surena
96 aprobate

surena_surena@outlook.com
86.126.108.166

 

Un articol de toată isprava….Bătrânul General a oferit o lecție de politică realistă, verticalitate și apărare a interesului național cum nu am văzut de multă vreme. După salba de epitete, comparații, alegorii începând cu „funcție pasageră”, comparația UE cu un SRL, casă de toleranță, reculul europeanului la epoca troglodiților, reducerea afacerilor corupte la nivelul de „găinării” europene de nivelul ” miliției” economice și lecția succintă de istorie, religie, psihologie a poporului român, a valorilor noastre, Bătrânul a punctat că un veritabil muschetar fiecare cuvânt ca pe un ac adresat popoului Cucoanei cocoțată la Bruxelles oferind concentrat lecții de limba română, istorie, religie, psihologie, geografie pe care cumulat, intr-un veritabil manifest al românismului, alde Ciucă, Ciolacu, Johannis și restul politicienilor plus generalii doctori ce l-au înfierat pe Bătrânul General, cu mânie proletară nu îl vor putea realiza nici prin plagiat. Păcat că nu mai trăiește Hemingway atunci cu siguranță că Radu Theodoru ar fi fost personajului nuvelei „Bătrânul și Cerul”. Poate când nu o mai fi…se va gândi cineva la „Bătrânul și Cerul”.
P.S Numai un om care a fost pilot militar, a prins ororile războiului poate avea o viziune atât de realistă a pământului și a lumii în care trăim sau, după cum bine punctează, am regresat.
P.S.S Abia după 1990 am aflat că autorul „Strămoșilor” nu era un simplu scriitor, ci un militar profesionist îndrăgostit de istorie.