgubos și inacceptabil, pentru care vom primi bumerangul rusesc de răspuns și vom pierde ceea ce încă nu avem și nu vom avea de la UE – perspectiva largirii pieței de desfacere a mărfurilor agricole, mărfuri care sunt principală bază a economiei moldovenești.

13.Impunerea acceptării în țară a valurilor masive de migranți africani și asiați – va pune baza conflictelor ruinătoare interrasiale și civilizaționale, necunosute de noi până acum. Cine va birui?Apropo, în republicile baltice au sosit deja primele loturi de migranți negri. Au început să vină și în România.  

14.Invadarea cu zoaiele toxice ale subculturilor occidentale și cu pseudovalori vătămătoare pentru  familie, tineret, comunitatea națională.

”Valori europene”? Repetarea mecanică a clişeului „ralierii la valorile apusene”  de către trubadurii pro-occidentali nu este însoţită de cunoaşterea celor două valori reale, ci de imaginarea unor fantezii – în esenţă convenţii mincinoase de tribună. Unii trubaduri – manipulatorii angajaţi  vehiculează fanteziile, alţii – conformiştii şi tembelii le acceptă ritualic.

”Valori occidentale”, de fapt, sunt două orientări: 1.relaţiile liberale de piaţă, 2.consumismul total. Celelalte afirmaţii despre ”democrație”sunt retorică.

Avem deja o generaţie nouă – incultă şi manipulată.

Părintele Dumitreasa apela: „Români, căutaţi-vă originea şi demnitatea iniţială. Dumnezeu aşteaptă revenirea voastră la creştinismul adevărat, care apără neamul, hotarele şi  Biserica de distrugerile demonice”.

Vitalie Pastuh-Cubolteanu