Primim de la Anonimul Transilvan textul minunat de mai jos:

*

*

*

Romania a fost primul stat care a folosit aviatia pe campul de lupta.
În confruntările de dinaintea primului razboi mondial nu existau avioane. Cu un an înainte însă de a izbucni razboiul, în 1913, a avut loc al doilea război balcanic. Atunci, la indicaţia regelui Carol I, Aurel Vlaicu zbura cu avionul lui pe deasupra frontului, nestingherit, (neexistând aviaţie de lupta nu se inventase nici artileria antiaeriană), vedea tot amplasamentul trupelor bulgare şi le spunea alor noştri ce şi cum.
Păcat că în acelaşi an a căzut. Era în ajunul războiului şi toată lumea fierbea. Românii voiau eliberarea Ardealului şi cântau „Treceţi batalioane române Carpaţii”. La 13 septembrie 1913 (de două ori 13!), Vlaicu a decolat le Bucureşti cu gândul de a ateriza la Orăştie unde se ţineau marile serbări ale ASTREI însufleţite de spiritul Unirii. Zborul lui era unul simbolic, voia să arate că hotarul de pe Munţii Carpaţi e unul nedrept dar perisabil care, iată, poate fi desfiinţat, astfel ca românii fraţi să nu mai fie despărţiţi de graniţe monstruoase. Era un teribil si înălţător mesaj materializat într-un zbor.
În felul acesta, Aurel Vlaicu a fost primul nostru erou din războiul pentru reîntregire mai înainte chiar ca războiul să se declanşeze.
Cum se ştie, a căzut lângă Câmpina.
Până azi se spune că nu se cunosc cauzele accidentului: infarct sau defecţiune a aparatului.
Sunt singurul care deţin documentul prin care se dovedeşte adevărul: sabotaj sinistru. În noaptea premergătoare zborului, sârmele prin care aparatul era dirijat au fost pilite, astfel ca ele să cedeze în timpul zborului.

*

Nota redacției: Am fi deosebit de onorați dacă Anonimul Transilvan, redutabilul nostru coleg, ar pune în circulție documentul privind sabotajul din 13 septembrie 1913 folosind site-ul nostru, site-ul pe care deja l-a înnobilat prin multiplele sale intervenții!