Preluăm de pe blog comentariul pe care l-a postat dl Cristi

 

„Turbatul de Iliescu își pune ciracii să fluture „pericolul legionar“ în contextul în care protestele legate de Roșia Montană au devenit un simbol iconic tratat cu atenție la nivel mondial. Răzvan Theodorescu, sluga umilă a lui Ion Iliescu reînvie mitul bolșevic al „legionarilor“ și bagă tema „extremismului“ la înaintare ca în iunie 1990 pentru a instrumenta și justifica o eventuală reacție în forță la adresa protestatarilor împotriva amicilor lui Iliescu de la Gold Corporation. La o emisiune tv recentă, academicianul de serviciu al cârpei kaghebiste, Răzvan Theodorescu, a început să fluture „steagurile verzi“ invocându-l pe Corneliu Zelea Codreanu.

„Este un început periculos, foarte periculos, de mișcare anti-sistem. Este ceea ce, în ciuda precarității politicienilor de astăzi, România nu merită. Esența democrației adevărate sunt partidele. Astea sunt cele care dau sens democrației. Actualele partide politice reprezintă poporul român. A nega sistemul de partide care sunt esența democrației este un lucru extrem de periculos. Trebuie să fim extrem de atenți cu aceste acțiuni. Oamenii se adună acolo dintr-un principiu al aglutinării. Nu există o doctrină care să-i unească. Nu sunt totuși toate condițiile la noi în țară la momentul de față ca să se creeze așa ceva. În momentul de față, privind foarte obiectiv lucrurile, în România asistem la o panoramă. Normal că acești tineri au o lehamite. Doamne ferește ca această lehamite să ducă într-o mișcare politică extremistă. Din fericire, această mișcare nu are un lider carismatic. Ar fi o adevărată nenorocire să apară un Zelea Codreanu în momentul de față“, a spus Răzvan Theodorescu.

Iliescu și a sa gașcă de criminali n-au ezitat să meargă încă mai departe, scoțând nu doar „primejdia legionară“ de la naftalină, ci și minerii. De data asta mineri reali, aduși împotriva unor fictivi legionari, ca și pe vremuri.

Isteria lui Iliescu a determinat aducerea în Capitală, de către PSD a unor cete de mineri cazați la Hotel Phoenicia din București, care ar fi urmat să fie proiectați împotriva tinerilor de la Universitate. Un scenariu scelerat care ar fi putut readuce Capitala la demența zilelor negre ale Mineriadei din iunie 1990.
„Contactat de reporterii observatorulph.ro, Cristian Albu, președintele sindicatului Viitorul Mineritul din Roșia Montană (SVM), nu neagă informația conform căreia colegi de-ai lui s-au aflat săptămâna trecută în București pentru a protesta.“

Demență curată, decizia liderilor PSD de a încerca o astfel de mișcare sinucigașă. În ce mă privește abia aștept să văd din nou mineri la București, nu de alta dar acum am depășit de mult etapa flower power și a încasatului din anii 90.

S-a mai declanșat și un alt gen de mineriadă, o mineriadă de presă. O adevărată sarabandă mediatică s-a iscat în ultima vreme, ținta fiind minarea legitimității și credibilității protestelor împotriva exploatării aurului românesc de către Benz Steinmetz, Paulson, Soros, acesta din urmă un bun prieten al lui Ion Iliescu, cel care a pus piatra de temelie a Fundației Soros, la braț cu controversatul speculant.

După ce ani de-a rândul activiștii Fundației Soros au protestat față de cianurile Roșiei Montane, după nenumărate acțiuni „verzi“, după ce Fundația Soros a cerut oficial desecretizarea contractului de concesiune dintre statul român și Gold Corporation, după modelul desecretizării contractului cu compania Sterling, pentru hidrocarburile din Marea Neagră s-a aflat că miliardarul speculațiilor George Soros a intrat și el în afacerea aurului. Cinismul întregii povești dă măsura acțiunilor „dezinteresate“ și „filantropice“ derulate de psuedo-activiști ai mediului, membri ai „societății civile“ stipendiați de „rechini“ de tipul Soros sau Mark Rich, alt personaj apropiat de Soros implicat în afacerea aurului dacic.

Presiunile făcute de Soros prin amploaiații săi pentru blocarea exploatării de la Roșia Montană s-au dovedit doar giumbușlucuri prin care „filantropul“ încerca să intre în acționariatul Gabriel Resources. George Soros a intrat, ca acționar indirect, prin Newmont Mining, care deține circa 20% din acțiuni, aceasta ocupând poziția a doua la nivel mondial în rândul companiilor de exploatare a aurului.

Mineriada mass-media, fandaxii și dezinformare cu toptanul

Deși se cunosc mânăriile lui Soros foarte bine, deja, se ventilează de către binevoitori evident finanțati de Gold Corporation tot felul de scenarii abracadrabrante cu privire la manifestările de protest, printre altele că însuși Soros ar fi în spatele tinerilor adunați seară de seară pe străzile Capitalei dar și în multe alte orașe ale României într-una dintre cele mai semnificative demonstrații anti-sistem din ultimii ani.

