Tentativă ticăloasă abandonată…

2019-09-29T18:50:15+03:0029 septembrie 2019|Doctrină naţionalistă|

Cine sunt nemernicii și cu a cui împuternicire au semnat musulmanizarea Bucureștilor? Minte „Adevărul” și mint și comentatorii năimiți!

Publicat de 
12 iunie 2015

Cine sunt nemernici și cu a cui împuternicire au semnat pentru musulmanizarea Bucureștilor?

Vestea trăznet, trăznet pe un cer senin, că în România se va ridica „cea mai mare moschee din Europa creștină”, nu am putut-o lua în serios decât după câteva confirmări quasi-oficiale! Apoi, primul comentariu care ajunge la mine și la mulți alții ca mine este cel de mai jos, semnat de o Sânziana Ionescu – cumva pseudonim?!, apărut pe site-ul Adevărul. Doamne, cu câtă satisfacție este comentat gestul tembel, criminal și iresponsabil propriu zis, al Guvernului și al Primăriei! Și-au dat arama pe față, nemernicii! Și guvernanții care au decis această monstruozittate, și publicația care o elogiază prin deformarea datelor istorice!

Mă întreb dacă pe site-ul sau în paginile „Adevărului” se poate găsi un text scris cu aceeași satisfacție pe tema construirii Catedralei Neamului ! Și mai ales sunt curios să-i văd acum  cum vor reacționa isteții – persoane și ONG-uri, cărora li se oprise în gât ideea Catedralei! Cum vor digera decizia acestor guvernanți cu care ne-a bătut Dumnezeu, și la Guvern, și la Primărie!

E prostie curată să ne amăgim că acest „centru” va fi numai pentru turcii rezidenți sau pasageri prin București! Numai pentru musulmanii care sunt animați de sentimente …creștine față de creștini! Indiferent de ce cred și doresc cei care l-au gândit, există un risc teribil ca acest centru să ajungă un centru musulman care să funcționeze, mai devreme sau mai târziu, în cadrul strategiei de musulmanizare a Europei și de subminare a lumii creștine!

Repet: cine ne asigură că acest „centru”, indiferent de intențiile inițiatorilor, nu va funcționa ÎN CADRUL STRATEGIEI DE MUSULMANIZARE A EUROPEI ȘI DE SUBMINARE A LUMII CREȘTINE! Numai cine nu vrea nu vede că există și este în plină desfășurare a asemenea strategie! Personal, am convingerea că Turcia nu este angajată în această strategie mizerabilă, criminală! Dar asta nu face mai mică primejdia amintită!

O strategie de musulmanizare a Europei de care sunt convins, din nou, că sunt străini majoritatea musulmanilor! Inclusiv cei prin care se execută comanda venită de sus!… Dar, din păcate, nu suficient de sus, nu chiar de la Allah, Dumnezeul nostru comun!… Ci vine de sus, dar de undeva mai jos, din zona unor interese oculte și criminale, de care sunt convins că muftiul IUSUF MURAT este complet străin. Dar buna sa credință nu ne apără pentru ce se poate ivi în viitor! Iar un asemenea centru va deveni, foarte posibil și foarte probabil, cuiul lui Pepelea, un stat în stat, dotat cu tot ce va avea nevoie ca să submineze din interiorul ei creștinătatea ortodoxă în chiar țara care este cea mai creștină și cea mai ortodoxă din lume!

Căci ăștia suntem noi, românii: poporul cel mai credincios din Europa! Cel mai ortodox, dacă se poate vorbi de ortodoxie în asemenea termeni!… 

Au nevoie turcii și tătarii „mei” din Dobrogea de un asemenea centru religios la sute de kilometri de satele lor din Dobrogea?! Nici vorbă de asemenea trebuință!… Și atunci? Cui va folosi „grandiosul” stabiliment? Celor câteva mii de turci din București, de curând încetățeniți, aduși pe meleagurile noastre numai de calcule economice, supuse efemerității?!

Am o veche simpatie pentru turci! La Constanța și în toată Dobrogea turcii sunt exemplari prin loialitate pentru orice altă minoritate națională din România! Iar privind toată istoria noastră, știu bine că spre deosebire de alții, creștini catolici sau ortodocși, turcii au fost oameni de cuvînt, oameni cu care dacă băteai palma, cuvîntul dat era respectat mai ceva decât litera Coranului! Poziția lui Mihai Eminescu la 1877 de la această constatare pleca!… Românii din Sudul Dunării, cât a fost stăpânire turcească în Balcani, s-au putut păstra și ca români, și ca creștini!… Necazurile lor, adică politica de deznaționalizare a românilor, la care sunt supuși și azi, este opera fraților noștri creștini ortodocși… 

Ștefan cel Mare și ceilalți domnitori au știut bine ce fac atunci când, dintre ofertele care li s-au făcut de Istorie, au ales suzeranitatea otomană. Au pus domnitorii noștri mai multe condiții, printre care două au fost salvatoare de neam și de țară: turcii, otomanii, să nu aibă dreptul de a cumpăra pământ în țările românești și nici să ridice lăcașe de cult musulman!…

