Ticăloșia Austriei: scoate petrolul din România, ne defrișează pădurile, trage sforile în sistemul bancar românesc dar… NU vrea România în Shengen

http://www.cunoastelumea.ro/wp-content/uploads/2017/09/schengen-romania.exyfoh1vtj-620x264.jpg

ActiveNews.ro: Trei state europene au mitraliat într-o zi intențiile României de a adera la Schengen. Austria, Germania și Olanda au spus un NEIN ferm intrării României în spațiul Schengen.

Austria, cel mai mare investitor în România, a fost prima  care și-a anunțat, joi, opoziția față de aderarea României la spațiul Schengen. Cancelarul social-democrat Christian Kern a calificat drept „necugetată” abordarea lui Juncker, amintind că pentru adoptarea monedei euro trebuie respectate cu strictețe criteriile de la Maastricht. Ministrul de externe, Sebastian Kurz  a accentuat căzona euro și spațiul Schengen sunt deschise tuturor celor care îndeplinesc criteriile”, iar dacă aceste criterii nu sunt îndeplinite, nimic nu este posibil.

Ulterior, Mark Rutte, premierul Olandei, țară care de ani buni pune bețe-n roate aderării noastre la Schengen, afirma că  viziunea despre viitorul Uniunii Europene expusă de Jean-Claude Juncker este cea a unui ”romantic”.  ”Cred că atunci când cineva are viziuni, trebuie să consulte un doctor”, a completat Rutte. Întrebat despre propunerea lui Juncker ca România și Bulgaria să fie primite în Schengen imediat, premierul olandez a răspuns: „Nu acum. Ne opunem. Sunt prea multe temeri privind controlul frontierelor și corupția.

 

În aceeași notă a fost și declarația ministrului german de Interne, Thomas de Maiziere. El spune că nu vede pentru România și Bulgaria nicio posibilitate să intre în spațiul Schengen. Sincer vorbind, mai au un drum lung de parcurs, a punctat responsabilul german.  Mai tranșant a fost președintele comisiei de finanțe a Uniunii Creștin Sociale (CSU  aliata bavareză a Uniunii Creștin Democrate a cancelarului Angela Merkel), Hans Michelbach, care s-a pronunțat clar împotriva extinderii zonei euro și a spus direct căRomânia și Bulgaria nu îndeplinesc condițiile pentru a se alătura acestei zone.

Nota mea: În legătură cu Austria, mai trebuie amintite secolele de exploatare a Transilvaniei, exploatare prin care Imperiul Habsburgic și apoi cel Austro-Ungar au furat bogățiile acestui pământ românesc și au ținut în iobăgie (o formă de sclavie) populația românească. Dar cine a fost ticălos în mai toată istoria lui, nu va fi altfel în prezent. Mai ales cu cei din vechile teritorii pe care le-au exploatat…

Astfel, cu complicitatea autorităților românești, Austria ne exploatează astăzi petrolul, ne taie pădurile și trage sforile în sistemul bancar românesc. Desigur, fără ca România să câștige mare lucru din asta! Și poate tocmai de aceea nu ne vrea în Schengen, pentru că nu ne-ar mai putea exploata în aceeași parametri

Culmea prostiei este că la Alba Iulia, de exemplu, penibilele autorități locale finanțează o GARDĂ AUSTRIACĂ care se plimbă zilnic prin acest oraș transilvan, în amintirea vremii în care locurile erau sub stăpânirea Imperiului Habsburgic!!!!!!! Totul, cică, din rațiuni turistice!!!! Atâta incultură istorică și o asemenea mentalitate de slugă e drept că nu se poate întâlni decâîn România, țara care ridicăîn slăvi chiar șîn Imnul Național un invadator: pe împăratul Traian!

Adrian Albu