BREAKING NEWS

Umilință totală pentru Iohannis! E un pericol pentru România: Un dictator şi o echipă de majorete

Autor: Bogdan Ungureanu
7 noiembrie 2019

Viorica Dăncilă a susţinut o declaraţie de presă, joi seară, la sediul PSD. Ea i-a îndemnat pe români să iasă duminică la vot pentru PSD şi pentru Viorica Dăncilă, singurii care pot înlătura uriaşul pericol pentru România reprezentat de dictatorul Iohannis şi Guvernul său.

Fostul premier Viorica Dăncilă a susţinut o declaraţie de presă, joi seară, la sediul PSD. Ea l-a atacat dur pe şeful statului şi pe miniştrii Guvernului Orban, pe care i-a numit “echipa de majorete a lui Klaus Iohannis”. Liderul PSD i-a îndemnat pe români să iasă duminică la vot şi să pună ştampila pe numele ei, aceasta fiind singura soluţie pentru a-l îndepărta de la putere pe “dictatorul” Iohannis şi pe liberali.

“Vedem cum se confirmă toate avertismentele PSD. Guvernul lui Iohannis nici nu s-a instalat bine la Palatul Victoria şi anunţă deja tăieri de salarii în sănătate, scumpirea medicamentelor, închiderea magazinelor cu mâncare românească ieftină, sistarea căldurii şi a apei calde în prag de iarnă, concedieri în masă şi noi taxe.

Acesta este, dragi români, noul Guvern al României. Echipa de majorete a lui Klaus Iohannis, oameni puşi acolo ca să răspundă la comenzi şi să-i mai asigure un mandat. Aceşti oameni s-au trezit peste noapte miniştri şi în afară de tăieri, desfiinţări şi concedieri, nu ştiu să facă nimic.

Noul ministru al Economiei vrea eliminarea imediată a subvenţiilor pentru gaz şi electricitate. Eliminarea subvenţiilor acum, în pragul iernii, va fi catastrofală pentru mulţi români. Noul ministru al Sănătaţii îi ameninţă pe angajaţii din sistemul medical cu tăierea salariilor, iar pe pacienţi cu tăierea programelor de sanatate.

Noul ministru al Agriculturii nu vrea magazine cu produse româneşti şi anunţă desfiinţarea Casei de Comerţ Unirea, creată în perioada guvernării PSD. Noii guvernanţi nu ţin nici cu statul român, nici cu satul românesc. Acest Guvern blochează producatorii autohtoni, ca România să crească importurile şi marile lanţuri comerciale să domine piaţa.

Premierul Orban anunţă astăzi reintroducerea taxei auto pentru prima înmatriculare, ca să mai ia nişte bani şi de la proprietarii de autovehicule.

Noul ministru al Educatiei anunţă desfiinţarea Institului de Ştiinţe ale Educaţiei. Se blochează astfel derularea unui proiect de peste 40 milioane de euro din fonduri europene, destinat formării a peste 55.000 de cadre didactice pe parcursul mai multor ani.

Ludovic Orban a început deja valul de concedieri din sistemul bugetar. Exemplul lui este urmat şi de alţi miniştri. Demiterile din ministere se fac fără nicio evaluare. Pentru acest Guvern, angajaţii la stat sunt un fel de paria.

Noul ministru al Finanţelor vine şi minte o ţară întreagă că nu sunt bani la buget. Această minciună este servită, evident, ca pretext pentru concedierea bugetarilor, care, în opinia lui, oricum sunt “praf”, şi pentru tăieri de salarii în administraţia publică, sănătate, educaţie şi alte domenii.

Noul ministru al Transporturilor nu ştie nici măcar cât costă o călătorie cu metroul şi probabil nu consideră acest lucru important. Noul ministru al Agriculturii vine la prima şedinţă de Guvern cu copiuţe, asa cum singur a declarat. Noul ministru de Interne aduce la vârful ministerului probleme serioase de integritate, cu sute de mii de euro nejustificaţi pe numele unor rude.

Acest Guvern este un pericol pentru România şi trebuie oprit la vot. Nu trebuie sa lăsăm toată puterea asupra acestei ţări în mâna unui singur om. Dacă au făcut atât în doar trei zile, imaginaţi-vă ce îi aşteaptă pe români.

PSD va fi cea mai dură, cea mai agresivă şi cea mai bună opoziţie pe care au văzut-o vreodata aceşti amatori. O să luptăm cu ei până vor dispărea de la guvernare. Nu-i vom lăsa să facă acestei ţări tot răul de care sunt în stare. Pentru acest lucru, este nevoie ca, la votul de duminică, românii să aleagă PSD şi Viorica Dăncilă, singurii care au puterea de a înlătura acest dictator şi marionetele lui din fruntea statului român.”