CD
1.052 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

ULTIMUL JOC AL COLONIALISMULUI?
– Meloni cheama in ajutor 14 tari africane la revolta
De CD

Colonialismul în Europa nu s-a încheiat și mecanismul pentru secretul colonial murdar al Franței este că ei încă controlează paisprezece națiuni din Africa de Vest printr-o monedă colonială franceză (Franc CFA – Comunitatea Financiara Africana) emisă de Franța. Acum, de la dezvăluirea lui Meloni, francul CFA a fost ușor revizuit, dar sursa reală a puterii sale asupra Africii de Vest nu a fost schimbata.

Francul CFA a fost ceva despre care „pur și simplu nu s-a vorbit”, deoarece Franța a continuat să eploateze resurse din Africa de Vest prin expropriere monetară. Însăși ideea că vestigiile colonialismului sunt în scădere în Europa nu este doar fundamental falsă, ci este intrinsec în țesătura UE însăși în toate privințele.
Francul CFA ar trebui să fie un anacronism, dar Franța il menține în beneficiul său, subvenționând guvernul său ridicol și instituțiile sociale care au eșuat. Printre națiunile din prima lume, Franța are cea mai mare rată efectivă de impozitare pentru cei cu venituri superioare. Și totuși, ei încă nu pot menține lucrurile să funcționeze eficient și trebuie să exploateze Africa de Vest si de Nord.

Cât de brutal de ineficientă și bolnăvicioasă este economia franceză care își extrage aproape 50% din energie electrică dintr-o industrie nucleară de origine autohtonă și are niveluri de impozitare care îl fac chiar și pe un proprietar de sclavi din secolul al XIX-lea să se înroșească că mai are nevoie să opereze un sistem colonial de extracție a bogăției în Africa de Vest în secolul 21?

Dar este, de asemenea, un microcosmos al euro în sine și chiar al corupției dolarului american prin controlul național asupra ratelor dobânzilor datorită unei bănci centrale monolitice.
Ceea ce a fost foarte clar este că francul CFA a fost un interzis în discuțiile politice internaționale și inter-europene de decenii. Francul CFA menține aceste țări sărace prin arbitrajul valutar și contribuie direct la instabilitatea și lipsa de progres economic a Africii de Nord. A crede că nu are efecte de propagare în Algeria, Maroc sau oriunde altundeva de-a lungul sudului Mediteranei este pur și simplu de râs.

Cheia pentru a înțelege răul facut de francul CFA nu este diferită de înțelegerea răului facut de euro sau a ratei fondurilor federale. Este mercantilism prin arbitraj valutar. Francul CFA nu este legat doar de euro (prin fostul franc francez), ci este, de asemenea, legat de rata datoriei de politică monetară a BCE. Există cele două bănci centrale din Africa care emit cei doi franci CFA diferiți. Dar ambele monede sunt încă legate de euro, ceea ce face din politica monetară locală o glumă. Franța și BCE – Banca Centrala Europeana încă lecontrolează economiile.

Politica monetară a BCE este stabilită de Germania în beneficiul Germaniei. Având (până în prezent) cea mai puternică economie din UE, Germania beneficiază efectiv de tranzacționarea euro la un singur curs de schimb.
Dacă euro s-ar prăbuși și Germania s-ar întoarce la marca germană, acesta ar crește dramatic față de cursul de schimb anterior al euro.
Pentru Italia, întoarcerea la liră ar face-o să cadă.

Aceasta este pur și simplu valoarea adăugată/deficitul muncii în agregatul țării, reprezentată de cursul de schimb prin mecanismul de actualizare. Acesta este motivul pentru care euro și UE nu sunt altceva decât sisteme colonialiste menite să facă exact ceea ce au făcut din totdeauna, să sărăcească periferia europeană, care include Italia, și să concentreze capitalul în centru, în puterea politică a Bruxelles-ului.

Germania a folosit moneda euro pentru a domina politica electorală a SUA, asigurându-se că, timp de decenii, populația lor a rămas ridicată, capitalul curge către ei, prinzând oamenii acolo și trimițându-i între cele două pietre de moara, una de inflație și una de impozitare. Așadar, aplicând același model în Franța și în fostele colonii, crede cineva că eficiența muncii din Coasta de Fildeș este aceeași cu Germania? sau chiar Franta? Desigur că nu.

