Alertă: România, atacată din Tiraspol și Sevastopol!

Bănceanu Vasile

Deși parcă nu avea destule ”bube” în cap cu gestionarea pandemiei de COVID -19, statul român este supus unei adevărate agresiuni diplomatice fără precedent. Una care, culmea, vine tocmai din partea principalului partener strategic al României! Astfel că spre indignarea tot mai fățișă a marilor Cancelarii din Uniunea Europeană, Guvernul României cedează contract după contract și miliard după miliard Guvernului Statelor Unite ale Americii. Astfel că toate marile contracte de armament de până acum, a căror valoare totală depășește deja patru miliarde de dolari gata plătite au fost încredințate direct către Washington în regim ”G2G”. Ci nu prin licitație și negociere pentru  contractele offset aferente.

Iată însă că nici această ” taxă de șmecherie”nu este îndeajuns, întrucât americanii au trecut deja la ”next level” în ceea ce privește planurile pe care par să le aibă cu un stat român neputincios în fața ”protecției” oferite deja cu japca de către aceștia. Pentru că asta este ”viața de slugă”  în condițiile în care toți factorii decizionali ai statului român continuă să iasă din poziția ”ghiocel” doar atunci când marii producători americani de armament îi pun să sară ”la castană” cu vreun nou contract! Și ăla plătit, culmea, în avans… Numai că băieții deștepți ai industriei de armament de peste Ocean vor acum să ne bage pe gât și alte arme. Unele tot mai costisitoare, bineînțeles. Însă ”lobiștii” sunt atenți ca nu cumva opinia publică, dar mai ales adevărații patrioți români din sistem – atâți câți au mai rămas dintre cei care nu au uitat că au depus jurământul militar doar în fața statului român!- să nu întrebe până la urmă de ce nu construim în parteneriat și spitale, școli sau autostrăzi! Ci doar cumpărăm armament second – hand… Astfel că reprezentanții marilor  contractanți au nevoie de o motivare infailibilă, cu care să închidă gura unor eventuale ”nedumeriri” exprimate de partea română. Ceea ce însă din păcate oricum nu se va întâmpla, la ce clasă politică debilă avem! Totuși, ca măsură de prevedere, Adrian Zuckerman tocmai ce a recitat o declarație publică halucinantă, un avertisment diplomatic fără precedent,  prin care detonează informația că  ”România poate fi atacată din Transnistria sau din Crimeea”. O adevărată declarație de război care pe ce credeți că se bazează? Pe ”complexa analiza informativă” cum că Tiraspol se află la 400 de kilometri de România și Sevastopol la 600 de kilometri distanță! Motiv pentru care ambasadorul SUA a avertizat România că trebuie să ne înarmăm și mai abitir! Probabil până la pragul în care producătorilor americani de armament să le fie din start pus la dispoziție întregul PIB și să hotărască ei direct ce mai lasă și pe la Educație, Sănătate sau Economie! Iar slugărnicia afișată de cei care ar trebui să fie ”liderii” statului român este atât de dezgustătoare, încât obedientul ministru al Apărării, rezervistul Nicolae Ionel Ciucă tocmai ce a mai ”înghițit” un acord de cooperare militară cu … Ucraina! Politica SUA fiind deja clară în ceea ce ne privește! Vor să ne protejeze, pe banii noștri, dar pentru asta mai întâi ne bagă la înaintare ca să luăm bătaie, să poată sări de-abia pe urmă ”fratele mai mare”!

Probabil nici trupele ruse din Tiraspol sau Sevastopol habar nu au că urmează să atace România.

”Instalatorii” Poloniei

Cu toate că am contractat deja de la americani armament în valoare de șapte miliarde de dolari, nu am reușit încă să prindem nici măcar cea mai mică ”anexă” offset. Totuși, iată că în cele din urmă ne-au fost aruncate niscai ”firimituri”, dar nu direct de către americani, ci de polonezi! Pentru că statul polonez, unul cu adevărat puternic, nu doar că a obținut contracte offset de până la 35 % din toate achizițiile de armament de la americani, dar la Mielec funcționează deja cea mai mare uzină pentru construcția de elicoptere multirol Black Hawk din afara Statelor Unite ale Americii! Astfel că românii au ajuns doar un fel de ”instalatori” ai polonezilor, după ce cu atâta fast a fost anunțat că Romaero va gestiona un biet centru de mentenanță pentru elicopterele produse în … Polonia! Mai mult, pentru cele câteva posibile zeci de slujbe ce s-ar putea astfel crea, Guvernul României deja s-a angajat să spargă din nou ”pușculița” ministerelor de forță, pentru achiziționarea elicopterelor Black Hawk. Cele produse în Polonia, cu sprijin logistic american! Astfel că primele 12 elicoptere vor fi achiziționate ”cu banii jos” pentru Ministerul Afacerilor Interne! Ministerul Apărării Naționale urmând să își aducă și el apoi ”obolul” prin cumpărarea altor câteva zeci de aparate polono-americane…

