carolina gunderode
28 aprobate

google.bex
caroline.gunderode@gmail.com
109.133.42.42

 

 

https://www.francesoir.fr/politique-monde/la-hongrie-compte-maintenir-ses-importations-de-gaz-russe
FRANCE SOIR
Titlul – traducere mecanica :

Ungaria intenționează să-și mențină importurile de gaz rusesc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Publicat la 12.03.2022 la 17:00 – Actualizat la 17:57

Ungaria nu va renunța la gazul rusesc.
TOBIAS SCHWARZ / AFP
DISTRIBUIE ACEST ARTICOL:
Autor(i): FranceSoir
-A _+ A
Ungaria nu intenționează să urmeze exemplul celorlalte țări membre ale Uniunii Europene care își manifestă dorința de a se emancipa de importurile de gaze rusești. Pe 6 martie, Budapesta, care semnase două contracte cu Gazprom în septembrie 2021, a anunțat că Ungaria își va menține livrările de gaze rusești. 80% din consumul său de gaz provine din Rusia. Pentru ministrul maghiar de externe Peter Szijjarto, intervievat de Veszpremi Naploban pe 6 martie, păstrarea parteneriatului dintre Ungaria și Rusia în acest domeniu este imperativă.

„ Contractele de livrare a gazelor cu rușii au fost întotdeauna onorate de ambele părți ”, a spus ministrul, care speră „ că acest lucru va continua ”. „ În caz contrar, va apărea o problemă uriașă ”, a spus el.

„ Importurile din Rusia reprezintă peste 40% din aprovizionarea cu gaze naturale a Europei. În cazul Ungariei, importurile rusești reprezintă peste 80% din gazul consumat în țară ”, a amintit șeful diplomației maghiare. „ Dacă propunerea opoziției de a opri importurile de gaze [rusilor] ar fi pusă în practică, Ungaria nu ar avea căldură, nici industrie, nici locuri de muncă – iar companiile ar da faliment ”, a avertizat el.

„ Continuarea furnizării de gaze este în interesul nostru ”, a argumentat Peter Szijjarto, care a susținut că aceasta este „ pe deplin conformă cu regulile europene, deoarece Gazprom nu este pe lista de sancțiuni sub nicio formă, iar Gazprombank nu este pe listă. a băncilor să fie deconectate de la SWIFT ”.

În septembrie anul trecut, Ungaria a semnat două contracte pe termen lung cu Gazprom. Prin gazoductele care trec prin Serbia și Austria și ocolesc Ucraina, Rusia va furniza Ungariei un total de 4,5 miliarde de metri cubi de gaz. Acest acord este programat să dureze 15 ani, dar poate fi revizuit în termen de 10 ani, în funcție de începerea implementării sale.

Autor(i): FranceSoir