VIRGIL CIUCA <virgilciuca2002@yahoo.com>
To:VIRGIL CIUCA
Sun, Sep 26 at 11:44 PM
Stimta Doamna Eliza Roha,
Va sugerez sa ma cititi si asculta mai atent!  daca-i cazul sa masi acuzati de ceva!
Eu nu dau vina pe Ceausescu chiar daca am dreptul sa o si fac! dat fiind ca am fost o victima – „colaterala” – ma amuz si  eu – a schimbarilor si revolutiilor sociale! si de ieri si de azi!
 ATEU,  EU OBISNUIESC SA DAU CU BARDA SI IN DUMNEZEI!
In cererea mea de plecare din tara -caci am plecat legal- nu am acuzat sistemul social ci incalcarea legilor Tarii tocami de cei care au fost  pusi sa le aplice corect!
Semnificatv nu!
Ba mai mult ,chiar in exil, am afirmat de cateva ori ca l-as invia pe Ceausescu cu ani din viata mea! si daca as fi intuit CORECT evolutia evenimentelor nu plecam din Tara chiar daca ajungeam la „GHERLA” as cum ma amenintau COLONEI SI GENERALI DE SECURITATE!
AM AVUT CURAJU-PRIN ANII  83 -FIIND ANCHETAT DE SECURITATE PRIVIND MOTIVELE MELE PENTRU EMIGRARE  – SA AFIRM CHIAR  IN  SEDIUL SECUTRITATII  DIN CRAIOVA –  CA DE AS AVEA UN PISTOL I-AS IMPUSCA CU MANA MEA PE CEI CARE INCALCA LEGILE TARII
Bizar, dar s-a ajuns acum, ca tocmai cei care au suferit in perioada socialimului victorios sa-l apere pe Ceauusescu in timp ce fostii beneficiari se dezic si  de fostii conducatori si de fosta oranduire!
 TOTI FOSTI ACTIVISTI DE PARTID SI FOSTII SECURISTI CARE AU PRACTICAT POLITIA POLITICA SUNT SI VOR RAMANE IN VECI VECILOR  SANTAJABILI -NU VULNERABILI CUM SE PRETINDE_- SI DINTRE EI SERVICIILE SECRETE OSTILE ROMANIEI AU RECRUTAT TRADATORI DE TARA SI NEAM!
SI PENTRU CA TRADATORILOR SI ACTIVISTILOR  LE PLACE CIOLANUL FARA MUNCA SI MERITE  ISI TRADEAZA IN MODUL CEL MAI JOSNIC POSIBIL SI TARA SI TRECUTUL SI NEAMUL!
LUCRUL CEL MAI ABJECT ESTE CA TOTI AU TRECUT DIN NOU LA CRESTINISM CHIAR  CU AJUTORUL BOR O ALTA INSTITUTIE TRADATOARE DE TARA SI NEAM PE LAGA FOSTA FAMILIE REGALA!
 iar acum TOTI se scuza cu IMBECILITATE ca asa era vremrile si ” derapajele de la normalitate”  justificau dorinta de a face  cariera!
DACA CITEATI ESEUL MEU „UN EXILAT, DEPARTAMENTUL DE STAT SI LOVITURA DE STAT DIN DEC 1989 ” PUBLICAT IN AMBELE EDITII ALE VOLUMULUI MEU „BLESTEM STRABUN”   -vezi pag 161 – in care descriu riscul pe care eu Virgil Ciuca- doar  rezident american la acea vreme, dar fara nici o cetatenie-acuzam DEPARTAMENTUL DE STAT AMERICAN   CA  A TRADAT ROMANIA!  realizati ca am riscat ori deportarea-unde? ori inchisoarea! ori asasinare!
 Cativa ani mai tarziu am recidivat trimitand o alta scrisoare , unui alt presedinte american, privind greseala americanilor  de a sustine enclava Kosovo!
Am detaliat si aceasta scrisoare in alt volum! iar  Dumneavoastra ma acuati ca critic fara noima si motiv pe Ceausescu si perioda socialimului  impus!
Afirmati deseori ca mai inainte de o cronica ori „exprimare” cititi  de doua trei ori !
Pe mine ma „acuzati” chiar far sa ma fi citit si citit corct cel putin o singura data!
Aveti neamuri si prin Oltenia, si puteti afla ca printre altele am fost anchetat chiar si de fostul General Sprancenatu! Generalu Rosu -banuiesc ca-i doar coincidenta de nume-era la Armata desi eu dupa ce am fost batut de securitate m-am dus si la Procuratura Militara sa reclam  „tratamentul fara manusi” ca de, devenisem neoficial SACUL DE BOX AL COLONEILOR DE SECURITATE OLTENI! …nu bag mana-n foc ca chiar toti erau si olteni!
