CD
750 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

RĂSPUNSUL LUI TONY BLAIR LA O LUME MULTIPOLARĂ NU SURPRINDE PE NIMENI
De Robert Bridge

Măcelarul britanic al Irakului, vorbind despre dispariția unei ordini mondiale conduse de Occident, pledează pentru o mai mare stocare de arme de distrugere în masă până la egalarea scorului.
Este clar că liderii occidentali ar trage mai devreme în jos întreaga planetă decât să-și predea visul febril al unui sistem politic mondial guvernat de autoritatea incontestabilă a unui singur conducător.

„Ne apropiem de sfârșitul dominației politice și economice occidentale”, a recunoscut fostul premier britanic în prelegerea sa anuală la Fundația Ditchley. „Lumea va fi cel puțin bipolară și posibil multipolară.”

În timp ce cea mai mare parte a lumii libere ar vedea o astfel de întorsătură a evenimentelor ca un motiv de sărbătoare, unde, la fel ca într-o democrație adevărată, o diversitate de opinii și opinii ghidează traiectoria viitoare a planetei, Blair a implorat să fie diferit, argumentând în numele puterii goale. ca arbitru suprem.
„Este pentru prima dată în istoria modernă când Orientul poate fi în condiții egale cu Occidentul când… nu se poate aștepta ca conducerea rusă și chineză să „se comportă în modul pe care noi[1] l-am considera rațional”.

Având în vedere istoricul dovedit al lui Blair de a fi „rațional”, ar fi corect să spunem că Moscova și Beijingul sunt pe calea cea bună. La urma urmei, a fost prim-ministrul britanic rațional, în concordanță cu administrația Bush, care a dezlănțuit iadul asupra poporului irakian în 2003, strămutând, rănind și ucigând milioane de oameni nespus, în cel mai nesăbuit act de agresiune neprovocată din memoria recentă.

În 2011, o coaliție condusă de NATO a inițiat o campanie aeriană masivă de șapte luni împotriva Libiei, care la acea vreme era cea mai avansată țară din punct de vedere tehnic de pe continentul african. O investigație asupra ofensivei conduse de SUA a demonstrat că omul puternic libian Muammar Gaddafi nu a plănuit niciodată să masacreze civili, ceea ce a fost scuza umanitară pentru intervenția occidentală și că rapoartele contrare au fost „propagate de rebeli și guvernele occidentale”.

De fapt, acum se crede că adevăratul motiv pentru intervenția libiană a NATO, care l-a văzut pe Gaddafi executat pe stradă de o mulțime de tradatori platiti și țara sa transformată într-un stat terorist, a fost că Tripoli plănuia să introducă un dinar de aur pentru comerțul cu petrol.

Având în vedere aceste crime occidentale împotriva umanității, președintele rus Vladimir Putin a explicat în termeni nesiguri ce reprezintă acum ordinea mondială liberală monolitică – plină de practici cele mai degenerate și inumane – și de ce nu mai poate fi tolerată.

„Occidentul, care a declarat cândva principii ale democrației precum libertatea de exprimare, pluralismul și respectul pentru opiniile divergente, a… degenerat în opusul: totalitar. Aceasta include cenzura, interzicerea mass-media și tratamentul arbitrar al jurnaliștilor și personalităților publice”, a spus liderul rus.

În loc ca liderii occidentali să predice în numele principiilor democratice, ei au optat pentru o ordine mondială tiranică în care toți dizidenții sunt pur și simplu eradicați. Acest tip de gândire, născut din laboratorul de cultură anulată[2], unde punctele de vedere diferite sunt interzise, duce lumea în pragul distrugerii.

În loc să îmbrățișeze o lume multipolară, în care culturilor și tradițiilor naționale li se permite să înflorească, lumea se îndreaptă către un peisaj infernal orwellian omogen, în care locuitorii vor fi forțați să-și trăiască viața sub ochiul vigilent al unui stat de supraveghere atotcuprinzător care este responsabil doar față de hegemon.

Acest stat militar-industrial va supraviețui pur și simplu pentru a „menține superioritatea militară”, potrivit lui Blair, în același timp în care „standardele de viață stagnează” în emisfera vestică.
Nu trebuia să fie așa. Pe parcursul a aproximativ o jumătate de secol, țări precum Rusia și China au demonstrat o politică de neamestec în treburile statelor străine.

În același timp, NATO condusă de SUA s-a extins numeric și teritorial către est, în inima europeană și asiatică. În loc să accepte erorile modului său, să îmbrățișeze promisiunea unei comunități globale diverse bazate pe democrație, Occidentul a falimentat lumea și oamenii săi. Singurul rezultat al unui astfel de scenariu este mai multă suferință umană, pe care lumea nu le-a văzut niciodată.

BONUS:
Dacă crezi că Klaus Schwab, Bill Gates, Tony Blair, Justin Trudeau, Jacinda Ardern, Emmanuel Macron, Rishi Sunak și Joe Biden sunt cumva soluția, atunci faci parte din problemă. ~ James Melville[2]

Sursa: https://www.strategic-culture.org/news/2022/07/19/tony-blair-response-to-multi-polar-world-should-surprise-nobody

NOTE:
1. Atentie: cand Blair spune “noi” el se refera doar la elite, nu si la niste lachei politici de pe Dambovita sau la populatia “comuna”.
2. Contra cultura –kontrakultur.
3. James Melville is a Scottish communications and sponsorship consultant, as well as a freelance writer and political pundit, according to his Twitter bio.
According to his LinkedIn profile, Melville is the Managing Director of the marketing consultancy East Points West and has a Master’s degree in Politics from the University of Edinburgh.
With over 187k followers, James Melville is probably one of Twitter’s most active users.

Traducerea si Note: CD