G
66 aprobate

gert.frau@yahoo.com
89.136.113.152

 

Toate țările vecine acestui teatru de război ar trebui să declare stare de urgență și să pună capăt tuturor deciziilor politice prin care se jefuiește populația. Nu zic să arunci cu bani spre populație și marile companii, cum fac cvasi-comuniștii americani de mai mulți ani, pentru că nu funcționează, distrugi economia astfel. Nelăsând falimentele să se producă organic, cangrenează economia rostogolind problemele până ating un nivel critic peste care nu se mai poate trece.
România are nevoie de o politică predictibilă de costuri și prețuri, investiții în infrastructură cu companii autohtone, în același timp în care tai din numărul exagerat de mare de bugetari, de secretari de stat, de senatori și parlamentari. S-a încheiat perioada în care cheltuielile statului depășesc cu mult veniturile. Nu poți continua să tot cheltui în timp ce datoria suverană crește, dobânzile împrumuturilor de pe piața internațional tot cresc și nu se vede nimic în economia naostră. Eu înțeleg că pensionarii o duc tot mai prost, dar în loc să creezi mai multe afaceri (și pe seama distrugerii Ucrainei) și locuri de muncă, care să aducă bani la buget, guvernul și coaliția nu știu cum să scoată mai mulți bani pentru pensionari și culmea, continuă să pensioneze prematur prin legi stupide categorii profesionale de care avem nevoie. Mai ieri Iohannis promulga o lege în acest sens. Omul ăsta e un dezastru, o ciumă pe capul românilor. https://adevarul.ro/news/politica/klaus-iohannis-promulgat-legea-extinde-categoriile-persoane-beneficiaza-reducerea-varstei-standard-pensionare-1_6290b9b35163ec4271e22578/index.html

E incredibil că România are peste 1,2 milioane de bugetari la o populație totală de mai puțin de 19 milioane. (https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/caciu-afirmatia-angajatii-privat-tin-spate-cei-stat-gresita-32-contributiile-pensii-vin-bugetari-video-1_629354205163ec4271f4728e/index.html)

Turcescu ține emisiuni încă din iarnă prin care demască jaful național. (https://evz.ro/exclusiv-robert-turcescu-a-rabufnit-atac-grav-la-adresa-statului-e-un-hot-imputit-video.html) Este incredibil cât profit scot actorii mari din industria energetică și a alimentației. Spunea cineva că au crescut prețurile artificial numai ca să ajungem la nivelul costurilor vestului Europei, în timp ce noi avem resurse locale, nu depindem în mare măsură de ruși sau alți străini. Dacă aliniezi prețurile, aliniezi și salariile, dar n-ai să vezi așa ceva. Atunci de ce naiba ne furăm căciula dacă putem produce mai ieftin decât alte state? Dacă putem fi competitiv de ce ne legăm o mână la spate? Americanii ne spuneau acum un an sau doi să nu facem afaceri cu chinezii, dar ei, ipocriții, sunt cei mai mari clienți ai chinezilor.

Ar trebui pus un moratoriu asupra exporturilor de cereale și de energie, după cum fac statele cu adevărat suverane în acest context internațional dificil. https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/india-al-doilea-producator-de-grau-din-lume-interzice-exporturile-din-cauza-caniculei-1939387
Instituțiile internaționale preconizează o foamete planetară. Globalizarea hegemonică dorită de americani și lacheii lor europeni primește lovitură după lovitură, pare că-și trag singuri cu tesla în boarșe, trecând cu heirupism proletar și autism congenital dintr-un val de sancțiuni după altul, iar Rusia pare neafectată.
https://www.mediafax.ro/externe/foamete-in-lume-onu-vrea-actiuni-urgente-dupa-ce-nesiguranta-alimentara-s-a-dublat-din-2016-20797733
Ba mai mult, conform unor surse acele 300 de miliarde, valuta rusească chipurile confiscate, este de fapt mai puțin de jumătate din suma asta.

Nu sunt specialist în economie, dar e la mintea cocoșului că în perioade de criză reduci cheltuielile cu personalul inutil și investești în domeniile vitale care-ți aduc profit sigur. Statul dă tonul dezvoltării economice, așa cum a făcut America în timpul marii recesiuni cu ample programe de construcții publice. În perimetrul Mării Negre alocat României nu cred că mai vine vreo companie să scoată hidrocarburile, când submarine și nave de război rusești patrulează la câteva mile marine distanță, dar este absolut necesară exploatarea aceia. O poate face statul singur? Chiar nu vreau să mai văd OMV-ul austriac peste tot. Luna asta un reprezentant al OMV stătea în fundul ministrului Popescu, de nu mai puteai distinge mâna lobby-ului de fundul ministrului. George Simion făcea scandal asupra acestei nesimțiri de corupție pe față. https://www.digi24.ro/video/scandal-in-parlament-simion-l-a-facut-hot-pe-popescu-si-l-a-imbrancit-pe-hol-1942586

Este absolut criminală inaptitudinea politicii dâmbovițene. Mai zici să nu fii defetist când vezi câtă prostie și corupție avem la cel mai înalt nivel. Care sunt soluțiile salvatoare în acest moment. M-am ferit toată viața adultă să votez ciuma roșie și degeaba. Prin nevolnicia, certurile interminabile pe ciolan și foamea după sinecuri a dreptei politice, văd încă odată cum neo-comuniștii ies în față la sondaje.