CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN AMERICA

Presa din America și din lume vorbește tot mai mult despre ce se întâmplă aici, în SUA, dar prea puțini redau cât de cât adevărul. În presa din Țară, citești tot felul de bizarerii legate de ce se întâmplă aici în State, încât te cutremuri în ce hal pot fi românii dezinformați. The fake media (mass-media falsă) așa cum o numește Președintele Trump, lucrează din greu să escamoteze adevărul. Toți la unison se străduiesc să arate că Trump nu face mai nimic din ce a promis ori că face doar gafe și nu e bun de nimic, dar în realitate Trump merge înainte cu programul promis în alegeri. Lucrurile se mișcă, poate prea încet pentru unii, dar se mișcă. Totul ia timp și sânt multe piedici.

De curând Președintele a anunțat că a semnat deja ordinul executiv (executive order) de începere a refacerii infrastructurii pe întreg teritoriu american care va costa trilioane de dolari, dar va dura încă vreo doi ani până sistemul greoi american va aproba toate hârtiile necesare și asta la presiunea administrației Trump, altfel ar dura cu mult mai mult depășind cu mult două mandate prezidențiale. Atunci America va arăta cu totul altfel. Niciun președinte american nu a țintit așa de sus ca Donald Trump. Și când spunem asta ne referim la economie, politici și strategii externe, lupte contra terorismului, imigrație și celelalte. Economia a demarat deja bine, fiind create peste 1 milion de locuri de muncă noi. Cu toate astea mass-media controlată, forțele de stânga, superbogații, dar din nefericire și mulți dintre politicienii republicani vânduți îl sabotează cât pot. Noul program de asigurare medicală nu a trecut de Senat datorită unor senatori republicani trădători între care și bine cunoscutul John McCain. Mult lăudatul John McCain, omul forțelor obscure care a jucat rolul contra-canditatului de paie al lui Obama, la alegerile din 2008. Cred că cititorii își amintesc ce s-a întâmplat atunci. Acum, la votul din acest an, fiind internat în spital, a făcut tot ce a putut și a mers să voteze, dar… împotrivă De ce? În primul rând pentru că Trump a promis alegătorilor săi că va crea un sistem de asigurare medicală de care să se poată bucura mai bine și mulți dintre susținătorii săi, acei albi cu gulere albastre, cum sânt numiți aici, cei care nu au studii superioare, dar nu numai ei. În schimb, albii cu gulere albe, adică cei cu studii superioare sânt din nefericire cca 99% împotriva lui Trump, cel care chiar face ceva pentru acest segment rasial tot mai oropsit, în America, dar și în întreaga lume. Universitățile americane nu fac decât să dea specialiști în varii domenii, dar complet brain-washed din acest punct de vedere. Politically correctness trebuie să primeze oriunde, âsta este sloganul cu care cresc copiii americani încă din clasele primare. Această stretegie este bună pentru oricine, numai pentru albi nu. Acesta-i tristul adevăr.

Da, Steve Bannon, cel care a condus campania electorală a lui Donlad Trump inserând elemente cheie în programul candidatului Trump, cum ar fi readucerea marilor afaceri înapoi în America, dezvolatarea economiei americane, problema musulmană și a terorismului, problema imigrării ilegale (dar și legale) și altele de acest gen, a demisionat. Alții spun că a fost demis, la scurt timp după evenimentele din Charlotteville. După aceea, a dat un interviu televizat, interviu masacrat pur și simplu, în multe articole de pe net, autorii acestor articole s-au întrecut în a distorsiona grav ce a spus Bannon. Citind cu atenție fragmentele din cele declarate de Bannon, reiese clar că Bannon nu se dezice de Trump, ba mai mult se pare că a plecat de la Casa Albă, tocmai pentru a susține mai departe pe Trump în rândul alegătorilor săi pe care mass-media încearcă să-i convingă că Trump al lor nu prea-i bun de nimic. Prin urmare, voi canalii și idioți utili din presă și din mass-media în general, indiferent unde vă aflați, nu mai jubilați că până și Bannon l-ar fi părăsit pe Trump căci nu este adevărat!! Cel mai puternic om de pe planetă, după Trump, a rămas mai departe pe baricade, va continua lupta, luptă care ne privește pe noi pe toți, dacă vrem să supraviețuim acestor vremi de restriște.

