TRIANON 100 (1) Nasol să fii ungur!
No issue detected

surena2 hours ago
.
D-le prof. Ion Coja, când cel mai mare general al maghiarilor e Iancu de Hunedoara și cel mai mare rege al Ungariei e fiul acestuia Mathias Corvin, amândoi români, ce argumente să le mai aducem? Faptul că după Mohacs a existat Principalul Transilvaniei în care românii au fost întotdeauna majoritari și au dus greul luptelor alături de secui pentru autonomia principatului nu le dă drepturi maghiarilor, dimpotrivă dacă ar fi cu mintea limpede ar trebui să ne mulțumească pentru că și au putut păstra limba, tradițiile, religia după dispariția Regatului maghiar.
Maghiarii din România cred că sunt destul de inteligenți ca să-și dea seama că Budapesta vrea numai teritoriul iar ei niciodată nu vor fi văzuți ca niște maghiari adevărați. Mulți s-au convins imediat și au ajuns în „țară mamă” unde au constatat că maghiarii se puteau mai frumos cu „mamaligarii de români” decât cu ei. Maghiarii nu ii vor acolo și de acest lucru sau cam prins și UDMR care a înțeles că e tare bine la guvernare în România decât într-o viitoare opoziție într-un Ardeal maghiar și guvernat exclusiv de la Budapesta. De gafele comise, în ciuda eforturilor propagandistice, și-a dat seama și Budapesta și acum încearcă să dreagă busuiocul cu udmr-isti. Porumbelul a fost scos iar maghiarii din România care au capul pe umeri și mintea limpede au înțeles că e mult mai bine pentru ei așa cum sunt. Ce le-a oferit Budapesta maghiarilor în perioada imediat următoare Dictatului de la Viena? Iluzii și o exacerbare a creșterii urii față de alte comunități cu care s-au înțeles perioade lungi de timp. Nota de plată și trezirea la realitate a venit imediat.
P.S În ciuda apropierii de Putin cu scopul declarat de a lua Transilvania într-o viitoare conjunctura (de fapt Ungaria ar fi dispusa, cum a mai fost, sa devina nazista, comunista, musulmană, ba chiar un fel de RPD Coreea numai să ia Ardealul), Putin a declarat că nu optează pentru rediscutarea granițelor și deschiderea cutiei Pandorei.
Cred că se impune ca România să încheie o Alianță militara cu Serbia și Slovacia, țări asupra cărora maghiarii au pretenții teritoriale, și să avertizam diplomatic Budapesta că vom aplica și noi legislația slovacă dacă nu se potolesc. A doua măsură este ca România să ia exemplul Germaniei și să revină la sistemul de recrutare obligatorie iar 60% dintre soldați să fie masați în maghiarime ca să ne învețe fetele maghiare ungurește.