Dar aceasta este situația pentru aceste țări. Franța execută aceeași înșelătorie mercantilistă a oricărei puteri coloniale, menținând moneda țării de origine mai slabă decât ar trebui să fie în schimbul unor bunuri reale din strainatate.
Dar vedem acest efect invers din perspectiva coloniei. Prin stabilirea unui punct pentru francul CFA, acesta este întotdeauna mai puternic decât ar trebui să fie dacă i se permite să plutească. Chiar dacă inițial a fost stabilit mai slab decât ar trebui să fie pentru a atrage capital, în cele din urmă cursul de schimb va deveni un albatros în jurul gâtului coloniei, sugrumând creșterea economică în timp ce toată bogăția este extrasă înapoi în patrie, datorită politicii monetare a BCE.

În timp ce francul CFA a fost ușor reformat sub Macron, legătura esențială dintre sistemul bancar al Franței și aceste colonii rămâne esențială, folosind politica monetară ruinoasă a BCE pentru a lua profitul și a lăsa mizeria în urmă.
Acum, vestea bună este că mercantilismul funcționează atât de mult înainte ca nepotrivirile valutare să devină atât de mari încât întreaga schemă trebuie să se prăbușească. La urma urmei, nu este decat o altă schemă Ponzi. În cazul Franței și Germaniei care își desfășoară sistemul de extragere a averii nu doar în celelalte 17 țări din zona euro, ci și în 14 țări africane, ajungem la acel punct de rupere.

Amintiți-vă, 640+ miliarde de dolari în datorii TARGET2 sunt problema Bundesbank, nu a Italiei. După ce a expus Franța în fața lumii în privința francului CFA și a înțeles exact cât de vulnerabile sunt BCE și Comisia UE în prezent pe piețele eurodolari, Meloni a împins Italia într-o poziție bună pentru a începe să inverseze sistemul de extracție colonial al UE în sine.

Amintiți-vă, în spatele tuturor acestor lucruri se află Wall Street, Fed și patrioții din armata SUA, acestia sunt cei care o ajută pe Meloni să rămână fermă pe pozitie. Politica agresivă a Fed-ului face ca piețele eurodolarului să se clatine, iar Lagarde nu mai vorbește despre QEternity, ci despre QT și rate mai mari, deși cu multă reținere. Dacă plafonul prețului petrolului rusesc eșuează și Ursula Von der Leyen nu poate incălta turma cu al 9-lea pachet de sancțiuni sinucigase, apoi Italia va trece rapid pe scaunul șoferului în ceea ce privește importurile de energie în Europa.

Wall Street înțelege asta și cu un Meloni recunoscătoare de la Roma, realiniind politica UE sau forțând o despărțire, de asemenea, deschide calea pentru un nou ciclu de investiții în energie, care ar satisface acum nevoia disperată. Cine vrea să participe la acea acțiune?
Ei bine, aproape toată lumea, în special Wall Street.

Meloni tocmai le-a spus coloniilor africane ale Franței să se ridice și să urmeze exemplul Burkina Faso. Având în vedere că țări precum Algeria, Egiptul și Marocul caută să se alăture alianței BRICS, sfârșitul controlului colonial al Franței asupra Africii de Nord s-ar putea încheia foarte repede, iar Italia are apoi o pârghie masivă asupra UE pentru a renunța la sursele de energie sancționate.

Aceasta este o luptă pentru toți oamenii din UE, iar Meloni, cred că știe asta. Deci, ea va juca jocul plin de umilintă de a sprijini Ucraina în mod public. Dar, in fapt Italia nu poate face practic aproape nimic. Este o promisiune goală. Nu au bani, nu au nici o armata despre care să se vorbească, de fapt cât valorează această promisiune?
Franța și Germania, puterile mercantiliste, sunt cele care trebuie să plătească această factură de război a Ucrainei.

Meloni și Italia sunt bucuroși să-i sprijine să meargă în faliment, în timp ce ea isi pune bazele pentru creșterea influenței Italiei asupra lor, iar Fed își face treaba forțând euro în jos. Spre dezastrul UE sub manageamentul plin de promisiuni al Christinei Lagarde.
Învingi colonialiștii luându-le mașina de imprimat bani. Este atat de simplu.
Cooperativa Financiara Globala va divorta si Wall Streetul va lupta cu Davosul care lipsit de sprijinul lui City of London va disparea suspect de parca nu a existat niciodata.
Europa desi este destinata sa devina o colonie strausiana, trezindu-se la timp mai poate evita sclavia colonială cu ajutorul Chinei care a stiut sa lucreze decenii cu americanii are flexibilitatea necesara sa CONlucreze cu Europa NOUA.

Multipolaritatea este salvarea Europei si sansa de a se integra in EURASIA.