Sorin
880 aprobate

george-turle@t-online.de
79.197.50.230
În răspuns la CD.Datoriile inrobitoare le-a cerut URSS, ca urmare a 4 ani de razboi purtat de Romania impotriva ei., alaturi de Germania. Cum sa ne fi scutit occidentul de treaba asta?. Pentru ultimele 10 luni de lupta alaturi de fortele aliate, s-au acordat circumstantele atenuante (acea recunoastere, limitarea acelor despagubiri si recunoasterea ca membru ONU), pentru URSS insa clar au contat si cei 4 ani dinainte. Luat la scara, de cand stii tu ca o persoana care comite o agresiune armata, de pilda, impotriva altei persoane, e scutita de pedeapsa in fata curti, pentru ca a facut ulterior o fapta buna?
E culmea naibii, URSS pretinde despagubirile, ea le impune in tratat, lor le-au fost platite, dar tu muti toata vina acelui fapt pe vestici. Ai o logica inimaginabil de stramba.

*

NR – Ocupația românească a Transnistriei a însemnat o operă de reparații și reconstrucții la toate nivelurile. Transnistria în 1941-1944 era între Nistru și Bug. Când s-au întors rușii, au găsit o regiune înfloritoare, toate fabricile funcționau etc, spre deosebire de distrugerile provocate de ruși când s-au retras în toamna lui 1941. Administrația românească a fost o operă civilizatoare. George Alexianu a fost un gevernator cu mari merite și niciun păcat, niciun abuz !