Transformari care au durat un secol ….. dar pana la urma am reusit-o si pe asta
Transformari care au durat un secol…
Alte articole
7 Comments
Comenteaza Anulează răspunsul
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Da, dar, în ultimii 27 de ani, România a pierdut – cum a spus recent Călin Georgescu – toată averea strînsă de la Ștefan cel Mare încoace. Și nu este o figură de stil, ci o tragică realitate.
Cum se poate remedia situația, cît de cît?
Calea electorală este fumată: așa cum am spus pe unele posturi TV; din 1990 încoace, toate alegerile au fost măsluite! Absolut toate. Chiar și acelea în care Ion Iliescu cîștigase alegerile cu 75 la sută! Nu, le cîștigase cu vreo 90 la sută, dar au diminuat procentajul și le-au mai dat din voturi „țărăniștilor” și „liberalilor” ca să pară că s-a instaurat democrația și, iată, au și ei voturi în sufragiul public!
Cînd Ion Iliescu „a pierdut” alegerile în toamna lui 1996, a fost tot un aranjament: 1) ca să vină C.D.R. la Putere, să bage mîna în butoiul cu miere și să se compromită din lăcomia sau prostia celor „15.ooo de specialiști” – cum au și făcut-o; 2) ca să se lase impresia de alternanță „democratică” la Putere și să se întărească opinia că, iată, avem democrație.
Dar, de 27 de ani, doar CLEPTOCRAȚIA – care nu are culoare „politică” – a fost la Putere. De aceea a fost distrusă România.
Singura soluție este o revoluție ca în Islanda. Dacă nu se poate ca în Islanda, e nevoie de o lovitură de stat militară a românilor pentru români.
Grigore Geamănu a scris o carte, „Dreptul la insurecție!”, dar nu i s-a permis să o publice, pentru că i s-ar fi acordat prea multe drepturi poporului!
Asta-i vrăjeală curată: „Nu i s-a permis să o publice”! Dar dvs cine v-a permis să vă publicați „gogorița”?!
Domnule prof. Ion Coja,
Așa cum dvs. v-ați redactat cartea TRANSILVANIA – INVICIBILE ARGUMENTUM înainte de 1989, dar ați publicat-o abia în 1900, eu am strîns documente și idei pentru „gogoriță” în ultimii 20 de ani. Am tipărit-o, pe spezele mele și cu greu am găsit o editură care să-și asume răspunderea editării ei. Dar mi s-a interzis s-o difuzez prin terorismul practicat de un escroc vamal ca Maximilian Marco Katz asupra directoarei Librăriei „Mihai Eminescu” – cum incusiv dvs. mi-ați publict unele materiale pe această temă.
Aceste două aspecte particulare, referitoare la noi doi, valabile și pentru alți autori, constituie unele dovezi ale minimalei libertăți de opinie și de acțiune aduse de retrovoluția din 1989. Desigur, alții au fost și sunt profitori, ca Gabriel Liic(h)eanu și nevastă-sa, Neagu Djuvara, Mircea Cărtărescu ș.a., care și-au publicat maculatura în zeci de ediții, fiind și traduse în multe limbi străine – dar pe banii statului nu pe ai lor, cum am fost nevoiți s-o facem noi.
Grigore Geamănu – despre care, din comentariul dvs., reiese că nu știți nimic – a trăit între 1903 și 1985! A îndeplinit multe funcții publice importante (cf. https://ro.wikipedia.org/wiki/Grigore_Geam%C4%83nu), printre care și aceea de secretar-consilier al lui Nicolae Ceauseșcu. Dacă vă închipuiți că regimul Ceaușescu era atît de „liberal” încît să-i permită să i se publice un tratat de drept cu un asemenea titlu înseamnă că aveți o părere prea romantică și binevoitoare despre acel regim. Eu, care am fost 18 ani sociolog la Î.C.T.B. (APACA), condusă de marele Iosif Steinbach, am fost concediat în martie 1989 cu articolul 64 litera „t” din Legea nr. 5/1978, republicată în 1982 – adică acel articol contra oponenților regimului socialist, dar nu fiindcă fusesem un oponent (nici măcar un „disident”), ci fiindcă aș fi fost „prea comunist”! Adică pentru că luam, în rapoartele mele profesionale, apărarea muncitoarelor care erau exploatate la sînge și erau date afară din întreprindere cu art. 130, litera „i” din Codul Muncii, adică pentru absențe nemotivate, deși făcuseră cerere scrisă, la consilierea mea, pentru „întreruperera serviciului pentru îngrijirea copilului”. Aceste fapte comise de șefii de secții (aproape toți jidani!) erau fapte penale, pentru care șefii respectivi trebuiau băgați la pușcărie în regim de urgență, fiindcă periclitau situația „clasei muncitoare”, în particular, dar și situația demografică a națiunii!
Grigore Geamănu, cît era el de expert, profesor universitar, fost ambasador, mare reprezentant al României în unele organisme internaționale etc., nu a reușit să-și publice acest tratat; e de mirare și că a avut curajul să-l scrie.
Interesați-vă, la descendenții lui, care este starea manuscrisului, dacă mai există, și publicați-l dvs., în editura dvs.! Cam asta-i vrăjeala!
Comuniștii aveau un obicei bun: când cineva propunea o acțiune, persoana respectivă căpăta sacina de a se ocupa de acea acțiune! Așa și cu dvs: dacă cunoașteți lucrarea și persoana lui Geamănu, ocupați-vă dvs de recuperarea manuscrisului și pregătirea pentru tipar. Dacă mă voi convinge că merită, mă implic și eu. În orice caz, dacă aveți nevoie de o editură, a mea vă stă la dispoziție.
Grigore Geamănu a murit în 1985. Nu-i cunosc familia și nu știu cum să-i găsesc urmașii. Informația despre cartea lui, „DREPTUL LA INSURECȚIE” circulă în mediul juriștilor vîrstnici.
Oricum, ea nu putea fi publicată atunci, fiindcă și prin titlul era un mod de incitare la revoltă!
MUU! MUU !
Este adevărat că votează ca primarii. Dar avizul asupra legiilor propuse este dat de Comisii. Nici nu cred ca ar putea să le citească pe toate şi nici nu au compenţa juridică pentru a le înţelege.
Aşa că nu le rămâne decât să voteze, cum le spune partidul sau pe baza judecăţilor formulate de comisii.
Noi votăm, nu gândim!
Totuşi, de 100 de ani România merge înainte, mai printr-o groapă, mai prin alta, c-aşa sunt drumurile pe aici. Şi a mers înainte şi cei 50 de ani de la 1866 la 1916, indiferent de formele fără fond adoptate, am scos-o la capăt cu toata nepotrivirea.
Vreţi să auziţi un secret?
https://uploads.disquscdn.com/images/b75f35437cfadae9dead1ed766ff978d288f1e2aa21a06122fc4198f3fcd6e68.jpg
„Caligula – Imperator
și-a făcut din cal senator
comuniștii – mai siniștri
au făcut din boi miniștri”
(Păstorel Teodoreanu)