CD
179 aprobate
dnitsoc@gmail.com
75.57.36.95
UNDE NE SUNT MITURILE STRĂMOSESTI?
O copilărie lipsită de basme, povestiri si ghicitori asa cum ni le pomeneste marele povestitor Ion Creangă, asa cum le-a cunoscut si el este o copilărie lipsită de cele mai grozave aventuri ale imaginatiei, de leagănul inchipuirilor misterioase si uneori sperioase.
Cine ni le-a furat?
Cine le-a schimbat continutul si intelesul lor dulce si plin de invătăminte?
De ce s-au distorsionat miturile, povestile, povestile adevarate si chiar istoria?
S-au strecurat in istoria noastră si au mutilat-o extirpand si ultima făramă de bun simt si morală sănătoasă ce le găseam aici ca intr-un izvor curat si inviorător.
E timpul să ne luăm inapoi miturile si să le punem la loc in mana bunicilor să le povestească nepotilor, in mana educatorilor să ni le citească si să ni le deslusească.
In mana tinerilor care vor să călătorească prin vise si să se legene pe firele imaginatiei ce ne invată lucruri sănătoase moral si folositoare in viată.
Unele mituri ne excită imaginația cu percepții și emoții noi și fabuloase, în timp ce alte mituri ne excită imaginația cu imagini și provocări fantastice, uneori folosind prevestiri și profeții și mistere. Dar nu toate miturile sunt la fel, deoarece miturile bune conțin si un indiciu al sentimentului moral al omului.
Acest sentiment moral poate fi ca o busolă, care ne conduce în direcția motivului, a scopului sau luminează intențiilor noastre și ne hrănește imaginația nevinovată cu o credință, sau încredere în frumusețe, bunătate și adevăr.
Copii au nevoie de vise si de jaloane morale cu care să se descurce in călătoriile lor imaginare, dar care ii ajută si in viata de toate zilele.
Căci fără această încredere în busola noastră morală, rămânem cu un alt fel de intenție manipulativă a miturilor, care folosește simboluri și superstiții, magie și misticism, pentru a ne stimula simțurile cu ceva pur și simplu ciudat, neobișnuit sau nou, căci folosește tehnica psihoterapeutică în loc de artă, iar asta urmărește să găsească ceea ce este mai puternic, nu ceea ce este mai bun.
Și acest lucru ne poate lăsa cu un sentiment neliniștit, sau o lipsă de încredere, că mai există vreun scop moral superior.
Așa că acum, odata cu Revelatia – Apokalipsa, ne trezim călcând pe o cale care a fost deja explorată de Platon – dacă ar trebui sau nu să permitem poeților să intre în republica noastră – unde în cartea a 7-a din „Republica” sa, Socrate ne prezintă propriul său mit – fabula umbrelor de pe peretele peșterii.[1]
„Imaginați-vă ființe umane care trăiesc într-o locuință subterană, asemănătoare unei peșteri, cu o intrare pe sus, deschisă luminii și la fel de largă ca peștera în sine. Sunt acolo acesti prizonieri incă din copilărie, cu gâtul și picioarele legate, astfel încât să fie fixați în același loc de un zid, putând să vadă doar în fața lor, pentru că lanțul lor îi împiedică să întoarcă capul.
Lumina este furnizată de un foc care arde mult deasupra și în spatele lor.. Imaginați-vă că in fata prizonierilor este un alt zid, paravanul ecran din fața oamenilor, pe care li se oferă un joc de umbre, proiectat de păpuși, de deasupra de unde se joaca păpușile…
Imaginează-ți, de asemenea, că pe zidul din spate sunt oameni care poartă numeroase artefacte care le proiectează pe zidul din fata, zidul ecran – statui de oameni și animale, făcute din piatră, lemn și orice material…
Una peste alta, așadar, ceea ce prizonierii ar considera adevărata realitate nu sunt altceva decât umbre – proiectii ale acelor artefacte proiectate pe peretele ecran…
Gândiți-vă, deci, cum ar fi în mod natural să fie eliberați de legăturile lor și vindecați de nebunia lor…
Ce crezi că ar spune dacă le-am zice că ceea ce au văzut înainte a fost o prostie…”
Socrate își imaginează apoi un om care este eliberat, dar din cauza durerii – de la nemișcarea din lanțuri și de la privirea la lumină scăzută, a rămas nedumerit și a fugit înapoi în umbrele pe care a putut să le vadă înainte; și a trebuit să fie târât cu forta sus în lumină până s-a obișnuit încet să vadă lucrurile în lumina soarelui, și nu ca umbre.
