Comunicat UDMR-santaj

Mesaje primite
x

Mircea Popescu

21:46 (acum 1 oră)

către WRC
După cum probabil ați aflat, UDMR escaladează conflictul interetnic de la Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului, prin șantajarea guvernului român căruia îi cere o rezolvare în favoarea maghiarilor, respectiv prin demolarea crucilor ridicate pentru ostații-eroi români.
Față de această acțiune în forță a extremismului maghiar, consider că este momentul să readucem în discuție și să cerem limitarea ”monopolului” civic constituit în parlament de organizația maghiară, prin eliminarea din Legea Electorală a discriminării la adresa organizațiilor etnice românești cărora nu le este admisă calitatea de ”competitor electoral” prin care ar avea dreptul să candideze pentru Parlamentul României.

Colegi, membri CMR și prieteni ai CMR, vă rog să vă implicați și să vă exprimați părerea înainte de a da publicității Comunicatul de mai jos. Este momentul să ieșim din pasivitate în fața întețirii atacurilor și presiunilor la care sunt supuși românii, dar și România.

Mircea Popescu
23 Mai 2019
==========================

Comunicat

În 2017, CMR făcea apel la cei doi președinți ai Senatului și Camerei Deputaților de a prelua și da curs unui proiect legislativ pentru modificarea și completarea Legii 35 din 13 martie 2008 (Legea Electorală) pentru redefinirea noțiunii de ”competitor electoral” care se aplică discriminator doar organizațiilor minorităților.
Proiectul poate fi citit la adresa: (https://mipopescu.wordpress.com/6-legea-electorala/amendament-electoral/).

Astăzi, asistăm la șantajul UDMR la adresa guvernării române: ”În condițiile în care nu a fost nimeni tras la răspundere până acum pentru distrugerea și profanarea mormintelor soldaților maghiari din cimitirul din Valea Uzului, respectiv pentru incitare la ură interetnică … protocolul de colaborare între UDMR și coaliția PSD-ALDE rămâne fără obiect”, cerând scoaterea mormintelor soldaților-eroi români din cimitirul de la Valea Uzului.

Organizația maghiară inversează cu obrăznicie rolurile învinuindu-i pe români de ”incitare la ură interetnică” după ce crucile ostașilor români au fost profanate de extremiști maghiar, aceiași care i-a atacat și bătut pe românii veniți să constate situația și să pună o bentiță tricoloră, inclusiv pe George Simion candidat oficial pentru alegerile europarlamentare.

Nu este prima dată când această organizație ungurească apelează la astfel de șantaje și, în pofida propunerii modificării Legii Electorale în sensul amintit mai sus, interesele politice ale guvernărilor românești au ignorat propunerea pe care am făcut-o.

De această dată, prin atentatul la memoria eroilor români de către UDMR și cercurile extremiste maghiare, considerăm că s-a mers mult prea departe și solicităm în mod ferm ca atât partidele aflate la guvernare cât și cele aflate în opoziție să ia în considerare discutarea și modificarea Legii Electorale în sensul propus în respectivul Proiect al societății civile românești.
Subliniem faptul că prin actuala discriminare a organizațiilor etnicilor români lipste de dreptul de a fi ”competitor electoral”, s-a creat un monopol parlamentar din partea societății civile a minorității maghiare, iar acest monopol este stipendiat nu numai de cercurile maghiare externe, dar și de guvernul străin al Ungariei.

Astăzi, șantajul este aplicat guvernării PSD-ALDE, mâine va fi aplicată altui guvern, posibil al partidelor din opoziție, dacă între timp nu se restabilește un echilibru civic în Parlamentul României prin acceptarea și a organizațiilor etnicilor români.

Credem că este necesar un demers comun al organizațiilor românești pentru a impune partidelor să accepte modificarea Legii Electorale discriminatorii la adresa populației majoritare românești și de aceea facem apel la unitate civică și la organizarea în următoarele luni a unei conferințe a organizațiilor românilor din țară și din străinătate care să ia în discuție și să elaboreze un proiect comun pe această temă.

Organizațiile interesate sunt rugate să-l contacteze pe Directorul Executiv al CMR-România, Nicușor Moise, la adresa de e-mail: cmr.romania@consiliulmondial roman sau la telefon: +40 722 389 553

Consiliul Mondial Român
23 mai 2019