Băgați la ”swingereală” cu ucrainenii!

Americanii ne pun să luăm bătaie ca să ne poată apăraDupă cum dezvăluiam în mai multe rânduri, serviciile secrete românești sunt pur și simplu oripilate de presiunea pe care americanii o pun pentru ca Armata Română să se înfrățească de urgență cu Armata Ucraineană! În condițiile în care între structurile informative românești și cele ucrainene există deja o rivalitate fățișă. Dar mai ales în situația în care Ucraina nu este – și nu va fi nici prea curând! – stat membru al NATO! Motiv pentru care Germania, Franța și Uniunea Europeană au refuzat până acum să intervină prea fățiș în conflictul ruso-ucrainean. Numai că Administrația SUA și mai ales strategii Pentagonului au nevoie de o ”internaționalizare” a conflictului ucrainean, pentru a putea astfel justifica o eventuală intervenție a NATO. Și uite cum România a fost din nou ”partenerul”, de fapt  ”fraierul de serviciu”  care tocmai ce a fost băgat într-o ”swingereală” controlată cu forțele armate ucrainene! Un nou pas al planului intensificării exercițiilor militare comune în vederea constituirii unei flote militare ”unice” a Bucureștiului și Kievului în Marea Neagră fiind bifat chiar zilele acestea. Pentru că, în timp ce Zuckeman șoca prin declarația că fiind aproape de Rusia, înseamnă că România ar putea fi atacată militar, generalul Nicolae Ionel Ciucă tocmai ce semna la București un nou contract cu omologul ucrainean, Andrii Taran. Asta cu toate că toate analizele informative ale DGIA, SIE sau MAE indică clar că o asemenea decizie de constituire a unor detașamente militare comune ale României cu Ucraina este cea mai proastă alegere diplomatică în acest moment. Și din care România chiar nu are ce câștiga, în afara ”șansei” de a băga astfel și mai adânc mâna în bugetul oricum exorbitant destinat înarmării.

Îndrăznește să prezinte cineva în CSAT ”frăția” dintre serviciile secrete române și cele ucrainene?Însă nimeni dintre șefii structurilor informative abilitate,  dintre reprezentanții diplomației de la București și nici măcar consilierii prezidențiali pe probleme de securitate nu au îndrăznit să ridice această problemă nici măcar pe culoarele CSAT-ului. Astfel că, vrem –nu vrem, militarii români vor trebui să ”defileze” alături de cei ucraineni! Iar Armata Română să riște alături de cea a unui stat care nu este membru NATO! Dar se află în plin conflict, fie el și ”înghețat”, cu Federația Rusă. În timp ce armatele occidentale au refuzat să întindă această mână de ajutor încă imprevizibilei Ucraina…Mai ales că un aspect important al acordului recent semnat de generalul Ciucă prevede ”schimbul de informații militare” cu ucrainenii!!! Asta ca să fim siguri că putem fi ”penetrați informativ” chiar din toate părțile!

Generalul Ciucă prezintă garda și ”informațiile militare” ministrului ucrainean TaranZuckerman! Doar un alt Klemm…

Numai că lipsa totală de reacție a conducătorilor statului român poate crea monștri. Și uite că, după ce fostul ambasador Hans Klemm ajunsese să descindă ziua în amiaza mare la Universitatea de Vest pentru a bătea cu pumnul în masă ca ”antiplagiatul” lucrării Laurei Codruța Kovesi să fie unul ”OK”, acum Adrian Zuckerman avertizează Guvernul să cumpere și mai mult armament! Și mai scump! Și tot prin încredințare directă Guvernului SUA! De ce? Pentru că ”Tiraspol se află la 400 de kilometri și Sevastopol la 600 de kilometri”…