„Tare mă tem că peste foarte puțini ani românii vor deveni străini în țara lor!”
No issue detected

surena1 hour ago
.
Un articol trist si realist, o radiografie cat mai exacta a ultimilor ani. Un singur lucru nu impartasesc si anume ca „romanii au creierele spalate si aplauda ca li se fura tara”, putem vorbi de o minoritate,dar nu de majoritate. Oamenii vorbesc dar vocea lor nu este ascultata, televiziunile de tip Berlusconi (este individul care a trimis in ridicol campania antimafia si anti coruptie menite sa curete Italia in anii 90 si care a fost preluat ca etalon si model de succes in manipularea si atrofierea unui popor), al caror scop este promovarea non valorilor si apararea celor care nu ar trebui aparati, aceste televiziuni nu au timp si interes de „vocea poporului”, se asculta „vocea strazii”,dar nu a strazii reale, a celor multi si interesati de soarta lor, a copiilor lor si a tarii, ci a celor „interesati” si finantati de ONG „societatii deschise”. Cine l-a citit pe Soros a inteles ca societatea deschisa este singura care poate asigura dezvoltarea capitalismului global, salbatic si sclavagist actual. Oricine si orice sta in fata societatii deschise este un dusman care prin „mijloace democratice” trebuie inlaturat dupa ce,in prealabil, a fost infierat cu manie capitalista. Putem vorbi de o sictireala a romanilor,dezamagiti dupa marele entuziasm din anii 90 de interventia in forta a „puterii oculte” care a incercat ,a si reusit deturnarea cererilor romanilor din decembrie 1989 si care pentru legitimitate, la tocmeala cu Occidentul a vandut tara pe bucatele.
Daca ne gandim la Doina eminesciana vedem ca lucrurile nu difera prea mult de vremea cand Eminescu spunea cu amaraciune :” Tot Romanul plansu-mi-s-a/ Ca nu mai poate strabate/
De-atata strainatate/….Codrul frate cu Romanul/De secure se tot pleaca/Si isvoarele ii seaca/
Sarac in tara saraca!” si daca avem in vedere si afirmatia lui Iorga ca istoria se repeta,in alte vremuri si cu alti actori putem constata ca Romania a mai trecut prin situatia descrisa mai sus.

Ce difera fata de situatia din vremea lui Eminescu si care este bine punctat de Marius Albin Marinescu este atrofierea filonului patriotic la noi . Dictonul „ubi bene, ibi patria ” a devenit atat de actual si este ca o manusa pentru lumea globala de azi incat a incerca o lamurire a sensului dat de Cicero ( un mare patriot si teoretician al conducerii republicane) este o pierdere de vreme si posibilitatea de a deveni ridicol. Fara a intra in detalii, dar creionand atat cat era necesar Marisu Marinescu scoate in relief oportunismul unora care-si uita radacinile si aici este marea diferenta cu romanii exilati din alte considerente decat economice care si-au pastrat intacta dragostea fata de tara.

Corporatistii creionati apar ca niste oameni carora nu li se aplica ubi bene, ibi patria pentru ca o corporatie nu mai are patrie, nu are nici angajati, are colaboratori la care poate renunta pentru alti colaboratori mai ieftini ori mai docili. In momentul in care vor ramane fara joburi atunci se vor trezi la realitate si vor spune ca statul nu a facut nimic pentru ei. Pentru acesti romani ar trebui sa le amintim de Kennedy si celebra afirmatie : „nu intreba ce poate face tara pentru tine, ci intreaba-te ce poti face tu pentru tara”.