Mesaj redirecționat –––-
De la: Raisa Padurean
Data: 28 mai 2017, 00:56
Subiect: Re: Transnistria
Către: Dacian Dumitrescu

Buna seara.
Si eu va confirm ca in transnistria nu exista nici un cimitir evreiesc si nici o placa comemorativa nicaieri.Nici un monument si nici un mormint nu am vazut pe undeva.Atunci apare intrebarea: Unde au fost uomoriti evreii? Am fost prin cimitirile din tiraspol.Nu am vazut si nu am auzit nimica.Dar poate e un mit? O inventie? Sa fi fost omoriti atitia evrei,cineva de undeva venea si dovedea acest lucru.
Va doresc o seara buna.
Cu profund respect,
Raisa Padurean

Pe 27 mai 2017, 19:20, Dacian Dumitrescu a scris:

Intrebarea mea personala este una foarte simpla : Daca este ADEVARAT ca un numar foarte mare de evrei au fost dusi in TRANSNISTRIA si acolo au suferit si au murit in masa , atunci ar trebui sa existe in Transnistria cimitire URIASE evreiesti , care sa devina prin propaganda sovietica locuri de pelerinaj , mausolee sau macar niste monumente comemorative , de aducere aminte a suferintelor indurate de evrei acolo in Transnistria . Ori vreau sa spun FOARTE CLAR , ca am fost de mai multe ori in Transnistria si NU am putut identifica nici macar un CIMITIR EVREIESC , nici macar un monument comemorativ , absolut nimic .

Mai mult am intrebat pe TOATA LUMEA si la Chisinau si la Causeni si la Soroca si la Orhei si in TOATA Transnistria despre existenta vreunui cimitir evreiesc sau macar a unui MONUMENT COMEMORATIV care sa aminteasca despre suferinta evreilor si sacrificarea acestora in Transnistria si SURPRIZA : TOATE RASPUNSURILE AU FOST NEGATIVE ! Pentru ca , de fapt , NU EXISTA nici UN CIMITIR EVREIESC si NICI UN monument comemorativ care sa aminteasca de ” sacrificarea ” evreilor in Transnistria ! Si atunci i-as intreba pe cei care sustin asemenea teorii si enormitati : Voi pe ce va BAZATI presupunerile voastre de fapt ? Pe cei care NU ma cred in ceea ce am scris aici ii invit sa mearga in Transnistria si ORIUNDE doresc dansii si sa faca propriile lor investigatii si sa ne comunice si NOUA rezultatele concrete precum si concluziile dumnealor .

Am scris , sustin si semnez : Dacian Dumitrescu