„Și dacă li s-ar fi oferit onoruri, laude sau premii pentru cel care a fost cel mai ascuțit/priceput în a identifica umbrele pe zidul ecran; și putea să-și amintească cel mai bine care a venit de obicei mai devreme, care mai târziu și care simultan; și cine a fost cel mai în stare să profețească viitorul, crezi că omul nostru ar dori aceste recompense si i-ar invidia pe acei dintre prizonierii care erau onorați și dețineau puterea cunosterii umbrelor?
Sau crezi că ar simți împreună cu Homer că ar prefera să treacă prin orice suferință, decât să le împărtășească credințele și să trăiască iar așa cum fac ei?”
Socrate își imaginează apoi că acest om a coborât înapoi în peșteră, s-a îndepărtat de lumina soarelui și a intrat în întunericul peșterii și s-a așezat pe același loc ca înainte.
„Acum, dacă ar trebui să concureze încă o dată cu prizonierii perpetui în recunoașterea umbrelor, în timp ce vederea îi era încă întunecată și înainte ca ochii să-și revină și dacă timpul necesar pentru reajustare ar fi scurt, nu ar provoca el ridicol?
Nu s-ar spune despre el că s-a întors din călătoria sa ascendentă cu ochii distruși și că nu merită nici măcar să încerce să călătorească cu ei?
Și despre oricine ar încerca să elibereze prizonierii și să-i conducă în sus, dacă ar putea să pună mâna pe el, nu l-ar ucide?[2]
Acum, se pare că, avem două tipuri de eroi ai miturilor– unul, cum ar fi cel al „prizonierului perpetuu” foarte lăudat si premiat, care prezice viitorul interpretând umbrele de pe perete, iar celălalt tip de erou, cel al „prizonierului scos la lumină” ridiculizat care s-a întors în peșteră încercând să spună altora despre lumea reală pe care o văzuse el în lumina soarelui si sa-i elibereze.”
Decizia eroului scos la lumină de a se aseza la vechiul lui loc si să continue să distinga subtilitatile jocurilor, umbrelor alături de cei cu care a fost aproape toată viata, este si ea de judecat si cantărit. Merită să o iei de la inceput să percepi jocurile lucrurilor reale cu noile lor subtilităti sau renunti si revii in pesteră alături de ceilalti, să privesti vechile jocuri de umbre unde fusesesi campion de cateva ori?
Este la latitudinea fiecăruia să ia propria decizie, dar cei avizati de Revelatie, cei care au revăzut lumina reală si totusi s-au retras in pesteră, trebuie să inteleagă că este cazul sa se retragă din calea altora si să se abtină de la a da sfaturi, indrumări la jocurile la care ei se pricep dar pe altii nu-i interesează.
E greu de apreciat ce mituri vor fi acceptate asa cum sunt, ce mituri se cer a fi rectificate si readuse la stadiul lor initial, original si ce mituri false cu totul vor trebui aruncate din calea noastra, la fel cum nu ar trebui să interzicem toți poeții din republica noastră. Pentru că depinde de noi, să încurajăm acei poeți și acei creatori de mituri a căror intenție a fost să acționeze ca o piatră de temelie pentru a ne face oameni mai buni și să descurajăm acei poeți și creatori de mituri a căror intenție nu a fost să ne facă oameni mai buni, ci erau pur și simplu fantezii despre ego sau răzbunare sau aroganță sau narcissism.
