Numit șef la „Departamentul Centenarului” din Guvernul României, șef adică a tot ce se va face pentru a cinsti cum se cuvine amintirea anului 1918, anul Unirii celei Mari, individul care răspunde la numele DANIEL ȘANDRU dă un interviu în Formula AS și se laudă cu ce proiecte grozave îi clocise mintea sa creață de mare istoric și ce-o mai fi fiind, că până acum n-am auzit nimic de rău sau de bine despre numitul DANIEL ȘANDRU. De azi înainte riscă să ne aducem aminte de ipochimen ca de numele unui încurcă lume exemplar, să i se ducă buhul pentru iresponsabilitate și, cred eu, lașitate intelectuală.

Și-a dat demisia la câteva luni după primirea funcției. În mod vizibil căciula era prea mare, dar a acceptat-o! Și-o fi dat seama și a mai întârziat în funcție așteptând momentul cât de cât favorabil pentru a-și da demisia! O demisie onorabilă, își închipuie caraghiozul, de vreme ce are alături protestele a sute de mii de tineri TFL, cu nimic mai responsabili decât rătăcitul profesor, care declară, în interviul amintit, că „am luat decizia de a pleca din guvern pe 31 ianuarie 2017, când a fost votată celebra ordonanță nr 13. Nu puteam face parte dintr-un guvern care punea mai presus de interesul public, interesele unor politicieni cu probleme penale. Nu am idee ce se va alege de proiectele noastre, pentru că avem un guvern politic, iar, din păcate,în România politica e în stare să rescrie până și istoria. Dacă cei de la guvernare o țin tot așa, mă tem că singura realitate palpabilă de care vom avea parte în 2018 va fi, poate, ianugurarea catedralei Mântuirii Neamului și desigur, un soi de „Cântarea României” răspândită în întreaga țară.”

Măi, măi, amărîtule, cu oameni ca tine nu se mai făcea ea România Mare!… Cine te împiedica să te ții de programul asumat până la momentul în care „guvernul politic” se dovedea refractar la ideile și proiectele dumitale nemaipomenite?! Și nici măcar atunci nu aveai voie să-ți părăsești postul unde ai fost pus de sentinelă! Dezertor mizerabil!

Nu știu ce se va alege de activitatea și rezultatele Departamentului CENTENAR! Era timpul să simțim până acum că acest departament există și deja toacă niște bani publici! Bani din care se va fi înfruptat și dezertorul din Iași, oraș nobil pe care l-a făcut de rușine, ca și pe colegii istorici din Cetatea Unirii! Cum l-or fi primit aceștia pe individul care ne-a întors spatele la toată suflarea românească! Cum de-l mai acceptă ca coleg?! Cum de-l mai rabdă chiar și familia! Prietenii! Vecinii! Oameni buni, întorceți-i spatele nerușinatului! Arătați-vă stupoarea și dezgustul pentru asemenea comportament de trămăndău! Un neica nimeni! Cine ne-a pricopsit cu așa podoabă de impostor?!…

Mai dă și interviuri, închipuindu-și că se mai poate lăuda cu intențiile și proiectele sale! Cu cât vor fi fost mai inspirate aceste proiecte, cu atât mai mare este vina de a le fi abandonat! Nătărăule, nu ți-ai dat seama că nu mai ai glas cu care să vorbești publicului românesc! Numai să taci, să taci rușinat, numai atât ți-a mai rămas dacă nu ești în stare să-ți faci harakiri pe un maidan plin de gunoaie, nevăzut de nimeni! Fără niciun act de identitate asupra ta! Ți-ai pierdut-o! Nu mai exiști pentru noi!

Ion Românu