Caraghioasa care, la ordinul redacției năimite, publică în „Adevărul” mizeria de mai jos, comentează ridicarea geamiei din Constanța, amărîta, fără să înțeleagă nimic din semnificația gestului sublim al guvernanților români: în 1880 România devine ( sau re-devine) stăpână asupra Dobrogei. Un ținut cu multe suflete de musulmani. Un ținut în care ființau deja zeci de moschei și geamii. Modeste și lipsite de monumentalitate. Pe cheltuiala statului român s-a ridicat la 1900 geamia cunoscută, la vremea aceea cea mai falnică clădire din oraș, ba chiar cea mai falnică geamie din Europa, pentru a semnifica faptul că românii nu mai văd o primejdie în prezența pe teritoriul românesc a unei comunități musulmane bine conturate. Turcii și tătarii din Dobrogea nu erau după 1880 și nici azi nu sunt considerați o primejdie, un atentat la identitatea noastră religioasă, spirituală. Moscheea din Constanța era un simbol al sentimentelor de prețuire, de recunoștință chiar(!) față de turci, de respect de reciproc. Era o invitație la bune și statornice relații de prețuire și conlucrare, inclusiv pe tărâmul credinței în Dumnezeu! Și, slavă Domnului, după 1880 și până azi cam acestea au fost relațiile, legăturile dintre noi și Turcia!

De data aceasta, din păcate, nu este vorba de turci! Nu ne putem amăgi că este vorba de turci!…

Repet: am toată încrederea în intențiile muftiatului turc, ale statului turc, în legătură cu acest proiect. Îngrijorarea mea nu privește ce se va întâmpla în viitorul cel mai apropiat! Nici muftiatul turc însă, nici statul turc, nici statul român nu au un control deplin asupra viitorului. Singură paza bună trebuie avută în vedere! Și ține de o minimă prudență să luăm aminte la ce se întâmplă în țările din jur, atât în Occident, cât și în Răsăritul pravoslavnic!

Desigur, este nevoie de un centru de iradiere corectă a religiei musulmane. Dar necesitatea unui asemenea centru este resimțită acolo unde se produce o falsificare și o denaturare a Coranului! Nu în România, slavă, Domnului, unde Coranul nu a dat naștere „monștrilor” de pe alte meridiane! Acolo e nevoie de un asemenea centru, la a cărui edificare să participe deopotrivă musulmanii și creștinii!

Centrul care se va edifica în inima României va fi un centru de iradiere a musulmanilor, pus la dispoziția celor 3 miliarde de musulmani din întreaga lume!…  Cine va face selecția musulmanilor care vor veni la București să devină și mai musulmani? A accepta un asemenea „centru” înseamnă a accepta un risc enorm pentru viitorul României și al Neamului Românesc! Nu cred că are cineva nevoie de detalii în plus! Le cunoaște toată lumea!… Căci, repet: NU ESTE VORBA DE TURCI! NU NE ÎNGRIJOREAZĂ EXTREMISMUL TURCILOR, CI AL ALTOR MUSULMANI!

Se impune așadar renunțarea amiabilă, de comun acord, la acest proiect, la contractul adiacent! Din partea română acest contract a fost semnat de persoane care nu aveau împuternicire să semneze asemenea hârtii! Singura utilitate a contractului semnat este aceea că ne dăm seama definitiv pe cine avem în fruntea Primăriei și a Guvernului. Niște impostori, pe care i-am suportat până acum, de bine de rău, câtă vreme s-au ținut numai de găinării, de matrapazlîcuri financiare, atentând la portofelul nostru, la buzunarul public din care s-au priceput să sustragăa averi peste averi!

De data asta derbedeii e bine să afle că și-au depășit mandatul! Au depășit orice măsură! Sufletul nostru nu face parte din patrimoniul Guvernului sau al Primăriei. E cazul să-și dea demisia, înainte de a se prezenta și în față procurorilor! Iar dacă vor încerca să se cramponeze de funcția publică pe care au dezonorat-o, există o singură cale: referendumul! Numai prin referendum haimanalele mai pot emite pretenția că ne reprezintă, numai prin referendum poate prinde viață proiectul nesăbuit al celei mai mari moschei din „Europa creștină”!

Căci, iată, pentru tembelii de la „Adevărul” există o Europă creștină, și alta cum? Musulmană, desigur!… Gura păcătosului!… E timpul să astupăm asemenea emanații pestilențiale, nocive, otrăvitoare!

…Deocamdată, atât!

ION COJA

Post scriptum: sunt curios să aflu de la cine a pornit ideea nefericită a acestui proiect. Să sperăm că renunțarea la acest proiect nu va afecta tradiția  „cardașiei” dintre români și turci, simpatia specială cu care românii se uită la turci! 

11.06. 2015

*

Post scriptum 2019 – Sperăm ca tentativa de a ridica la București un Muzeu la Holocaustului să aibă aceeași soartă ca și moscheia lui Ponta…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top