AR FI TREBUIT SA REVIN IN TARA DUPA LOVITURA DE STAT SI SA-I INTREB DE SANATATE SI PE GEN. SPRANCENATU SI PE COL LUPU SI PE COL DINU…si pe altt general din Bucuresti- imi scapa numele dar il am in dosarul de urmarit al securitatii!
 N-am venit nu din lasitate ci pentru ca intuisem cine pusese la cale TRADAREA DE TARA SI NEAM! si nu aveam unde sa ma mai duc!
Imi pare rau ca prezenta mea la Cenaclu Arena Literara va deranjeaza si pe Dumneavoastra si alti colegi de bresla!
 Mai acum doua luni am si fost „amenintat” de un medaliat al Cenaclului -cred ca face parte si din „cenaclu mardeiasilor”, sa nu mai indraznesc sa dau ochi nici cu el si nici cu „pretinii” lui de Cenaclu, si cum nu uit-si mai ales nici nu iert,caci sunt ateu, ce Dumnezeu!- ca nu cu multi ani in urma tot la Cenaclu Arena Literara  o pretinsa „lansare de carte -editata de Betta-  a fost trecuta in derizoriu si chiar am fost apostrofat ca ROMANIA NU ARE DE CE SA FIE SALVATA!
Eu  am apreciat si interventia Domniei Voastre si interventia Doamnei  Paula Romanescu in apararea mea si a cartii mele  SALVATI TARA dar RAUL FUSESE DEJA FACUT SI FACUT A SI RAMAS in „Istoruia Literaturii Romane”!…
chiar mai ieri o Doamna obisnuita cu „dedesupturile serviciilor” m-a atentionat „prieteneste” ca-mi „miroase gura a ceapa”! desi eu nu mancasem de 24 de ore nimc-am probleme cu refluxul de acid-  si bausem cu o seara inainte doar 50 grame de whiskey! mai mult nu caci conduc un Matiz!
…da asa sunt „ATENTIONARILE VULGARE” cand calci pe cineva pe bataturi- :VEZI BA CA-TI MIROASE GURA A CEAPA SI SE SIMTE DE LA O POSTA!
Vedeti Stimata Doamna Eliza Roha cum de reusesc EU , VIRGIL CIUCA,  sa fac haz de necaz!
Ceausescu trebuia sa citeasca Apus de Soare „Gruie tu nu mai TRADAT/uitat”…adica sa nu se departeze de popor si „Alexandru
Lapusneanu!  „Sfetnicii Doamne , sfetnicii..”   sfetnicii si generalii care l-au si dus la pierzanie nu numai pe el dar si Romania  dezarmata , jefuita  si transformata  intr-o jalnica colonie!
Ma folosesc si eu de orice prilej si orice articol pe care-l primesc pentru a sublinia calea de urmat pentru Salvarea Tarii in timp ce „confratii” de condei – ma dau si eu mare, ma consider si eu condeier!- se refugiaza in rugaciuni, memoralistica si erotism!in timp ce „tradarea de tara si neam” a devenit sport national!
Imi cer scuze dar m-ati citi si pe sarite, si gresit!
Inteleg, nu aveti timp!
Eu mi-am si cenzurat „nemultumirea”! lucru rar!
Stiu ca  facem parte din lumi diferite! si eu doar am fost batut, haituit  nu si condamnat la „gherla” ! altfel ieseau scantei!
MULTI,  MULTI PREA MULTI AU SFÂRSIT LA GHERLA SI CANAL!
Imi este sufletul mult prea amar!
Virgil Ciuca
Bucuresti
26 septembrie 2021
On Sunday, September 26, 2021, 05:13:15 PM GMT+3, Eliza Roha <eliza.roha@gmail.com> wrote:
Domnule Virgil Ciucă,

Cu tot respectul…. Nu mai dați vina pe toți. Ceaușescu a fost din timp încunoștințat de ceea ce se punea la cale și ar fi putut lua unele măsuri pe cale diplomatică, dar a dat crezare clicii din jurul cabinetului 2 și nu specialiștilor din informații. În plus, unele limite ale gândirii, naiva cultură politică, încrederea oarbă în steaua sa și altele ne-au costat grav. Mai sunt de vină și oamenii de rând care au votat și votează cu cine nu trebuie. Coborâți printre ei, prin sate, prin orașe și orășele să-i ascultați și vă veți lămuri. Petre Țuțea a tras concluziile corecte după 17 ani de groaznică detenție. S-au spus adevărurile. Degeaba. De ce nu ține cu polonezii, cu ungurii, chiar și cu bulgarii? Ca să nu mai vorbim de sârbi.