THE PINK EMBASSY

Dle Presedinte George W. Bush,

Ca persoane care o viata intreaga am avut o mare simpatie pentru Statele Unite si pentru marile valori pe care poporul american le-a afirmat si impus in lumea moderna, unii dintre noi avand rude apropiate printre cetatenii americani, cu nespusa mahnire ne adresam Domniei voastre pentru a va semnala faptul deosebit de grav ca ambasada SUA la Bucuresti functioneaza in acest moment impotriva intereselor Romaniei si in total dezacord cu valorile care i-au adus Americii pozitia cu totul speciala pe care o ocupa in lumea noastra.

Avem in vedere faptul ca ambasada SUA s-a transformat intr-un veritabil paradis al homosexualilor. Cele mai importante functii din ambasada, in frunte cu functia de ambasador, sunt ocupate de mai multa vreme de diplomati homosexuali, ceea ce i-a determinat pe diplomatii celorlalte tari acreditati la Bucuresti sa puna in circulatie supranumele “Pink Embassy” pentru ambasada SUA.

Mai grav este faptul ca persoane oficiale din guvernul Romaniei santajeaza aceasta situatie atat pe plan moral-politic, cat si pe plan financiar. Ne referim astfel la faptul ca guvernantii romani, in frunte cu primul ministru, prin declaratii publice, demonstreaza ca nu mai acorda nici o greutate cuvintelor si pozitiei pe care ambasadorul american le afirma in numele guvernului SUA. Tot asa, prin santaj, subventii importante oferite de Statel Unite capata o anumita destinatie, alta decit cea potrivita, asemenea cazuri ajungind sa fie pe larg prezemtate in presa centrala din Romania..

Avem dovezi ca partenerii homosexuali ai diplomatilor americani de la Bucuresti, desi nu sunt angajati ai ambasadei, iar unii nu sunt nici macar cetateni americani, au acces la informatii sensibile si privilegiate, iar uneori influenteaza in mod direct activitatea si deciziile partenerilor diplomati.

Semnalam si rolul pe care acesti diplomati americani si partenerii lor il au in raspandirea si propagarea homosexualitatii in mediul lor ambiant, inclusiv printre tinerii romani, prin initierea si sustinerea unor manifestari gay: festivalul international gay & lesbian, cluburi gay, pertreceri gay desantate organizate la resedintele diplomatilor americani, premii gay pentru tineri, de multe ori minori, adoptii de copii minori facute de cupluri sau persoane gay, aceste adoptii ilegale fiind inlesnite de insusi ambasadorul Michael Guest.

Stim bine, Dle Presedinte George W. Bush, ca toate aceste fapte sunt in totala contradictie cu valorile pe care le reprezentati, cu idealurile nobile pe care politica Americii le urmareste in lume si in Romania. De aceea suntem convinsi ca nu veti lasa lucrurile sa continue in acest fel.

30 septembrie, 2003

*

Nota redacției – Textul de mai sus face parte dintr-o serie de texte adresate președintelui George G. Bush, ca reacție la venirea în România ca ambasador al SUA a nefericitului Michael Guest. În final, am primit din partea Departamnetului de Stat informația că americanii au trimis la București o listă de trei propuneri, iar Bucureștiul, cu prim ministru Adrian Năstase, l-au preferat pe Michael Guest! A fost alegerea „noastră”!