Răsare soarele și pe ulița noastră !
No issue detected

Stan Pățitu
5 hours ago

americanii nu au intenția să ne abandoneze în ghearele rușilor, ci au intenția să pună ei ghearele pe unul din cele mai mari rezervoare de energie din Marea Neagră. Inclusiv Ucraina e pe listă de mult timp.
în prezent Tăriceanu a vîndut pe nimic, adică ZERO comision pentru România, exploatări de gaz și de petrol în apele Mării Negre ce aparțin României.
la Haga România nu a cîștigat nimic, ba din contră a pierdut suprafața maritimă aferentă sudului Basarabiei, care acum e la Ucraina. Ca să încurajeze Ucraina împotriva Rusiei, trocul propus a fost ca România să nu-și revendice sudul Basarabiei, prin care implicit și suprafața maritimă aferentă să rămînă la Ucraina. E vorba de cca 27.000 km pătrați.
între gurile de vărsare ale Dunării și Nistrului se află cel mai mare rezervor de gaz și petrol din Marea Neagră, datorat inundării Mării Negre, fost lac de apă dulce, de către apele Mării Mediterane prin strîmtoarea Bosfor, creată în urmă cu cca 7500 de ani.

În zona României și a Ucrainei a existat cel mai mare litoral, terenul fiind plat pe o suprafață foarte mare din Marea Neagră. Se vede cu ochiul liber din satelit pe orice hartă google maps. Nici nu e nevoie să fi specialist în geologie. Culoarea mai deschisă a Mării Negre ascunde acest litoral care în urmă cu 7500 de ani a fost un paradis biologic populat din plin cu vegetație, animale și oameni, care a fost inundat. Se vede ușor că lățimea acestui litoral e cea mai mare în dreptul României și Ucrainei. Asta e ce vor afaceriștii americani, cu intenția să alimenteze Europa de vest, eliminînd Rusia din competiția pieței energiilor. Și totul în defavoarea românilor.
vor exploata resursele de gaz și petrol adjudecîndu-și profitul prin vînzarea de gaz și petrol în Europa de vest. Ucraina a fost asistată de America în războiul împotriva Rusiei, tocmai pentru a ajunge să pună mîna pe acest rezervor. La Haga nu am pierdut numai sudul Basarabiei, care nu are nici-o justificare să fie teritoriu ucrainian, deoarece nu există nici-un tratat internațional care să recunoască apartenența la Ucraina, ci am pierdut totodată și suprafața maritimă aferentă.
inclusiv sudul Basarabiei, un teren mlăștinos, este și el un mare rezervor de gaz și petrol.
practic atît zona de uscat cît și cea maritimă aferentă sînt considerate pe locul 6 în lume ca depozit de gaz și petrol. Pentru România, o țară mică cu 20 de milioane de locuitori, reprezintă un paradis economic. Din păcate nu se va bucura de el, deoarece Exon și Chevron lucrează intens deja și nu plătește nici-un fel de comision.
inclusiv Dobrogea deține rezervoare de gaz și petrol. Nu e nevoie de extracție prin fractare. Tipul ăsta de extracție e o păcăleală ordinară. Metoda e folosită de multinaționale pentru a-și ascunde rezidurile nocive rezultate din prelucrarea petrolului, inclusiv din industria chimică și a vopselurilor, pe care n-au dreptul să-l depoziteze în țările occidentale. Metoda presupune injectarea unor lichide în sol care să forțeze gazul să iasă la suprafață. Rezidurile chimice nocive sînt amestecate cu apă pentru fluidizare, după care sînt injectate cu pompe în sol, adică depozitate ascuns în sol. Pentru asta au nevoie de portul Constanța, care va recepționa reziduri chimice care să fie ascunse sub solul României. Adică România va deveni coșul de gunoi al multinaționalelor. Nu numai că vor să ne fure resursele, dar ne vor și polua foarte periculos.
al doilea motiv pentru interesul lor în portul Constanața este și traficul tancurilor de gaz și petrol care vor transporta gazul și petrolul exploatat în Marea Neagră.
mai mult ca sigur că vor construi conducte de gaz și petrol cu stații de preluare direct de la platormele maritime și presurizare în zona Constanța, cu direcția Europa de vest, via România, ca resursele să se scurgă și mai ușor decît prin transportul maritim, care e mai costisitor.
ce va cîștiga România? Numai poluare la sfîrșit după ce vor suge totul. Nici măcar fonduri pentru eliminarea poluării nu va primii. În schimb mai ne și aduc reziduri chimice care nu ne aparțin.
România, una din puținele țări care a reușit să-și conserve mediul și tradițiile ancestrale, va fi coșul de gunoi al multinaționalelor. În afară de distrugerea economică, umană și financiară, va urma și cea ecologică. Iar dacă ne gîndim că în afară de distrugerea planificată prin depozitarea de reziduri chimice, mai există și pericolul poluării prin accidente la platformele de exploatare sau a tancurilor petroliere, putem să ne luăm rămas bun și de la plaja litoralului românesc, ultimul paradis care ne-a mai rămas neatins de ghearele multinaționalelor.