Confucius, el insusi un culegător de folclor ne ajuta din nou si ne arată că fără morală nu exista nimic bun si ajutător omului cinstit si comunitătii sale. Motiv pentru care filozofia sa legată de morală este si acum un test traditional, de-a lungul secolelor de a fi admis ca angajat in aparatul guvernamental sau de stat. Se pare că presedintele Xi si-a insusit foarte bine doctrina Confucianistă.
Potrivit lui Xi Jinping, pentru ca o națiune, o societate sau o cultură să supraviețuiască, trebuie să progreseze în știința și tehnologia ei, și în special în arte. Pentru că progresul în artele sale poate oferi membrilor acelei societăți o încredere sau o mândrie în cultura sa si asta se numește „încredere culturală”.[3]
Si pentru că suntem in domeniul povestilor mi-am amintit că fiind in vizită la un prieten am avut ocazia să răsfoiesc doua sau poate trei volume dintr-o colectie nou editată, cu un tipar exemplar si scoarte de cărti sfinte: “Povesti nemuritoare”, ce le cumpărase ca tatăl său să le citească nepotului. Am observant intr-unul din volume un grup de cateva povesti chinezesti printre alte povesti din alte tari.
Am fost dezamăgit de aceste povesti cu călugari isteti ce reuseau să păcălească pe cate un tăran, să ademeneasca cate o tărăncută adulteră si m-am intrebat dacă aceste povesti sunt adecvate pentru copii sau sunt povestioare porno de la Dorohoi.
Am fost foarte pornit pe chinezi si pe cultura lor care poluează piesajul de basm al copilariei inocente.
Abia mult mai tarziu, cand m-am trezit si dumirit, am realizat ca folclorul chinezesc nu are nimic de a face cu asemenea povesti pipărate, ci “editorii talmudici” care aveau grijă de cultura Romanească erau cei care au pus in acea colectie asemenea povesti murdare.
Editorii, translatorii si unii autori nu ajung in asemenea functii pentru oarece merite, ci pentru ca ei au o misiune: distrugerea unei culture nationale, ne iertand nici macar nevinovatele basme.
Este greu acum după ce am fost mintiti atat de mult de secole să venim cu un skepticism necrutător la tot ce citim si ne se oferă ca informatii sau indicatii pe mas-media. Dar este unica cale de a ne elibera de falsa lor mitologie si să ne-o gasim pe a noastră propie si nealterată.
Asta este năpasta apocalipsei noastre sa o luăm de la capăt, curat si cinsti asa cum trebuie să fie.
NOTE:
1. Citatele de mai sus sunt din „Republica” lui Platon, traducere de C.D.C. Reeve (născut la 10 septembrie 1948), profesor de filozofie la Universitatea din Carolina de Nord din Chapel Hill. Predă în primul rând filosofia greacă antică si în special Platon și Aristotel. El a tradus multe texte grecești antice, mai ales ale lui Platon și Aristotel si este unul dintre putinii traducători, printre zecii si sutele din intreaga lume, a filozofilor antici greci. Este foarte dificil să găsesti traduceri din texte antice in care poti să ai incredere că sunt traduse cinstit – este o mare problemă.
In aventura căutării un traducatoe de incredere un indicator précis este si etnicitatea traducătorului, motiv pentru care unii trebuie săriti mereu in procesul selectiei
2. Aici avem dezlegarea misterului crucificarii.
3. O idee a lui Xi Jinping, care a fost postată în „Raportul Blip”, 19 martie 2023 – “Despre încrederea culturală a Chinei”, de William Lyon Shoestrap”.
Atlanta 01/22/2024
sprijinita de academicieni „fosti securisti”, si o popime ipocrita si tradatoare nu numai de Tara dar si de credinta…
Popor Roman, pentru „salvarea, reintregirea, reinarmarea, progresul, suveranitatea si independenta Romaniei” da curs indemnului eminescian „LA ARME”
Oare de ce actualele generatii de romani, lase si ipocrite, au devenit, fenomen singular in Istoria Umanitatii, o „adunatura” care pentru libertati sexuale si religioasa si-a tradata TARA, NEAMUL si COMANDANTUL SUPREM!
