G
gert.frau@yahoo.com
89.136.113.152

 

Nu-mi plac hărțile astea fanteziste! Eu, personal, nu cred că mai avem ce recupera din diaspora românească a Transnistriei interbelice (dintre Nistru și Bug), mult rărită de colonizările succesive cu ucraineni și ruși, iar într-o măsură anume ucrainizată. Putem doar spera că se vor refugia înspre Moldova peste Nistru, dacă rușii atacă Nicolaev și Odessa, și că unii dintre ei mai păstrează amintirea identității românești. Azi e timpul unei regrupări a românimii pentru a rezista acțiunilor rusești. Unde-s mulți puterea crește.

Văd că cineva a trasat o graniță fictivă și peste Maramureșul istoric, încorporând orașe mari ca Hustul, majoritar ucrainean. Nici în Maramureșul istoric de peste Tisa nu mai avem o majoritate (relativă) românească de cel puțin două sau chiar trei veacuri. Nu mai zic de părțile spre Tisa mijlocie din Ungaria. Acolo e un dezastru de dată mai recentă. Degeaba este acea comunitate greco-catolică numeroasă asimilată în ultimele două secole, că nu se mai recuperează. În Timoc/Tribalia e un ”mirachiu” (miracol) că au supraviețuit atât de mult timp românii noștri. Ajută faptul că este o zonă de munte, de refugiu propice.

Tare mult ne-ar fi folosit nouă românilor dacă nu aveam acest număr imens de avorturi. Azi am fi avut cu siguranță o economie puternică, o armată mai numeroasă și un viitor mai bun decât al țărilor din jur. După cum se vede la unele națiuni din afara Europei, sporul natural pozitiv merge mână în mână cu creșterea economică. Capitalul trage acolo unde-i forță de muncă numeroasă și o piață de desfacere mare. Am fi avut o populație suficient de numeroasă ca să umplem provinciile istorice răpite de străini, inclusiv din interiorul României. Propunerile politicianiste nu dau rezultate: https://adevarul.ro/politica/sighiartau-romania-pierde-aproape-400-de-2248974.html
Ucraina și Ungaria înregistrează scăderi ale populației foarte mari, concurate de emigrări ample spre vest. Acum ar fi fost momentul să-i împingem spre granițele naturale care de drept ne aparțin nouă. Anii următori prevăd că se vor retrasa mai multe granițe dacă războiul ăsta mai durează.