Iulian MARES
931 aprobate

iuliuss_m@yahoo.ca
86.34.175.10

 

”România a recunoscut Statul Israel și a stabilit relații diplomatice cu acesta la 11 iunie 1948, imediat după crearea sa. În același an, s-a procedat la deschiderea oficiilor (legații), conduse de miniștri plenipotențiari. În 1969, reprezentarea diplomatică între cele două țări a fost ridicată la rang de ambasadă.” Conform site-ului oficial al MAE!

Putem scrie scrisori oficiale, deskise sau personale oricui, insa sa analizam probitatea morala a destinatarului!
Si aici am in vedere:
-Regiunea Autonomă Tibet este o regiune de podiș înalt ocupată în anul 1951 de Republica Populară Chineză, unde trăiesc 44,81 % din cele 6 milioane de locuitori ai Tibetului. Regiunea autonomă este situată în sudul platoului Tibet și cuprinde circa o jumătate din teritoriul cultural al Tibetului. În regiunea de nord a platoului se află provinciile chineze Qinghai, Gansu, Sichuan și Yunnan. În limba mandarină oficială există și în prezent termenul englez „Xizang 西藏” (Teritoriul autonom Tibet).
Înainte de 1950 era o entitate, având o cultură și religie budistă proprie, dorind să stea izolată de restul lumii. Este cea mai înaltă regiune populată din lume, la 4.900 m deasupra nivelului mării. Este înconjurată de Munții Kunlun și Munții Himalaya. La granița cu Nepal se află Vârful Everest. Tibetul s-a dezvoltat ca un regat budist puternic în sec. VII-VIII e.n. A fost condus de mongoli în sec. XIII și de dinastia Manchu din sec. XVIII. După Revoluția Chineză din 1911-1912 a devenit regiune independentă aflată sub influența britanică. Comuniștii chinezi au invadat și ocupat regiunea în 1951. În 1965 a devenit oficial regiune autonomă în cadrul Chinei comuniste”;
-un regim nedemocratic, niciodata nu a cunoscut democratia;
-pedeapsa cu moartea se executa periodic, in mod public, pe stadioane….;
-are probleme teritoriale nerezolvate nici acum cu vecinii (Rusia si India): mai nou, odata cu umflarea muskilor economico-militari a inceput revendicarea acestor teritorii prin gura unor jurnalisti!
*Deh, este tot mai greu de gasit o tara fara probleme majore … si oricum nici conducerea gălbejitilor nu mai face nimic gratis, fiind vizata o mare zona libera in Portul Constanta, daca nu kiar tot portul! In acel moment toata EU va fi in genunki, iar noi vom trai ceva mai bine, poate! Dar nu cu aceasta clasa poliica formata la BIOTERA, SPIRU…etc!
*Dragnea s-a jucat putin cu acest demers, a avut si el o idee! Parca si Dăncilă?