Vasilică Militaru – Asociația Neamul Românesc
74 aprobate

militarupetruvoda@yahoo.com
5.14.139.2

 

 

ISRAELUL A TRAFICAT EVREI DIN ROMÂNIA?
Domnule profesor Ion Coja,
referitor la lipsa de probe în cazul informațiilor privind operațiunile CIA în România de după război și destructurarea grupării Ana Pauker, trebuie analizată afirmația lui Neumann din emisiunea Ancăi Alexandrescu.
Acesta a vorbit despre așa zisa vânzare a evreilor prezentată ca fiind un act de antisemitism, probabil că ar continua – dacă ar fi lăsat să abereze pe subiect – motivat de ură împotriva evreilor.
Generalul de brigadă SRI (rtg.) Cristian Troncotă a afirmat cel mai important lucru: „Nu a existat un asemenea acord de vânzare semnat de Ceaușescu”. Dacă Șeful Statului român n-a semnat, înseamnă că o eventuală recuperare de bani pentru evreii care părăseau de bunăvoie România și renunțau de bunăvoie la cetățenia română, a fost ilegală. Deci România n-a fost implicată oficial într-o asemenea operațiune.
Prin urmare, fără desecretizarea operațiunilor Securității, eventual ale Mossadului, afirmația lui Neumann este lipsită de probe.
Această gogoriță a fost lansată de „românul” Pacepa în cartea sa Orizonturi Roșii. Dacă ea a existat, atunci de ce nu vorbește Neumann despre participarea Statului Israel la traficarea evreilor? Cum și-a permis Israelul să accepte traficarea evreilor pe sume de bani, ca pe sclavi, și nu prin acorduri bilaterale oficiale și reciproc avantajoase?