Trump lansează un videoclip politic dramatic după raidurile FBI Mar-a-Lago

De Caden Pearson
10 august 2022 Actualizat: August 10, 2022
mai maremai mici

0:005:19

 

Fostul președinte Donald Trump a lansat un videoclip politic dramatic, la câteva ore după ce FBI a percheziționat moșia sa Mar-a-Lago din Florida, în care deplânge starea „în declin” a Americii și spune că este „timpul să începem să vorbim din nou despre măreție pentru țara noastră”.

„Suntem o națiune în declin … Suntem o națiune care din multe puncte de vedere a devenit o glumă”, spune Trump despre sunetele de rău augur ale tunetelor și ploii din videoclipul de aproape patru minute în care enumeră eșecurile aparente ale administrației Biden, înainte de a promite: „În curând vom avea din nou măreție”.

Trump, care urmează să anunțe că va candida din nou la prezidențiale în 2024, a lansat marți videoclipul pe platforma sa de socializare Adevărul.

În videoclip, el spune că America are „cea mai mare inflație din ultimii 40 de ani” și „cel mai mare cost al energiei din istoria sa”. El adaugă că în cei doi ani de la preluarea mandatului de către președintele Joe Biden, America și-a pierdut independența energetică și dominația.

„Suntem o națiune care cerșește Venezuela și Arabia Saudită pentru petrol”, spune Trump. „Suntem o națiune care s-a predat în Afganistan, lăsând în urmă soldați morți și cetățeni americani și cele mai bune echipamente militare din lume în valoare de 85 de miliarde de dolari.”

Trump acuză administrația Biden că a permis „Rusiei să devasteze o țară, Ucraina, ucigând sute de mii”, și sugerează că „lucrurile se vor înrăutăți”.

„Înarmarea sistemului de justiție”

„Suntem o națiune care și-a înarmat forțele de ordine împotriva partidului politic advers ca niciodată. Nu am văzut niciodată așa ceva”, spune Trump în videoclipul său.

Luni târziu, Trump a anunțat că FBI-ul face percheziții la moșia sa din Palm Beach, Mar-a-Lago, numind-o dovadă a „abaterilor procurorilor” și a unei „înarmări a Sistemului de Justiție”.

Mar-a-Lago
Un membru al Serviciului Secret în fața casei fostului președinte Donald Trump la Mar-a-Lago în Palm Beach, Fla., pe 9 august 2022. (Giorgio Viera/AFP via Getty Images)

Fostul președinte a spus că raidul nu a fost anunțat și că a fost motivat pentru că democrații nu vor ca el să candideze din nou la prezidențiale în 2024.

„Îl detestă pe Donald Trump, nu doar de partea democrată, ci de establishmentul general, pentru că el nu este unul dintre ei. Pentru că nu joacă jocul lor”, a declarat marți nora sa, Lara Trump, pentru Fox News.

„Sunt îngroziți că va anunța în orice zi că va candida la prezidențiale în 2024. Iar acesta este un mod foarte convenabil de a arunca puțin mai mult noroi asupra lui Donald Trump.”

America „nu mai este respectată”

În videoclipul său, Trump citează, de asemenea, mass-media moștenită ca contribuind la ceea ce spune că este o națiune în declin, spunând că America „nu mai are o presă liberă și corectă”. Fake news-ul este despre tot ce primești.”

În mod tradițional, mass-media acționează ca un gardian al interesului public și un câine de pază asupra activităților guvernamentale. Dar Trump a acuzat în trecut piețele de desfacere moștenite că sunt partizane și complicitate cu „democrații radicali de stânga … pentru a ascunde faptele reale.”

„Suntem o națiune care permite Iranului să construiască o armă nucleară masivă, iar China să folosească trilioanele și trilioanele de dolari pe care le-a luat de la Statele Unite pentru a construi o armată care să rivalizeze cu a noastră”, spune Trump în videoclip.

Epoch Times Foto
us Air Force loadmasters and pilots assigned to the 816th Expeditionary Airlift Squadron, load people being evacuated from Afghanistan on a US Air Force C-17 Globemaster III at Hamid Karzai International Airport in Kabul, Afghanistan, on Aug. 24, 2021. (Master Sgt. Donald R. Allen / US Air Force prin AP)

„Suntem o națiune care în ultimii ani nu mai este respectată sau ascultată în întreaga lume. Suntem o națiune ostilă libertății, libertății și credinței.

„Suntem o națiune a cărei economie se clatină, ale cărei magazine nu sunt stocate, ale cărei livrări nu vin și al cărei sistem educațional este clasat în partea de jos a fiecărei liste”, spune el.

„Suntem o națiune care din multe puncte de vedere a devenit o glumă”, spune Trump. „Dar în curând vom avea din nou măreție.”

„În curând vom avea din nou măreție”

Videoclipul politic al lui Trump începe în alb-negru, doar sunetele de ploaie și tunete subliniindu-l. Această secvență prezintă un videoclip reprezentativ pentru eșecurile aparente ale administrației Biden, inclusiv câmpurile petroliere, retragerea haotică din Afganistan și președintele rus Vladimir Putin.

Cu toate acestea, ultima treime a videoclipului devine colorată, iar partitura muzicală înălțătoare pe măsură ce Trump se schimbă pentru a vorbi despre promisiunea sa că America are „din nou măreție”.

„Au fost patrioți harnici ca voi care ați construit această țară. Iar patrioții harnici ca tine sunt cei care ne vor salva țara”, spune Trumps în videoclipul său.

„Nu există munte pe care să nu-l putem urca. Nu există niciun summit la care să nu putem ajunge. Nu există nicio provocare pe care nu o putem întâmpina. Nu există nicio victorie pe care nu o putem avea.

„Nu ne vom apleca. Nu ne vom rupe. Nu vom ceda niciodată, niciodată. Nu vom ceda niciodată, nu vom renunța niciodată și nu vom da niciodată înapoi. Nu vă vom dezamăgi niciodată.

„Atâta timp cât suntem încrezători și uniți, tiranii cu care luptăm nu au nicio șansă. Pentru că suntem americani și americani îngenuncheați numai la Dumnezeu și numai la Dumnezeu. Și este timpul să începem să vorbim din nou despre măreție pentru țara noastră”, spune el.

Videoclipul se încheie pe un ecran negru cu cuvintele: „Cel mai bun este încă să vină.”