” ACTIVISTII, SECURISTII SI FRIPTURISTII DE IERI- NU MAI PUTIN DE 7 MILIOANE- SUNT TRADATORII DE TARA DE AZI! CARE CA SI IN TRECUT TIN ROMANIA SI POPORUL ROMAN SUB TEROARE!
IAR IN FRUNTEA LOR SE AFLA BENEFICIARII PENSIILOR SPECIALE!
Rusine voua Romani, rusine!
Virgil Ciuca
New York
01/28/24
From: oleg cernian
Sent: Sunday, January 28, 2024 at 03:40:44 PM EST
Subject: Politica si hotia din Romania / Iata unde sunt banii despre care se vorbește ca sunt lipsă la buget – Cifre uriașe de afaceri, pierderi pe linie, niciun leu profit, niciun leu impozit pe profit!!
Politica si hotia din Romania
Iata unde sunt banii despre care se vorbește ca sunt lipsă la buget
E.ON Energie România SA: cifră de afaceri 13.725.371.052 lei, profit 0, pierdere 358.899.374 lei
ENEL Energie SA: cifră de afaceri 5.201.925.419 lei, profit 0, pierdereq 391.072.544 lei
MET România Energy SA: cifră de afaceri 5.076.830.236 lei, profit 0, pierdere brută 20.766.816 lei
ENEL Energie Muntenia SA: cifră de afaceri 4.778.924.136 lei, profit 0, pierdere 377.568.182 lei
DELGAZ GRID SA (parte din grup E.ON): cifră de afaceri 1.728.069.608, profit 0, pierdere 125.064.813 lei
NIS PETROL SRL: cifră de afaceri 700.608.804 lei, profit 0, pierdere 116.566.729 lei
Retailul zbârnâie, comerțul și distribuția, idem, dar PROFI, CORA, SUPECO (parte a grupului CARREFOUR), UNILEVER, HAVI LOGISTICS plătesc ZERO impozit pe profit, fiind oficial pe pierdere
PROFI ROM FOOD SRL: cifră de afaceri 11.660.657.559 lei, profit 0, pierdere brută 257.775.507 lei
ROMANIA HYPERMARCHE SA: cifră de afaceri 1.513.108.057 lei, profit 0, pierdere 33.787.149 lei
UNILEVER SOUTH CENTRAL EUROPE: cifră de afaceri 1.106.102.018 lei, profit 0, pierdere brută 64.865.225 lei
HAVI LOGISTICS SRL: cifră de afaceri 1.045.011.293 lei, profit 0, pierdere brută 8.260.665
SUPECO INVESTMENT SRL: cifră de afaceri 751.739.410 lei, profit 0, pierdere 5.509.765 lei
PUREFERT BALKANS SRL (comerț cu ridicata al produselor chimice): cifră de afaceri 735.579.818 lei, profit 0, pierdere brută 27.700.487 lei
#BoicotAustria?
Mai degrabă Austria ne boicotează bugetul de stat!
ZERO profit pentru RAIFFEISEN AGRO, PORR CONSTRUCT, KRONOSPAN, ASIROM VIENNA INSURANCE, STRABAG
KRONOSPAN TRADING SRL: cifră de afaceri 2.494.611.480 lei, profit 0, pierdere 15.546.600 lei
PORR CONSTRUCT SRL: cifră de afaceri 1.251.719.899 lei, profit 0, pierdere brută 4.616.564 lei
STRABAG SRL: cifră de afaceri 919.310.107 lei, profit brut ridicol 4.963.942 lei
ASIROM VIENNA INSURANCE: cifră de afaceri 736.735.195 lei, profit 0, pierdere 2.523.516 lei
RWA RAIFFEISEN AGRO ROMANIA SRL: cifră de afaceri 533.925.097 lei, profit 0, pierdere 4.978.855 lei
Giganții telefoniei, pierderi pe linie.
