Invitaţie

Muzeul Naţional al Literaturii Române
vă invită duminică, 15 octombrie, de la orele 11:30,
la evenimentul de lansare a unui nou număr al
Revistei Manifest Româneşte,
cu un dosar special Ileana şi Romulus Vulpescu

Ce este mai propriu unui tânăr decât verbul, acțiunea? Și, pentru un popor, ce carte de vizită este mai convingătoare decât o cultură afirmând, mereu cinstit, spiritul naţional? Muzeul Literaturii Române din Bucureşti vă invită la evenimentul de lansare a unui nou număr din revista Manifest Românește, ce se va desfășura duminică, 15 octombrie, între orele 11:30 şi 13:30, în grădina Muzeului Literaturii Române din Bucureşti.
Revista Manifest Românește se constituie într-o publicație națională, al cărei program este reprezentat de întâlnirea dintre maeștri ai artelor (literatură, teatru, cinematografie), ai științelor umaniste (istorie, drept) și tineri studenți din România, care afirmă conștiința nobilă a apartenenței la o Europă a națiunilor.
În Ziua Încoronării Regilor României Mari la Alba-Iulia, redacţia revistei şi Muzeul Literaturii invită tinerii de toate vârstele la o nouă sărbătoare a spiritului, la un dialog sincer între generaţii. Astfel, revista Manfest Româneşte poate reprezenta pretextul, cadrul de formare pentru o nouă generație emblematică a culturii româneşti – o generaţie autentică, a tinerilor care îşi pot identifica valorile, speranțele, credința, pentru a începe reconstrucția României.
Sunt aşteptaţi să participe doamna Ileana Vulpescu, cea mai iubită scriitoare a literaturii române, actriţa Ioana Pavelescu, maestrul Lucian Bolcaș (fost vicepreședinte al Camerei Deputaților), profesorul Ion Coja şi o parte a catedrei de Drept Public a Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti: prof. univ. dr. Verginia Vedinaş, prof. univ. dr. Dan Oancea, lect. univ. dr. Jean Andrei și magiștrii Nicolae Volonciu, Emil Molcuț (profesor emerit) şi Nicolae Popa (fost președinte al Înaltei Curți). De asemenea, sunt așteptați să participe membri ai vieții academice, personalități ale vieții culturale și studenți din toate domeniile de pregătire universitară, în timp ce gazdă va fi Loreta Popa, remarcabil jurnalist în domeniul culturii.
Totodată, împreună cu evenimentul de lansare a unui nou număr al revistei Manifest Româneşte, va avea loc şi sărbătorirea romancierei Ileana Vulpescu la 85 de ani, doamnă a literelor româneşti, decorată în această primăvară de Preşedintele României cu Ordinul Steaua României în grad de Cavaler, pentru slujirea necondiţionată a limbii române şi pentru iubirea sa de ţară.
De asemenea, va fi marcată opera unor mari personalităţi ale vieţii româneşti: scriitorii Romulus Vulpescu şi George Bacovia, omul de ştiinţă Ştefan Procopiu ş.a., iar o prezenţă insolită – ca o punte între culturi – este cea a regretatului cantautor canadian Leonard Cohen, într-o traducere inedită.

Vino alături de noi! Manifestă românește!

*

Nota redacției: Vom fi la locul faptei. Dar care este noua adresă a Muzeului Literaturii?