Ce s-a întâmplat la Charlotteville? Autoritățile din acest oraș din sud, decisese să dea jos statuia lui Robert Lee, generalul care a condus armata statelor confederate din sud (adică armata sudistă). Imediat cetățenii de bună credință s-au mobilizat organizând o demonstrație pașnică condusă de legionarul codrenist Matthew Heimbach. Da, nu am greșit, am zis legionarul codrenist, născut în Virginia!! Un grup de leftiști (liberals, cum sânt numiți aici) au început o contra-demonstrație de susținere a deciziei autorităților. În acest timp, un tânăr alb de 20 de ani pe nume James Alex Fileds Jr., venit tocmai din Ohio intră cu mașina pe aleea de pietoni unde era grupul leftist probabil ca să-i sperie puțin, desigur o mișcare complet greșită. La un moment dat, dându-și probabil seama ce a făcut, mai ales că nu putea să iasă de acolo decât mergând înapoi, dă înapoi rănind mai mulți demonstranți din acest grup. În același timp ucide pe Heather Heyer, o tânără albă de 32 de ani, bine cunoscută în partea locului ca având idei de stânga. Tânărul a fost arestat, acuzat de omor din culpă și alte câteva capete de acuzare mai mici. Deci omor din culpă (second degree murder), nu a făcut-o intenționat, cum presa mincinoasă încearcă să ne convingă cu jumătățile ei de adevăr.

Prin urmare, autoritățile vândute din mai multe orașe din sud au decis să dea jos statuile și monumentele dedicate eroilor sudiști. Majoritatea populației de aici nu este de acord cu astfel de decizii, după cum am văzut. Pretextul acestor decizii bizare pornește de la faptul că în un anume Dylan Roof a împușcat, în 2015, 9 persoane, majoritatea de culoare, într-o biserică din Charleston, Carolina de Sud. După acest incident, poliția a descoperit că autorul atentatului avea o serie de fotografii cu steagul Confederației, fapt pentru care autoritățile mai multor orașe din sud au hotărât să dea jos statuile și monumentele legate de Confederație. Are vreun sens o astfel de decizie?? Pentru mine nu are, dar nici pentru oamenii obișnuiți din sud sau pentru grupurile de dreapta care s-au opus, printr-o demonstrație pașnică demolării statuii lui Robert Lee. Prin urmare cineva a provocat această idioțenie cu dărâmarea acestor statui și monumente, între care și statuia lui Robert Lee, ca apoi să stârnească proteste legitime și să se întâmple tot felul incidente neprevăzute și conflicte rasiale și să acuze dreapta și acum pe Trump. Trump nu are niciun amestec în asta, dar este acuzat. Vă gândiți cumva la Soroș et co? Păi da, domnilor și eu tot la el mă gândesc și s-ar putea chiar el să fie! Tânărul din Ohio a acționat singur sau cine știe… psihotronica dă rezultate destul de bune și precise, mai ales la cei cu probleme psihice și la cei mai săraci cu duhul!! James Alex Fields este un tânăr cu probleme. A crescut fără tată. Tatăl lui a fost ucis de un șofer beat, la câteva luni de la nașterea sa. A fost crescut de mama sa care este paraplegică, a îmbrățișat ideile naziste din liceu. Ce l-a făcut să conducă din Ohio la Charlotteville cca 800-1000 de km să facă ce a făcut, ceva aiurea fără un plan anume? Practic, a făcut un deserviciu mișcării în care crede, ba mai mult va sta mulți ani la închisoare, pentru crima de a fi ucis pe Heather Heyer.