Niciun leu profit, niciun leu impozit pe profit de la VODAFONE, ORANGE, TELEKOM.
VODAFONE ROMANIA SA: cifră de afaceri 4.695.157.165 lei, profit 0, pierdere 121.899.297 lei
ORANGE ROMANIA COMMUNICATIONS SA: cifră de afaceri 2.436.927.140 lei, profit 0, pierdere 187.195.973 lei
TELEKOM ROMANIA MOBILE COMMUNICATIONS SA: cifră de afaceri 1.378.276.599 lei, profit 0, pierdere 558.080.366 lei
De câte ori nu ați auzit sintagma: “Industria auto ne salvează PIB-ul”?
Doar că nu vedem nimic la bugetul de stat!
ZERO profit, zero impozit pe profit de la AUTOLIV, CONTINENTAL, VITESCO, PREH, FAURECIA, YAZAKI, ADIENT, CONTITECH
AUTOLIV ROMANIA SRL: cifra de afaceri 4.879.212.343 lei, profit 0, pierdere 164.560.738 lei
CONTINENTAL AUTOMOTIVE SYSTEMS SRL: cifră de afaceri 4.632.033.520 lei, profit 0, pierdere 331.190.369 lei
VITESCO TECHNOLOGIES ROMANIA SRL: cifră de afaceri 1.803.187.606 lei, profit 0, pierdere 354.411.484 lei
PREH ROMANIA SRL: cifră de afaceri 1.379.252.200 lei, profit 0, pierdere 60.238.509 lei
FAURECIA ROMANIA SRL (lider francez al industriei componentelor auto; 1 din 3 autoturisme produse în lume înglobează componente de la Faurecia): cifră de afaceri 1.300.419.790 lei, profit 0, pierdere 3.288.924 lei
YAZAKI COMPONENT TECHNOLOGY SRL: cifră de afaceri 1.124.110.555 lei, profit 0, pierdere 38.354.474 lei
ADIENT SRL: cifră de afaceri 779.868.427 lei, profit 0, pierdere 19.204.369 lei
CONTITECH ROMANIA SRL: cifră de afaceri 776.730.249 lei, profit 0, pierdere 75.378.576 (10% pierdere din C.A.!)
Scumpirea energiei a îngropat metalurgia sau metalurgiștii și-au îngropat profitul?
Cifre uriașe de afaceri, pierderi pe linie pentru LIBERTY GALAȚI, DONALAM, ARCELLORMITTAL HUNEDOARA, ALUM SA
LIBERTY GALAȚI SA: cifră de afaceri 7.919.502.237 lei, profit 0, pierdere 743.522.226 lei
DONALAM SRL: cifră de afaceri 740.249.196 lei, profit 0, pierdere 35.097.380 lei
ARCELLORMITTAL HUNEDOARA SA: cifră de afaceri 650.814.289 lei, profit 0, pierdere 180.472.664 lei
ALUM SA: cifră de afaceri 501.771.469 lei, profit 0, pierdere 118.621.775 lei (peste 20% din C.A.!)