Un site de-al iubitului amic și vecin din Primăverii al lui Ion Iliescu, este vorba de inegalabilul contorsionist Vladimir Tismăneanu, un ipochimen cu o coloană extrem de elastică, lansează încă și mai teribile scenarii. Nici mai mult nici mai puțin Roncea, adică io, împreună cu Putin personal (da chiar așa Vladimir Putin!!) suntem în spatele protestelor. „In fruntea protestelor de la Bucuresti stateau anarhisti, filorusi si comunisti. In Brasov, legionari. Sa mai spuna cineva ca extremele nu se pupa sau ca protestatarii, de la cei mai cool hipsteri pana la cei mai penibili legionari nu sunt masa de manevra pentru interesele celor care finanteaza miscarea de ani de zile. Organizatorul are intr-una din poze un tricou cu Eurasia lui Alexandr Dughin (ideologul lui Putin), deci face parte din grupurile legionare create si intretinute de Rusia in Romania alaturi de Roncea si prietenii“. Foarte tare. Deci legionarii au reînviat și în verbiajul lui Răzvan Theodorescu și în visele umede ale caraghioșilor așa ziși de dreapta frântă care lansează și amplifică teme dragi lui Ion Iliescu.

Se practică la greu dezinformarea gri, prăfuirea, amestecându-se într-un melanj aiuristic fansamagorii și date reale, cu privire la vechi șmenari abonați la banii de la Soros, Vîntu etc, cum este un Mircea Toma, sau micro-securiști de la SNSPA, din solda lui Pârvulescu, gen Claudiu Crăciun „spontanul“ băgat în față de echipa lui Hrebenciuc la mânăria protestelor organizate de PSD în ianuarie. Trebuie să fii foarte dus cu capul pentru a crede că zeci de mii de oameni pot fi plimbați pe străzi cu săptămânile de astfel de circari ai societății în civil, creați de instituții și ținuți în brațe de servicii, nu neapărat de la noi. Remus Cernea și ceilalți ipochimeni ce fac parte din gășculițele stângiste sponsorizate de alde Soros încearcă ca de obicei să achiționeze frimituri de imagine publică tocmai pentru a-și menține conexiunea la pușculița cu bani. Sunt niște amărâți de profitori care au o forță de convingere invers proporțională cu sumele de bani pe care îi încasează.

Blocarea exploatării de la Roșia și nu numai este legitimă din orice unghi de vedere ai privi tema fie și dacă ne gândim că unul dintre principalii susținători ai celor de la Gold este Ion Iliescu, un ticălos care a probat apetența pentru distrugerea și demantelarea patrimoniului românesc.

Între timp ies la iveală noi probe ce demonstrează cât de penală și de ticăloasă este întrega afacere de la Roșia Montană. Rise project a dezvăluit contractele inițiale, cu totul și cu totul la marginea legii, pe care s-au întemeiat proiectul Gold Corporation.

La originea șmenului de la Roșia Montantă se află un taximetrist din Australia condamnat pentru trafic de droguri, Frank Timiș, care a devenit ca prin minune un „investitor strategic“, de fapt acesta fiind un paravan pentru bandiți la nivel mondial, cum era Mark Rich, șeful lui Soros, practic. Între timp Mark Rich a decedat dar rețelele au rămas active și-și fac treaba. Fundatiile lui Marc Rich sunt conduse de Avner Azulay, unul dintre „locotenenții“ magnatului ce a facut parte din conducerea Mossad. În iunie 1997, una dintre companiile controlate de Rich, Glencore AG, face un parteneriat strategic în România. Asociații lui Rich erau Dan Voiculescu și Stefan Margineanu (fost ofiter DIE ), patron în industria metalelor. La sediul companiei lui Voiculescu, „locotenentul“ lui Rich, Willy R. Strothotte, anunța perfectarea consortiului Glencore-Grivco-Metanef (firma lui Mărgineanu). Trioul punea la bataie 650 de milioane de dolari pentru privatizări în Romania în petrol și metalurgie feroasă și neferoasă.

Grija pentru neferoase a lui Voiculescu, de acum, are rădăcini puternice în trecut. Întreg aliotmanul care s-a pornit împotriva protestatarilor este strâns legat de interesele Gold Corporation și a rețelei Steinmetz, Paulson, Soros.

Zilele trecute, Toni Greblă un lider PSD strâns conectat cu clanurile țigănești din Craiova, îi făcea proști și tâmpiți pe manifestanți, la o televiziune pesedistă, cu ură în priviri și spume mici și verzi la bot. De ce atâta ură la adresa tinerilor din stradă? Simplu pentru că Toni Grebla, este un vector direct interesat deoarece el este cel care din postura de șef al Comisiei juridice a Senatului, a promovat in iunie 2009 proiectul legislativ de modificare a Legii minelor 85/2003 în vederea eliminarii dificultatilor judiciare intampinate de RMGC – avize de mediu, avize de urbanism, anularea sau invalidarea acestora, certificate de descarcare de sarcini arheologice, exproprieri, lipsa de finantare a autoritatilor centrale sau locale, etc. Cât o fi luat Greblă pentru o astfel de mișcare de filotim?

Cum spuneam și cu altă ocazie întreaga clasă politică a fost și este direct implicată în distrugerea României iar cianura de la Gold este ca un fel de revelator – scoate la iveală fețele hâde de sub măști. Rictusul de ură și vociferările disperate și scrâșnetele ciracilor lui Ilici, ascunși sub diferite măști, arată că forța manifestărilor anti-sistem chiar i-a scos din minți pe cei care acum flutură din nou, ca în anii 90, poveștile cu „legionari“.

Tuturor tinerilor care se adună la proteste le adresez un sincer salut legionar: Keep up the good work!”