Fwd: Ambasadorul SUA ne comandă!… alături de Merkel…

Mesaje primite

pastuh vitali

6 nov. 2020, 19:10 (acum 15 ore)

către eu

NU VA MAI MIRATI CA  AMBASADORII AMERICANII VOR SA PRIVATIZEZE SI „PRIMARIA” SI „PRESEDENTIA” CACI  DEJA  ARMATA SI ACADEMIA SI  SUNT  PRIVATE  LA CERERE!

SUB ATENTA SI DIRECTA COORDONARE A AMBASADORULUI AMRICAN  LA BUCURESTI „PRIVATIZAREA”  A  FOST SI RAMANE MECANISMUL JEFUIRII SI DEZINTEGRARII ROMANIEI !

 

Virgil Ciuca, New York, 3 nov. 2020

 

  Se zicea prin târg că noul ambasador al Statelor Unite va face „așa și pe dincolo….”, ..„că va face și va drege…” pentru România….. Da de unde! Este pe același calapod cu vechii ambasadori, predecesorii săi… de tristă amintire, ale căror nume nici nu vreau să le pronunț că mă murdăresc pe gură!!!!!

  Dar mă întreb și vă întreb și pe dvs., „Ce-ar fi acest zănatic de ambasador dacă românii noștri, acum ajunși la borcanul cu miere, ar avea coloană vertebrală????? 

Ambasadorul SUA pune cruce locurilor de veci

 

 

Senzațional! Sau o adevărată bombă atomică, după cum atrage atenția jurnalistul de investigație Bogdan Tiberiu Iacob. Ambasadorul Statelor Unite la București a decis și a impus scoaterea la mezat a 20 de companii ale Primăriei Generale a Capitalei. Între acestea este și compania care administrează cimitirele. Uriașa afacere, care anual înseamnă miliarde de euro, a fost tranșată cât ai bate din palme. Nu la Primăria Generală. Nu la Guvern. Ci în sediul Ambasadei Statelor Unite la București. Acolo unde Ludovic Orban, împreună cu Nicușor Dan s-au prezentat pentru a primi binecuvântarea excelenței sale Adrian Zuckerman.

Guvernatorul României din partea Statelor Unite, căci mai există și o parte germană, i-a primit pe cei doi la Ambasadă și, într-un interval de doar câteva ore, a transmis opiniei publice două informații contradictorii. Mai întâi că Nicușor Dan va fi sprijinit în demersul său de a desființa cele 22 de companii ale Primăriiei Generale a Capitalei, mai puțin Societatea de Transporturi București și Termoenergetica. Și, pe neașteptate, puțin mai târziu, printr-un comunicat oficial, Zuckerman aruncă bomba. 20 dintre cele 22 de companii aparținând Municipiului București și înființate în baza unei decizii majoritare luate în Consiliul General, nu vor mai fi desființate. Ele vor fi privaizate. Care este șmecheria? Și ce interese are a acest capitol domnul Zuckerman?

Șmecheria este uriașă. Pe măsura intereselor ambasadorului Statelor Unite la București, care a adoptat în mod implacabil comportamentul unui guvernator al României. Să explic pe scurt. În mai multe intervenții, făcute înaintea campaniei electorale, dar și în timpul acesteia, ca și imediat după, Nicușor Dan s-a pronunțat ferm pentru desființarea imediată a 20 dintre cele 22 de companii ale Primăriei Generale. Sub motiv că ele ar avea un număr uriaș de angajați, respectiv 33.900, și consumă o bună parte din bugetul Capitalei. Pe parcursul scurtei vizite efectuate împreună cu premierul Ludovic Orban pe teritoriul Statelor Unite, respectiv la ambasadă, domnul Adrian Zuckerman l-a răzgândit pe noul primar general. Companiile nu vor fi desființate, ci vor fi privatizate.

Înainte să vedem ce înseamnă asta, cu riscul de a încărca memoria cititorului, voi prezenta lista acestor companii, pentru că numai astfel vom avea dimensiunea fabuloasă a afacerii care se pune la cale. Iată:

Compania Municipală Imobliară

Compania Sănătate pentru Toți

Compania de Iluminat Public

Compania Consolidării

Compania de Dezvoltare Durabilă

Compania de Publicitate și Afișaj

Compania Ecoigienizare

Compania Municipală de Tehnologia Informației

Compania Națională de Managementul Trasporturilor

Compania de Agrement

Compania Parcuri și Grădini

Compania de Pază și Securitate

Compania de Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde

Compania de Protecție Civică și Voluntariat București

Compania Municipală Energetică

Compania de Străzi, Poduri și Pasaje

Compania de Managementul Traficului

Compania Turistică

Compania de Administrare a Cimitirelor

În lista de mai sus nu se regăsesc cele două companii pe care Nicușor Dan le-a exclus de la desființare, respectiv Societatea de Transporturi București și Termoenergetica. Dar nu știm dacă domnul guvernator Zuckerman le exclude de la privatizare. Nu știm încă. Din enumerarea de mai sus, putem înțelege cu ușurință dimensiunea extraordinară a operației de privatizare preconizată și decisă în ultimul moment al unei întâlniri desfășurate probabil în bula superprotejată din interiorul Ambasadei Statelor Unite. Un spațiu în care convorbirile nu pot fi interceptate în niciun fel. Observăm cum Primăria Generală a Capitalei funcționează ca un fel de Guvern, minsterele fiind în acest caz înlocuite de aceste companii, care, până la Gabriela Firea, au fost parte integrantă din aparatul Municipalității, iar în timpul mandatului ei au fost externalizate. În esență, cea mai mare parte a bugetului uriaș al Primăriei Generale, plus cei mai mulți bani atrași din proiecte pe fonduri europene au trecut și urmau să treacă prin trezoreria acestor companii. Pentru că ele puneau și urmau să pună în operă toate deciziile luate de Consiliul General. Dar de unde vin banii? De unde vin miliardele cheltuite anual de instituțiile subordonate sau asociate Primăriei Generale? Aceste fonduri sunt generate de impozite și taxe pe care le plătesc sistematic cetățenii celui mai bogat oraș din România. Cu veniturile cele mai consistente. Cu proprietățile imobiliare cele mai taxabile. Acești bani merg la Guvern, iar Guvernul întoarce o parte din ei, mică, dar totuși de ordinul miliardelor, către trezoreria Primăriei Generale. Iar alți bani vin din proiecte. Finanțate de Uniunea Europeană.

Acum să răspundem la întrebarea în ce constă marea afacere preconizată de Ambasadorul Statelor Unite la Bucrești, din postra sa de guvernator. Aceste companii, în care lucrează un număr uriaș de specialiști în diverse domenii, vor fi privatizate pe nimic. Se va constata, așa cum veți afla în curând, că ele nu au apucat să obțină vreun profit. Sunt înființate prea de curând. Unele chiar lucrează pentru moment în pierdere. Vor fi privatizate pe nimic, la pachet cu întreaga lor infrastructură. Sedii, care înseamnă clădiri și terenuri, utilaje, unele extrem de complexe, etc. Tot la pachet vin și specialiști, unii de primă mărime, care lucrează în toate domeniile pe care le acoperă aceste companii. Beneficiarii privatizării nu pot fi decât firme concurente cu capital privat, care acționează în prezent pe piață sau chiar societăți care se vor înființa înadins, ca ciupercile, pentru a se alege cu ceva la capătul hăcuirii care se pune la cale. După care ele vor accesa miliardele din bugetul Primăriei Generale pentru a se ocupa de domeniile pe care le-am enumerat mai sus, dar păstrând sub formă de profit o parte însemnată a acestora. Cu alte cuvinte, dacă domnul Zuckerman va decide în viitor ca cimitirele să fie preluate de un om de afaceri ales de domnia sa, acesta se va trezi peste noapte multimilionar. Va lua de-a gata toate taxele aferente locurilor de veci și tot câștigul de pe urma lucrărilor de înfrumusețare, de modernizare și de întreținere care se efectueză zilnic în cimitirele Capitalei. Să zicem, prin absurd, că voi fi eu norocosul câștigător al cimitirelor. Vă asigur că voi spune nu că Dumnezeu mi-a pus mâna pe cap, ci că domnul Adrian Zuckerman a făcut acest gest generos, prin care m-a blagoslovit cu milioane și poate cu zeci de milioane de euro. Ori, în aceste condiții, voi căuta în fel și chip o posibilitate de a mă revanșa. Chiar dacă nu a  exista în prealabil o înțelegere în acest sens.

Bogdan Tiberiu Iacob, arheologul presei de investigație din România, consideră că ne aflăm în pragul unei a doua dintre cele mai mari afaceri făcute în România pe bani publici și privați de către un reprezentant al Statelor Unite, ambasador la București, transformat în mega om de afaceri. prima fiind de acum concretizată și publică, preluarea Fondului Proprietatea de către înaintașul lui Zuckerman, fostul ambasador al Statelor Unite la București Mark Gitenstein.

Dar ce ne facem cu Nicușor Dan? Care până ieri promitea una și care începând de ieri face alta? Iar această „alta” nu mai este o nevăzută. Dimpotrivă. A fost văzută. Iar dacă se săvârșește, spre paguba milioanelor de bucureșteni și spre bucuria unor oameni de afaceri din anturajul factorului intern și factorului extern, cine va scoate castanele din foc? Nu cumva chiar Nicușor Dan?