Industria a murit în România? Nu s-ar spune după cifrele uriașe de afaceri. Profit ZERO, impozit ZERO de la: ARCTIC, MAKITA, PRYSMIAN, AAYLEX, SMITHFIELD, KASTAMONU, URBB UNITED ROMANIAN BREWERIES, CAROLI FOODS, GRUPO ANTOLIN
ARCTIC SA (compania mamă BEKO, în top 10 contribuabili la bugetul Turciei, NIMIC către români): cifră de afaceri 3.799.988.277 lei, profit 0, pierdere 141.093.292 lei
MAKITA EU SRL (lider la fabricarea mașinilor unelte portabile acționate electric, prezente fără excepție pe orice șantier din țară): cifră de afaceri 2.884.412.434 lei, profit 0, pierdere 187.409.194 lei
PRYSMIAN CABLURI ȘI SISTEME SA (producție de cabluri cu fibră optică atât de solicitate în zilele noastre): cifră de afaceri 2.032.652.492 lei, profit net 0, pierdere netă 1.494.637 lei
SMITHFIELD ROMANIA SRL (industria cărnii): cifră de afaceri 1.280.635.214 lei, profit 0, pierdere 3.157.803
AAYLEX ONE SA (industria cărnii): cifră de afaceri 1.145.423.080 lei, profit 0, pierdere 108.014.375 lei
KASTAMONU ROMANIA SA (industria lemnului): cifră de afaceri 868.575.473 lei, profit 0, pierdere 91.980.415 lei
UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD SRL (industria berii ~ Tuborg, Skol, Holsten): cifră de afaceri 549.712.509 lei, profit 0, pierdere 43.510.797 lei
CAROLI FOODS GROUP SRL (mezeluri și producție de carne și produse din carne, prezente la aproape orice magazin alimentar din țară): cifră de afaceri 545.499.127 lei, profit 0, pierdere brută 1.505.172 lei
GRUPO ANTOLIN SIBIU SRL (fabricare de echipamente electrice de iluminat): cifră de afaceri 504.902.415 lei, profit 0, pierdere 64.785.671 lei
Cu farmacii la fiecare colț de stradă, companiile farma și clinicile medicale merg prost, bietele de ele! ZERO profit pentru DR.MAX și PHARMAFARM, profit ridicol pentru FARMEXIM
DR.MAX SRL: cifră de afaceri 3.193.482.856 lei, profit, pierdere 6.856.991 lei
PHARMAFARM SA: cifră de afaceri 1.635.630.649 lei, profit 0, pierdere 6.925.639 lei
CENTRUL MEDICAL UNIREA SRL: cifră de afaceri 1.004.486.227 lei, profit net 0, pierdere netă 6.035.166 lei
FARMEXIM: cifră de afaceri de aproape 3,5 miliarde de lei (!), profit puțin peste 8 milioane de lei!
Două companii de SOFT fac afaceri de sute de milioane de lei, au și facilități multiple pentru IT-iști, dar nu plătesc NIMIC la stat din profit
AMAZON DEVELOPMENT CENTER ROMANIA SRL: cifră de afaceri 616.776.705 lei, profit 0, pierdere 2.736.287 lei
ALSO TECHNOLOGY ROMANIA SRL: cifră de afaceri 527.234.263 lei, profit 0, pierdere 20.548.782 lei
Alte două companii de transport și curierat raportează profit ZERO la cifre de afaceri de peste 100 de milioane de euro.
DELIVERY SOLUTIONS SA: cifră de afaceri 736.498.414 lei, profit 0, pierdere 45.013.842 lei
VOS LOGISTICS CARGO SA: cifră de afaceri 510.591.518 lei, profit 0, pierdere 8.923.149 lei
Încheiem primul episod din seria căpușelor bugetului de stat al României cu “campioanele” care au acționar unic sau majoritar statul român: CFR și TERMOENERGETICA BUCUREȘTI.
SOCIETATEA NATIONALA DE TRANSPORT FEROVIAR DE CALATORI-CFR-CALATORI SA: cifră de afaceri 2.431.562.521 lei, profit 0, pierdere 190.973.303 lei
COMPANIA MUNICIPALĂ TERMOENERGETICA BUCUREȘTI: cifră de afaceri 1.966.353.746 lei, profit 0, pierdere 427.283.484 lei
COMPANIA NAȚIONALĂ DE CĂI FERATE CFR SA: cifră de afaceri 1.046.075.662 lei, profit 0, pierdere 94.628.901 lei
SOCIETATEA NAȚIONALĂ DE TRANSPORT FEROVIAR DE MARFĂ CFR-MARFĂ SA: cifră de afaceri 689.895.001 lei, profit 0, pierdere 153.305.070 lei
–