Între demonstranții de dreapta se afla și David Duke care a declarat presei că ei (cei de dreapta sau mai bine zis cei care cred în Trump) îl susțin pe Președinte pentru că acesta face ce a promis în campania electorală. David Duke și Steve Bannon sânt din generația lui Trump, deși ceva mai tineri, pe când Matthew Heimbach, legionarul nostru american care a purtat un tricou cu portretul lui Corneliu Codreanu în timpul demostrației, are numai 26 de ani, este născut în Virginia, dar trăiește într-un orășel din Indiana împreună cu soția sa care este din partea locului. A fost activ în timpul campaniei electorale din anul trecut susținând pe Trump. Dacă Robert Lee este atât de vinovat că și-a făcut datoria de militar, ce vor face leftiștii mâine poimâine cu statuia lui Washington sau a lui Jefferson, doi mari președinți americani care au fost între altele și stăpâni de sclavi. Să nu uităm că 5 dintre primi 7 președinți americani au fost stăpâni de sclavi. Ce facem cu ei ? Le dărâmăm statuile, îi ștergem din istorie? Ce va mai rămâne atunci din istoria Americii dacă o lăsăm pe seama leftiștilor de tot felul?

Toată această poveste din Charlotteville, poate părea a fi una destul de lipsită de importanță, dar cele două curente prezente aici, cu linii de forță adânci în societatea americană, vor continua să se confrunte, până când unul va învinge. Ne vom confrunta cu un al doilea Război Civil american? Se prea poate. În acest caz dreapta, va învinge categoric și va restaura o societate normală, așa cum trebuie să fie. Vom vedea.

Și pe plan extern, politica lui Trump este bine calculată. Nu știm ce a discutat cu Putin la întrevederea sa cu Putin, dar putem deduce. Știu că Trump nu vrea confruntare cu Rusia, dar nici să-i lase pe ruși să-și facă de cap ca până acum. Vrea colaborare cu Rusia, dar în termenii dictați de americani (cei adevărați), nu de ruși. Și cred că va reuși. Putin este destul de deștept să înțeleagă că nu se poate confrunta cu tot NATO, cu America, dar și cu China (am omis intenționat UE). Trump i-a oferit lui Putin o alternativă onorabilă, iar Putin o va accepta că nu are altă alternativă. Volker, un fost agent CIA, acum trimis special al NATO a spus clar, la scurt timp după întâlnirea celor doi, că Rusia trebuie să se retragă din toate enclavele ocupate după 1990, anume Transnistria, Abkhazia, Oseția de sud, Crimea, Donetsk și Luhansk (ultimele trei în Ucraina). Tot acesta a spus că Pentagonul și Departamentul de Stat american a hotărât să trimită Ucrainei misile anti-tanc.

În Europa, Trump a reușit să-l atragă pe Macron de partea sa, întrucât Trump nu agreează nicicum politica Angelei Merkel. Știm că Trump ar fi dorit pe Marine LePen ca președintă a Franței, dar nu s-a putut. Totuși, abil cum este, a reușit să-l atragă pe Macron de partea sa (aici cred că Johanis al nostru ne poate spune mai multe). Anglia este oricum de partea Americii.

ISIS-ul este în mare dificultate și va ieși din scenă. Coreea de nord este o altă problemă a Americii. Nu cred că Trump a luat decizia finală în această problemă, dar o va lua sperăm cât de curând. Aici are nevoie și de colaborarea Chinei. Cred că această țară fantomă, va dispărea în curând din istorie, iar teritoriul respectiv se va uni cu Coreea de sud. Doar cu câteva zile în urmă, Trump a anunțat că are noi strategii pentru situația din Afganistan și pentru ISIS pe care nu le va divulga, dar le va pune în aplicare în curând. Ieri a spus că va cere celor din guvern să înceapă construirea zidului la granița cu Mexicul așa cum a promis în campania electorală.

Noi cei care înțelegem acest lucru, trebuie să-l susținem cât și cum putem, indiferent unde ne aflăm și să convingem și pe alții de acest adevăr.

MIHAI VINEREANU