Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru înființarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România
DE VLAD PÂRĂU / ȘTIRI, POLITIC / Publicat: Marţi, 08 octombrie 2019, 22:22 / Actualizat: Marţi, 08 octombrie 2019, 22:28 / 13 comentarii

Se înființează Muzeul Holocaustului și Istoriei Evreilor în București. Unde va fi amplasat Se înființează Muzeul Holocaustului și Istoriei Evreilor în București. Unde va fi amplasat
Klaus Iohannis, în 2009: „Referendumul mi se pare inutil. Nu am votat”. Klaus Iohannis în 2018, despre Referendumul pentru Familie: „Luna mai e o lună frumoasă, nu știu dacă și pentru referendum” Klaus Iohannis, în 2009: „Referendumul mi se pare inutil. Nu am votat”. Klaus Iohannis în 2018, despre Referendumul pentru Familie: „Luna mai e o lună frumoasă, nu știu dacă și pentru referendum”
Președintele republicii, Klaus Iohannis, a promulgat marți legea privind înființarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al „Holocaustului din România”. Cu această ocazie, el a susținut o alocuțiune la Palatul Cotroceni, după cum informează pagina web a Administrației Prezidențiale.

La ceremonia de la Palatul Cotroceni au fost prezenți și președintele Federației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer, reprezentantul comunității evreiești în Parlamentul României, Silviu Vexler, și alți senatori și deputați.

„Am promulgat această lege cu gândul la istorie, la prezent, dar mai ales la viitor.

Acum 30 de ani, românii și-au câștigat libertatea cu sacrificiul suprem. Printre visurile și aspirațiile celor care s-au jertfit pe baricadele ridicate cu brațele goale împotriva unui regim criminal a fost și dorința de a nu mai trăi în minciună, adică și de a putea scrie propria istorie. O istorie sinceră, adevărată, care să cuprindă atât faptele de vitejie, cât și ce a fost greșit și dezonorant în trecutul nostru.

O asemenea moștenire, minunată și tragică deopotrivă, a fost ascunsă nouă și părinților noștri vreme de decenii întregi.

*

Nota redacției: Moment de grație!